تاکيد ايران و اندونزي بر گسترش روابط
رييس جمهوري در ديدار وزيرخارجه اندونزي بر لزوم تلاش براي توسعه همکاري ها و ارتقاء بيش از پيش مناسبات و روابط دو کشور تأکيد کرد.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما؛ حجتالاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني عصر چهارشنبه در ديدار خانم «رتنو مرسودي» وزير امور خارجه اندونزي با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران و اندونزي، به عنوان کشورهايي که بيشترين جمعيت اسلامي را دارا هستند، همواره روابط دوستانهاي داشته اند، گفت: آمادگي داريم تا روابط و مناسبات خود را در همه زمينهها با جاکارتا گسترش دهيم.
رييس جمهوري با اشاره به اينکه شرايط منطقه و جهان اسلام به گونهاي است که کشورهاي اسلامي بايد بيش از گذشته با هم مشورت و تبادل نظر داشته باشند، خاطرنشان کرد: نبايد براي مبارزه با تروريسم، منتظر ديگران باشيم چراکه کشورهاي اسلامي براي پاکسازي منطقه از تروريستها از قدرت و امکانات کافي برخوردارند.
دکتر روحاني تلاش براي تقويت وحدت و انسجام ميان مسلمانان را مهمترين نياز امروز جهان اسلام دانست و اظهار داشت: دنياي اسلام و کشورهاي مسلمان براي رسيدن به توسعه و پيشرفت بيشتر، راهي جز همکاري گسترده و روابط نزديکتر با هم ندارند.
رييس جمهوري، فعال تر شدن سازمانهايي را که براي وحدت بيشتر در جهان اسلام تاسيس شده اند، خواستار شد و افزود: بسيار تاسف بار است که امروز کشورهاي زيادي در منطقه گرفتار تروريسم و افراط گري هستند و در چنين شرايطي، وظيفه همه سازمان ها و کشورهاي اسلامي اين است که از هيچ تلاشي براي وحدت بيشتر و ثبات در جهان اسلام دريغ نکنند.
دکتر روحاني حمايت برخي کشورها از گروههاي تروريستي را مغاير با تقويت وحدت، ثبات و انسجام منطقه و جهان اسلام دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره خواستار برقراري روابط خوب، صميمانه و برادرانه ميان همسايگان و کشورهاي منطقه بوده و آمادگي دارد تا در مسير وحدت، امنيت پايدار و توسعه منطقه اي به ديگر کشورها کمک کند.
دکتر روحاني همچنين از توجه رييس جمهور اندونزي به ضرورت تقويت وحدت و گفتگو در جهان اسلام، تقدير کرد.
«رتنو مرسودي» وزير امور خارجه اندونزي نيز در اين ديدار، با تأکيد بر ضرورت تلاش در راستاي گسترش همکاريها و مناسبات همه جانبه تهران – جاکارتا، گفت: اندونزي بر توسعه روابط با ايران متعهد است و مطمئناً در آينده شاهد روابط قدرتمندتري ميان دوکشور خواهيم بود.
وزير امور خارجه اندونزي، صلح و ثبات در منطقه را موضوعي بسيار حائز اهميت دانست و با بيان اينکه روابط دوستانه و خوب کشورهاي مسلمان ميتواند به برقراري صلح و ثبات در منطقه کمک کند، افزود: مسلمانان بايد در راستاي ارزشهاي اسلام و مقابله با چالشهاي اصلي جهان اسلام، از جمله تروريسم و افراطيگري با يکديگر متحد شوند.