کشت نشايي ؛ صرفه جويي 3 هزار متر مکعبي آب در هرهکتار
با گسترش کشت نشايي تا 3 هزار متر مکعب مصرف آب در هرهکتار کاهش مي يابد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت جهاد کشاورزي، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي گفت : افزايش عملکرد در واحد سطح و خوداتکايي در توليد گندم و جو مورد نياز کشور و رفع مشکلات توليد حبوبات و عدم واردات آن را در برنامه ششم توسعه هدفگذاري کرده ايم.
وي افزود : سال زراعي گذشته با وجود کاهش بارندگي ، با برنامه ريزي و انجام اقدامات فني مناسب به 85 درصد توليد گندم دست يافتيم.
كشاورز اظهار داشت : تا پايان برنامه ششم توسعه، بر اساس برنامه ريزي ها و با اجراي طرح هاي مختلف،پيش بيني مي شود بيش از 95 درصد گندم مورد نياز در داخل کشور توليد شود.
کشاورز در مورد جو و حبوبات نيز پيش بيني کرد در برنامه ششم توسعه، 90 درصد توليد اين محصول در کشور انجام شود ضمن آن که مشکلات حبوبات برطرف خواهد شد.
وي ادامه داد: در مورد چغندرقند نيز در سال زراعي گذشته و جاري، واردات را به نصف سال هاي قبل رسانده ايم و براي توليد دانه هاي روغني تلاش مان جدي است.
کشت نشايي محصولات زراعي در 8 سال آينده
ژ
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي درباره شيوه هاي کشت محصولات زراعي گفت:
در هشت سال آينده، همه محصولات زراعي به غير از گندم و جو، کشت نشايي مي شوند.
وي افزود: يکي از سياستهاي معاونت زراعت در طرح اقتصاد مقاومتي، کشت نشايي محصولات زراعي به منظور صرفه جويي در مصرف آب است.
کشاورز اظهار داشت: با کشت نشايي و کم کردن مدت استقرار گياهان در مزرعه، حداقل سه نوبت در آبياري صرفه جويي مي شود که معادل 3 هزار متر مکعب آب در هرهکتار است.
وي خاطرنشان کرد: سال زراعي گذشته، کشت نشايي را با ذرت آغاز کرديم و در سال زراعي جاري با ذرت، چغندرقند و پنبه ادامه داده ايم و در مورد اغلب سبزي و صيفي جات مانند هندوانه، خربزه، گوجه فرنگي و خيار کشت نشايي را گسترش مي دهيم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي گفت: سال زراعي 94-93، کشت نشايي در شش نقطه کشور در سطح 140 هزار هکتار اجرا شد تا کشاورزان با اين نوع کشت آشنا شوند که موفقيت آميز بود.
وي تصريح کرد: بررسي هاي ما در سال جاري نشان مي دهد در برخي مناطق با 4 هزار متر مکعب آب در هر هکتار مي توان ذرت علوفه اي توليد کرد در حالي که در شرايط عادي براي توليد اين محصول در هر هکتار، بيش از 10 هزار متر مکعب آب نياز است.
کشاورز اذعان داشت: با کشت نشايي، دوره مدت استقرار گياه در مزارع بسته به نوع گياه 25 تا 45 روز کاهش مي يابد که در صرفه جويي آب موثر است.