عملیاتی شدن برنامههای دندانپزشکی در مدارس
رئيس دانشکده دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: از اول مهر امسال در مدارس برنامههاي دندانپزشکي عملياتي شده است.
دکتر محمد بيات رئيس کنگره استفاده از سلول هاي بنيادي و دندانپزشکي بازساختي در بيماري هاي دهان، فک و صورت در مصاحبه اختصاصي با
خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما با اشاره به برنامه طرح تحول سلامت در حوزه دندانپزشکي گفت: از اول مهر امسال در مدارس براي دانش آموزان 6 تا 14 سال در دو سطح يک و دو برنامه هاي دندانپزشکي عملياتي شده است تا مانع از بين رفتن نسوج دنداني شود.
وی افزود: در سال هاي اخير علم مهندسي بافت و سلول درماني مسيرهاي جديدي را پيش روي دانش پزشکي قرار داده که اتفاقا درحوزه بيماريهاي دهان، فک و صورت و بازسازي هاي آن پيشتاز است.
این متخصص جراحي دهان و فک و صورت گفت: در اين کنگره استفاده از سلول هاي بنيادي براي بازسازي بافت هاي از دست رفته در ناحيه دهان و فک و دندان با ارائه 20 مقاله در دو روز برگزاري با حضور متخصصان اين رشته بررسي مي شود.
رئيس دانشکده دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: با بالا رفتن سن و يا آسيب هاي تصادفات يا برخي بيماري هاي مادرزادي بخشي از بافتهاي فک و صورت از بين مي رود که براي بازسازي اين بافت ها از جراحي هاي پيشرفته و يا مواد مصنوعي استفاده مي شد اما امروزه استفاده از سلول هاي بنيادي براي بازسازي بافتهاي فرسوده حرف روز دنياست که در کشور ما سرمايه هاي انساني خوبي در اين حوزه تربيت شده اند و امکانات خوبي نيز فراهم شده است و هم اکنون به بخش آزمايشگاهي و حيواني رسيده ايم.
عملیاتی شدن استفاده از سلولهای بنیادی در کشور
دکتر بيات گفت: استفاده از سلول هاي بنيادي در کشور عملياتي شده است و اميدواريم تا پنج سال آينده استفاده از سلول هاي بنيادي بصورت کاربردي در بخش دندانپزشکي براي مردم نيز ارائه شود.
اين جراح فک و صورت با تاکيد بر پيشگيري و رعايت بهداشت در بيماريهاي دهان و دندان گفت : بيشترين نسج بدن که از بين ميرود نسوج دنداني و استخواني فک است، خوشبختانه بيماريهاي عفوني درکشور کنترل شده اما شايع ترين بيماري عفوني انسان، پوسيدگي دندان است که هنوز کنترل نشده است.
دکتر بيات همچنين به برنامه طرح تحول سلامت در حوزه دندانپزشکي اشاره کرد و افزود: طرح تحول سلامت بسيار عظيم است و حدود 7 ميليون کودک ايراني تحت پوشش اين طرح قرار گرفتهاند که با موفقيت آن بيش از اينکه به فکر درمان و هزينه آن باشيم مانع از دست رفتن اين نسوج مي شويم.
*12 هزار دانش آموز تحت پوشش دانشکده دندانپزشکي دانشگاه تهران
وي اضافه کرد: هم اکنون طرح تحول سلامت در مدارس کشور در حال اجراست که بعنوان نمونه 12 هزار دانش آموز تحت پوشش دانشکده دندانپزشکي دانشگاه تهران هستند که در سطح اول آموزش، فلورايدتراپي و ارجاع و در سطح دو 18 خدمت از جمله پرکردن دندان هاي پوسيده را در دست دارند.
وي گفت: براي سطح سه يعني بازسازي و جايگزيني دندانها نيز برنامه هايي دردست تدوين است.
کنگره استفاده از سلولهاي بنيادي و دندانپزشکي بازساختي در بيماري هاي دهان، فک و صورت که امروز در دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار شد فردا نيز ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/