با هدف فشار بر روسيه
ترکيه در پي ايجاد داعشي ديگر در مرزهاي روسيه
وزارت دفاع ترکيه به گردان تازه تشکيل شده شبه نظامي تاتارهاي شبه جزيره کريمه کمک نظامي مي کند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اينترنتي «پانوراما الشرق الاوسط»: «لنور اسلاموف» از سرکردگان در تبعيد تاتارهاي شبه جزيره کريمه اذعان کرد وزارت دفاع ترکيه به گردان تازه تشکيل شده شبه نظامي تاتارهاي شبه جزيره کريمه کمک نظامي مي کند.
اين گردان با حمايت اوکراين تشکيل شده است. لنور اسلاموف از رهبران تاتارهاي شبه جزيره کريمه که روسيه او را تحت پيگرد قانوني قرار داده است گفت: گردان داوطلبان تاتارهاي کريمه به نام «نعمان چلبي جهان» که با حمايت اوکراين تشکيل شده است از وزارت دفاع ترکيه کمک نظامي دريافت کرده است.
اسلاموف افزود اين گردان با کمک هاي مالي مردمي، هزينه هاي خود را تأمين مي کند و وزارت دفاع ترکيه، لوازم و تجهيزات در اختيار آن قرار مي دهد و انتظار مي رود ترکيه لباس فرم و پوتين نظامي اين گردانها را نيز تأمين کند.
اسلاموف شمار اعضاي گردان داوطلبان تاتار را پانصد و شصت نفر اعلام کرد و گفت اين گردان پانزدهم ماه ژانويه به طور رسمي از اوکراين شماره نظامي دريافت خواهد کرد و به ثبت خواهد رسيد و هدف از تشکيل آن نيز محافظت از مرزهاي کريمه و ضربه زدن به روسيه اعلام شده است.
وي تهديد کرد از همه امکانات براي آزادي کريمه استفاده خواهيم کرد.
لنور اسلاموف طرفدار اوکراين است و در محاصره اقتصادي جزيره کريمه شرکت داشت که به قطع جريان برق آن براي حدود سه هفته منجر شد.
وي هم اکنون در رأس نيروهاي محاصره کننده شبه جزيره کريمه قرار دارد و از ارسال محموله هاي مواد غذايي و مايحتاج زندگي از اوکراين به اين منطقه، جلوگيري مي کند.
دادستاني روسيه، اسلاموف را به خرابکاري متهم کرده و تحت پيگرد قانوني قرار داده است. روسيه پيشتر به ترکيه درباره عواقب دخالت در امور کريمه و همکاري با اوکراين ضد اين منطقه و بر هم زدن نظم آن، هشدار داده بود.
آنکارا ارتباط با اسلاموف را رد کرده است اما با استناد به اظهارات وي و نيز با توجه به اطلاعات سازمان اطلاعاتي روسيه هم در چچن و هم در اوكراين، به نظر مي رسد ترکيه تصميم گرفته است نسخه جديدي از داعش را در مرزهاي روسيه ايجاد کند هرچند اين بار با رنگ و بوي فرقه اي و إسلامي تا از کينه اوکراين نسبت به روسيه بهره برداري کند.
با اين حال اين سئوال مطرح است که آيا ترکيه در اين کار موفق خواهد شد؟ پاسخ اين سوال مي تواند مثبت باشد اما روسيه نيز مي تواند با افزايش حمايت از کردهاي ترکيه، نگراني هاي جدي براي مقامات آنکارا ايجاد کند. اين در حالي است که ترکيه در پي سرنگوني جنگنده روسي، با تحريم هاي اقتصادي اين کشور مواجه شد و به شدت زيان ديد.