فرش ساروق جهاني شد
ثبت فرش ساروق در سازمان جهاني مالکيتهاي فکري
فرش ساروق در سازمان جهاني مالکيت هاي فکري ثبت شد.
رئيس مرکز فرش ايران گفت: تاکنون فرش 15 منطقه کشور از سوي سازمان جهاني مالکيت فکري به ثبت رسيده است که ساروق شانزدهمين است.
کارگر در مراسم رونمايي از نشان جهاني فرش ساروق افزود: براي حفظ نام تجاري فرش دست باف اراک ، ثبت ملي و جهاني اين فرش نيز سال آينده انجام مي شود.
وي مهمترين ويژگي ثبت جهاني فرش را جلوگيري از کپي کاري سودجويان و ديگر کشورها دانست وگفت : با اين اقدام گام اساسي در زمينه توسعه صادرات غير نفتي و افزايش توليد کالاي باکيفيت که از شاخص هاي اقتصاد مقاومتي است برداشته مي شود.
کارگر اضافه کرد : صنعت فرش مناطق مختلف استان مرکزي با برند هاي فراهان، اراک، دليجان و به خصوص ساروق از کيفيت و زيبايي طرح و نقشه در جهان شناخته شده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزي نيز گفت: در سال هاي اخير توليد کنندگاني از کشورهاي چين و هند بدون رعايت قانون کپي رايت به توليد بي کيفيت محصولي به نام فرش ساروق پرداخته و از نام اين فرش سوء استفاده کردند.
حاجي پور افزود : تاکنون 381هزار کارت قالي بافي در استان مرکزي صادر شده که 25 هزار و 232 نفر از اين افراد براي برخورداري از بيمه به سازمان تامين اجتماعي معرفي شدند.
او گفت: اکنون پنج مرکز متمرکز و 78 مرکز غير متمرکز آموزش قالي بافي در استان مرکزي فعال است.
وي هزينه توليد، استاندارد مواد اوليه، سفارش پذيري، بازار صادرات و عدم آشنايي بافندگان فرش با مبادله هاي خارجي و تبليغات براي بازار يابي را از مهمترين مشکل هاي بافندگان فرش استان مرکزي عنوان کرد.
همزمان با برپايي آئين رونمايي از سند جهاني فرش ساروق نمايشگاهي از توليدات فرش اين خطه به مدت دو روز در محل امامزادگان هفتاد و دو تن ساروق برپا شد.
فرش هاي ساروق از ديرباز به دليل ريز بافتي ، داشتن پرزهاي کوتاه، تخته اي سخت و بافت فشرده به شهرت رسيد.
سالانه حدود 20 هزار متر مربع فرش در استان مرکزي بافته مي شود که دو ميليون دلار آن صادر مي شود.