رئيس کل سازمان امور مالياتي
پيش بيني درآمد مالياتي 75 هزارميليارد توماني
ميزان درآمدهاي مالياتي پيش بيني شده کشور امسال 75 هزارميليارد تومان است.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما؛ کامل تقوي نژاد در ديداربا امام جمعه مشهد افزود: نقش و سهم درآمدهاي مالياتي از بودجه کشور روند رو به رشدي دارد و در سال آينده حدود 35 درصد مجموع درآمدهاي کشور از محل ماليات ها تامين خواهد شد و اين روند رو به رشد يعني همان آرزوي ديرينه استقلال اقتصادي که کشور بدنبال تحقق آن بوده است.
وي با بيان اينکه نظام مالياتي درصدد تعامل بيشتر با مردم است افزود: مردم خواهان شفاف، سالم و عادلانه عمل کردن دستگاه مالياتي هستند.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي، مقوله ماليات و پيشراني آن در اقتصاد را سنگ بناي اقتصاد مقاومتي عنوان وخاطرنشان کرد: تنها با تکيه بر ماليات و قطع وابستگي بودجه کشور به نفت است که مي توان اقتصاد را از تکانه ها و آسيب هاي احتمالي به دور داشت.
وي ارتقاي فرهنگ مالياتي در جامعه را يکي از مهمترين موضوعات مورد نظر نظام مالياتي عنوان کرد و گفت: براي ترويج فرهنگ مالياتي بايد همه نهادها،حوزه ها،ارکان نظام و انديشمندان و صاحبنظران و رسانه هاي جمعي مشارکت داشته باشند.
رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور با بيان اينکه بايد با مردم صادقانه تعامل داشته باشيم و مدافع حقوق مردم باشيم، گفت: اگر رعايت حال مردم را کنيم و مردم تعامل مناسبي با نظام مالياتي داشته باشند،توفيقي در اين حوزه کسب خواهيم کرد.
وي با تاکيد بر اينکه نبايد فشار نظام مالياتي بر کساني باشد که در تور مالياتي هستند و حساب و کتاب شفاف دارند، اظهار داشت: سياست جديد نظام مالياتي آن است که فشار را از روي اين گروه از موديان مالياتي بردارد و تمرکز خود را بر کساني که فرارهاي مالياتي بزرگ دارند و جرم مالياتي مرتکب مي شوند و کشور را به سمت وابستگي به نفت سوق مي دهند، معطوف کند.
وي در بخشي از سخنان خود به اهميت سلامت نظام اداري تاکيد و خاطر نشان کرد: مردم حق دارند سوال کنند آيا ماليات در جاي صحيح خود مصرف مي شود؟ لذا سياست ما آن است که در برنامه تحول فرهنگ مالياتي، موارد مصرف ماليات را دقيق به مردم اعلام کنيم و مردم را از حقوق و تکاليفشان مطلع کنيم. براي نمونه مردم بايد بدانند که بخش قابل توجهي از ماليات بر ارزش افزوده اي که مي پردازند صرف توسعه و ارتقاي سلامت و بهداشت و درمان در جامعه مي شود.
آيت الله علم الهدي نماينده ولي فقيه و امام جمعه مشهد نيز در اين ديدارگفت: مهمترين موضوع در نظام مالياتي،تطبيق مسايل و واقعيات جريان اقتصادي مردم با ميزان ماليات آنهاست و توجه نکردن به اين موضوع، باعث مي شود تا مسئله ماليات در جامعه جا نيفتد.
وي افزود: مسئله ماليات حل شدني است اما با ايجاد يک حرکت قوي از سوي مراجع ديني و مبلغين مذهبي در زمينه ترويج فرهنگ ماليات در جامعه. لذا اگر بتوانيم دستوراتي که در دين آمده در نظام مالياتي به کار ببنديم، بي ترديد بدون اينکه مطالبه اي در خصوص ماليات کنيم، مردم خود مالياتشان را پرداخت مي کنند و در خصوص موارد مصرف آن نيز شبهه و سوالي نخواهند داشت.
آيت الله علم الهدي افزود: براي اينکه بتوانيم افکار عمومي را به سمت پرداخت ماليات ببريم بايد براي ترويج فرهنگ ديني پرداخت ماليات برنامه ريزي کنيم و موارد مصرف ماليات را تبيين کنيم تا مردم نيز ماليات را همچون هزينه هاي آب و برق و گاز به راحتي پرداخت کنند.
وي با بيان اينکه کساني که از زير پرداخت ماليات فرار مي کنند خود را مديون جامعه مي کنند، عنوان کرد: نظام مالياتي بايد با کساني که فرار مالياتي مي کنند برخورد جدي کند و طبقات اقتصادي جامعه را در نظر بگيرد و فشار مالياتي را روي طبقات پردرآمد جامعه وارد کند نه کسبه جزء و مشاغل خرد.
امام جمعه مشهد با تاکيد بر اينکه اگر مي خواهيم فرهنگ ماليات را در جامعه متحول کنيم بايد مباني اقتصاد کشور را با بينش،بصيرت ديني و حسابرسي عادلانه منطبق کنيم، گفت: نظام مالياتي بايد شرايط اقتصادي کشور و همچنين شرايط شغلي افراد را درک کند و منطبق با اين واقعيات، ماليات را دريافت کند.