در همايش سفراي ترکيه
اردوغان طبقات اجتماعي ترکيه را متهم کرد
رجب طيب اردوغان، روشنفکران ترکيه را تاريک فکر ناميد و منتقدان داخلي و خارجي سياست هاي آنکارا را به حمايت از تروريسم متهم کرد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، رجب طيب اردوغان در همايش سفراي ترکيه در کشورهاي خارجي، با محکوم کردن واقعه انفجار تروريستي در ميدان سلطان احمد استانبول در روز سه شنبه، گفت: متاسفانه ده نفر در اين حادثه کشته و 15 نفر نيز زخمي شده اند.
اردوغان با اين وعده که سازمان هاي امنيتي ترکيه به زودي جزييات اين واقعه تروريستي را روشن خواهند کرد، گفت: اين حادثه تروريستي توسط يک فرد سوري تبار انجام شده است.
اردوغان گفت: آيا کشوري وجود دارد که به اندازه اي که ترکيه با سازمان تروريستي داعش مبارزه مي کند، با اين سازمان مبارزه کند؟ ما در مبارزه با تروريسم مصمم و جدي هستيم. اما، افراد و کشورهايي وجود دارند که به عمد اين را انکار مي کنند.
رييس جمهور ترکيه خطاب به ديپلمات هاي اين کشور گفت: نبايد ميدان را به سازمان هاي تروريستي و تجزيه طلبان و براندازان واگذار کنيم. بايد با نشان دادن چهره واقعي سازمان هاي تروريستي، حقايق را به کشورها بياموزيم.
و در ادامه گفت: در اين خصوص بايد به مسايل داخل ترکيه نيز توجه کنيم. کساني که در خيابان ها خندق حفر مي کنند و در جاده ها بمب گذاري مي کنند، آزادي سفر شهروندانمان را مختل مي کنند، تروريست هستند. مدارس، مساجد، خانه ها، آمبولانس ها و ماشين هاي آتش نشاني را هدف قرار مي دهند و شهروندانمان را مي کشند، تروريست هستند. عاملاني که ديوارهاي خانه ها را سوراخ مي کنند و از اتاق خواب ها عبور کرده، تونل درست مي کنند و حقوق و آزادي هاي شهروندانمان را نقض مي کنند، عضو سازمانهاي تروريست هستند.
متاسفانه پس از تشکيل جمهوريت در ترکيه، بازهم به قدرت رسيدن اين ها را مشاهده کرديم. امروز نيز متاسفانه با فعاليت اهانت آميز کساني که از اين دولت حقوق مي گيرند، روبرو هستيم
نخست وزير ترکيه افزود: با وجود تمامي اين واقعيت ها، آنها خودشان را دانشگاهي معرفي مي کنند و دولت را متهم مي کنند. به اين نيز اکتفا نمي کنند و اجنبي ها را به کشورمان دعوت مي کنند. نام اين، تفکر استعماري است. ترکيه يکصد سال پيش نيز با تحقير ناشي از اين تفکر رويارو بود. در آن زمان نيز گروهي عقب مانده وجود داشت که خود را روشنفکر معرفي مي کرد و معتقد بود که فقط خارجي ها مي توانند اوضاع ترکيه را اصلاح کنند. ملت با «نبرد ظفر» پاسخ درخور را به اينها داده است. اما، متاسفانه پس از تشکيل جمهوريت در ترکيه، بازهم به قدرت رسيدن اين ها را مشاهده کرديم. امروز نيز متاسفانه با فعاليت اهانت آميز کساني که از اين دولت حقوق مي گيرند و کارت هويت و گذرنامه اين دولت را در جيبشان دارند، اين به اصطلاح روشنفکران که در رفاه نيز به سر مي برند، روبرو هستيم.
اردوغان گفت: از همين جا به کل دنيا اين پيام را مي دهم؛ ترکيه با شهروندان کرد، هيچ مشکلي ندارد. در ترکيه مساله اي به نام مساله کرد وجود ندارد. برادران کردمان نيز همانند ديگران ممکن است مشکلاتي در مناطق محل سکونت خود داشته باشند. ما به همراه آنها اين مشکلات را حل خواهيم کرد.
