يک ميليون و
250 هزار معلول زير پوشش خدمات رفاهي، توانبخشي، آموزشي و حمايتي بهزيستي قرار دارند
.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، رئيس سازمان بهزيستي بااعلام اين خبر در تربت حيدريه گفت: هنوز 250 هزار معلول ديگر، خارج از چتر حمايتي اين سازمان هستند.
انوشيروان محسني عمده موارد معلوليت در ايران را ناشي از سه عامل بيماري، تصادفات و اختلالات ژنتيکي برشمرد و گفت: سازمان بهزيستي براي کاهش معلوليت هاي ناشي از اختلالات ژنتيکي يک برنامه عملياتي و يک برنامه مدون درازمدت تدارک ديده است.
او افزود: در بعد اجرايي امسال غربالگري شنوايي براي 90 درصد از کودکان کشور اجرا شد که هدف گذاري ما براي سال آينده تمامي کودکان تازه متولد شده است.
محسني گفت: غربالگري بينايي سنجي نيز هم اکنون براي 85 درصد از کودکان 3 تا 6 سال اجرا مي شود زيرا علت اصلي نابينايي يا کم بينايي افراد زير 20 سال، تنبلي چشم است که با شناسايي به موقع مي توان از ميزان آن کاست و اکنون در استان کرمان اين غربالگري اجباري است.
او با اشاره به برنامه مدون درازمدت اين سازمان براي کاهش معلوليت گفت: با توجه به برنامه ششم توسعه، افراد با خطرپذيري بالاي اختلالات ژنتيکي بايدبه اجبار آمايش هاي ژنتيکي قبل از ازدواج را انجام دهند.
رئيس سازمان بهزيستي همچنين در باره برنامه هاي اين سازمان درباره کاهش ميزان طلاق افزود: طبق تفاهم نامه اي با معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه، زوج هاي در آستانه طلاق بايد ابتدا به کلاس هاي مشاوره مراجعه کنند.
محسني گفت: در مدت 8 ماه که از انعقاد اين تفاهم نامه گذشته است، شاهد کاهش 33 درصدي آمار طلاق بين زوج هايي بوديم که در اين کلاس ها شرکت کرده اند.
وي افزود: با معاونت پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش نيز تفاهم نامه اي به امضا رسيده است که بر اساس آن مدارس "دوستدار زندگي" را ترويج دهيم که در اين مدارس زمينه تقويت و افزايش مهارت هاي اجتماعي دانش آموزان فراهم مي شود.
بازديد از موسسه خيريه زکيه(س) و کارگاه توليدي تحت پوشش بهزيستي از برنامه هاي سفر يکروزه رئيس سازمان بهزيستي به تربت حيدريه بود .دريه حيدريه بود.