رویترز
پیش بینی رشد دو برابری صادرات آلمان به ایران
پیش بینی می شود صادرات آلمان به ایران دو برابر شود.
صنایع آلمان افزایشی شدید را در صادرات به ایران در پی لغو تحریم های بین المللی پیش بینی می کند و زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان روز یکشنبه اعلام کرد به دنبال تقویت تجارت در سفر به تهران در اوایل ماه مه است.
رینهولد فستگه Reinhold Festge رئیس گروه تجاری مهندسی آلمانی وی دی ام ای VDMA گفت :« این سریعتر از آنچه بود که پیش بینی می شد ».
وی افزود اکنون دیپلمات ها این کار را انجام داده اند و نوبت شرکت ها و بانک هاست که از این فرصت جدید استفاده کنند.
پیش از آن که تحریم ها علیه تهران اعمال شود، برای چند دهه، آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران بود. وقفه در واردات ایران از آلمان و دیگر کشورهای غربی تا حد زیادی با رقبای چینی، کره و رقبایی از خاورمیانه (غرب آسیا) پر شد.
اتاق بازرگانی و صنایع آلمان اعلام کرد پیش بینی می کند صادرات به ایران در سال های آینده دو برابر شود و به پنج میلیارد یورو (پنج میلیارد و 500 میلیون دلار) برسد و در بلند مدت به دو برابر آن رقم برسد.
این می تواند، دستکم تا حدی، درخواست های رو به کاهش برای کالاهای آلمانی را از چین، روسیه و دیگر بازارهای نوظهور جبران کند.
ولکر تریئر Volker Treier رئیس دی آی اچ کی DIHK گفت :« شرکت های آلمانی سهم های مهمی از بازار را در ایران از دست داده اند. ما باید هر چه سریعتر روابط بین آلمان و ایران را احیا کنیم ».
وزیر اقتصاد آلمان که ژوئیه گذشته در راس هیئتی بلند پایه از دولت آلمان به تهران سفر کرد، اوایل ماه بار دیگر به ایران باز خواهد گشت.
گابریل روز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد احیای تجارت زمانبرخواهد برد، اما لغو تحریم ها پایه و اساسی محکم و استوار را برای این امر فراهم می کند.
وی افزود :« این به ما فرصت می دهد تا فصل جدیدی را در روابط تجاری ایران - آلمان باز کنیم ».
ماشین آلات، خودرو، مواد شیمیایی، مراقبت های بهداشتی و شرکت های انرژی تجدیدپذیر احتمالا بزرگترین بهره برندگان از باز شدن بازار ایران باشند.
گروه وی دی ام ای قصد دارد دفتری را در تهران در نیمه نخست امسال برای کمک به شرکت ها برای فروش ماشین آلات در ایران باز کند.
هفته گذشته، شرکت زیمنس قراردادهایی را برای کار در زیر ساخت راه آهن ایران امضا کرد و این در حالی است که دایملر از برنامه هایی برای بازگشت به ایران خبر داد.