وي افزود: امروز مساله ترکيه نيز همانند بسياري ديگر از کشورها، مساله تروريسم است. مشکل ترکيه، مساله کردها نيست. خودمان را فريب ندهيم. ما بايد اين را خيلي خوب به همه بفهمانيم. اما متاسفانه، اين به اصطلاح روشنفکران، از قتل عام توسط دولت سخن مي گويند. اي روشنفکران! شما تاريکي هستيد، تاريکي؛ شما روشن نيستيد. شما تا آن حد تاريک و جاهل هستيد که حتي نشاني جنوب و جنوب شرق را نمي دانيد و نخواهيد دانست. اما، ما آنجا را مانند نشاني خانه مان بخوبي مي شناسيم. اگر به هر جاي جنوب شرق با فرودگاه هايش، مدارس و دانشگاه ها، مساجد و مراکز آموزشي اش و جاده هايش، به منطقه اي غني تبديل شده است، اين، نشان از ارزشي است که ما به جنوب شرق و برادران کردمان قائل هستيم. اما، سازمان تروريستي چکار کرده است؟ منازل تخليه مي شوند! ميان منازل تونل حفرکرده و از آنجا ترور را پشتيباني مي کنند. افراد را قرباني مي کنند. از طبقه سوم افراد را به پايين پرتاب مي کنند و با ماشين از روي آنها عبور مي کنند.
رييس جمهوري ترکيه در بخش ديگري از سخنان گفت: کساني که نان اين دولت را مي خورند و به اين دولت خيانت مي کنند، بدون فوت وقت بايد به اشد مجازات رسانده شوند. در مراکز آموزشي و بيمارستان، دادگستري، سيستم امنيتي، در سازمان هاي مالي و در هيچ ساختار ديگري، نبايد کساني که عليه تماميت کشور فعاليت مي کنند، حضور داشته باشند. تمامي سازمان هاي ذيربط را به حساس بودن و انجام وظايفشان در اين زمينه دعوت مي کنم.
کساني که نان اين دولت را مي خورند و به اين دولت خيانت مي کنند، بدون فوت وقت بايد به اشد مجازات رسانده شوند.
رجب طيب اردوغان سياست خارجي ترکيه را «سياستي انساني» ناميد و گفت: ترکيه از يک طرف با مشکلات داخلي مبارزه مي کند و از طرف ديگر مجبور به موضع گيري در خصوص بحران هايي است که در اطراف کشور جريان دارند. بويژه، موضع ترکيه در مورد اين بحران ها با مواضع ساير کشورها متفاوت است. ما درخصوص برادراني که قرون متمادي با هم زندگي کرده ايم و تاريخ و اصول فرهنگي مشترک با آنها داريم، مطالباتي داريم. فرهنگ و ارزش هاي ما ايجاب مي کند که به تمامي دنيا نگاه برابر داشته باشيم.
اردوغان همچنين گفت: ترکيه که روزگاري کشور دريافت کننده کمک بود، امروزه در دنيا، تمامي کشورهاي کمک کننده را پشت سر گذاشته و به کشوري اعطاء کننده کمک تبديل شده است. ترکيه در سال 2015، پنج ميليارد دلار کمک انساني اعطاء کرده است و اين کمک ها را بدون توجه به دين و مذهب و مليت انسان هايي که درخواست کمک مي کنند، در اختيار آنها قرار مي دهد.
اردوغان در بخش ديگري از اين سخنراني با اشاره به تشديد بحران هاي منطقه در سال 2015 گفت: تداوم بحران پنج ساله در سوريه، خطري بزرگ براي امنيت و ثبات جهاني است. از يک طرف سازمان هاي تروريستي و از طرف ديگر رژيم سوريه و کشورهاي حامي آن، به ملت سوريه، به معناي واقعي کلمه، ظلم مي کنند.
اردوغان در بخش هاي ديگري از اين سخنراني، روسيه را به عدم مبارزه با داعش در سوريه و پيگيري اهدافي غيراز مبارزه با داعش متهم و از اقدام عربستان سعودي به اعدام آيت الله نمر حمايت کرد.