دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه صنعتی شدن نانو و امور مرتبط با زندگی مردم گفت: ۳۲۰ محصول نانویی در کشور تولید که برخی از این محصولات به دیگر کشورها نیز صادر می شود.
محمدرضا مخبر دزفولی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به فنآوری نانو که از اولویتهای نقشه جامع علمی کشور است گفت: برنامه 10 ساله در زمینه فنآوری نانو تدوین شده که امروز دهمین سال شکل گیری ستاد نانو و فعالیتهای علوم و فناوریهای مرتبط با آن در کشور ما بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر حوزه نانو گفت: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از تلاشهای همه دست اندرکاران، سیاستگذاران، برنامه ریزان و به ویژه دانشمندان و محققان عرصه نانو اظهار رضایت کردند.
دزفولی با اشاره به 26 هزار محقق فعال در زمینه نانو و بیش از دو هزار عضو هیئت علمی متخصص و ویژه در این حوزه گفت: 45 دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و 23 دانشگاه در دوره دکتری در رشته نانو و فنآوریهای مرتبط با آن فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: بخشی از فعالیتهای نانویی در حوزه سلامت و محیط زیست از جمله آب آشامیدنی و موضوعات مرتباط با سالم سازی و شیرین سازی آب با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته نانویی صورت می گیرد که به این موفقیتها باید تولید نانوداروهای ضد سرطان و دیگر بیماریها را هم اضافه کرد.
مخبر دزفولی با تأکید بر اینکه ایران در تولید علم نانو رتبه هفتم دنیا را دارد گفت: در ابتدای سال 2000 میلادی دانشمندانمان در عرصه نانو فقط حدود هشت مقاله علمی مستند جهانی داشتند اما اکنون بیش از پنج هزار مقاله از دانشمندان ما در زمینه علوم نانو و فنآوریهای مرتبط با آن نمایه جهانی می شود که این موفقیت بسیار چشمگیری است.
وی با اشاره به سهم بالای تولید علم ایران گفت: 40 درصد تولید علم کشورهای اسلامی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است به طوری که کشورمان حدود 153 اختراع بین المللی در زمینه نانو دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در حوزه نانو فرهنگسازیهای خوبی صورت گرفته است به بیش از چهار هزار دانش آموز فعال در زمینه نانو اشاره کرد و افزود: آزمایشگاههایی در آموزش و پرورش و شبکه های آزمایشگاهی در سطح دانشگاههای کشور در حوزه نانو شکل گرفته که بسیاری از مجموعه های علمی ما را در دانشگاههای مختلف به هم مرتبط کرده است.
وی با اشاره به ترویج توان و فرهنگ نانویی در سنین پایین به دانش آموزان گفت: کشورهای دیگر در حوزه آموزش نانو به دانش آموزان ابراز علاقمندی کرده اند بطوری که چین از ایران درخواست کرده همکاران ما در ستاد نانو برای دبیرستانهای چین آموزشهای نانو دهند که همکاران ما قرار است در برخی از دبیرستانهای این کشور آموزشهایی ارائه دهند.
مخبر دزفولی افزود: مجموعه ها و شرکتهایی که در حوزه نانو در حال فعالیتند و محصولات نانویی تولید می کنند قراردادهای بسیاری خوبی را با کشورهای دیگر منعقد کرده اند تا محصولات نانویی ایران در نمایشگاههای بین المللی جهانی و رقابت با محصولات شرکتهای دیگر کشورها عرضه شود بنا بر این همچنین تقویت همکاریها با کشورهای دیگر و برطرف کردن موانع موجود در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور مبنی بر اولویت نانو در میان علوم و فنآوریهای دیگر کشور گفت: فنآوری مهم و کلیدی نانو پشتیبانی و حمایت خواهد شد و همچنین در مواردی که احتیاج به تسهیل کردن مقررات برای مجموعه هایی که فعالیت نانویی دارند حتماً این اتفاق صورت خواهد گرفت.
مخبر دزفولی اضافه کرد: با تأکید رئیس جمهور برای واگذاری فعالیتهای گوناگون نانو به بخش خصوصی برنامه ریزیهایی صورت خواهد گرفت و ستاد فنآوری نانو قرار است مشارکت فعال بخش خصوصی را دنبال کند.
وی افزود: در مورد استانداردهای نانو تأکید شد همانطور که در زمینه نانو پیشرفتهای خوبی را شاهد بودیم محصولاتمان هم باید کیفیتهای ملی و بین المللی را داشته باشد لذا ستاد نانو مراقب این موضوع و صیانت از کیفیت و استانداردهای لازم را باید به عهده داشته باشد.
مخبر دزفولی در پایان با تأکید بر رسانه ای کردن گزارش پیشرفتهای علوم نانو گفت: قرار است این گزارش در رسانه ها و بالاخص رسانه ملی به خوبی انعکاس داده و همچنین در هیئت دولت ارائه شود تا وزرا تعامل بهتر و سازنده تری را با ستاد نانو و شرکتهای دانش بنیان فعال در فنآوری نانو داشته باشند.