رئیس رسانه ملی گفت: متاسفانه دولت عربستان سعودی با گذشت حدود یک هفته از فاجعه منا تاکنون هیچ توضیحی نداده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد سرافراز در مراسم 24 ساعته شدن سیمای اردوی شبکه سحر با اشاره به اینکه هزاران نفر در حادثه منا کشته شدند افزود: تنها پاسخی که داده اند این است که در حال بررسی هستیم، با توجه به اینکه میلیاردها دلار در این سال ها هزینه شده است که امنیت حاجیان و زائران برای ادای مناسک حج تضمین شود اما آنها هیچ گونه پاسخی ندارند.
وی با اشاره به اینکه چنین فاجعه ای با این ابعاد گسترده سابقه نداشته است ، گفت: معمولا رسم است که بعد از رویدادی به این وسعت امدادگران کمک می کنند، با وجود آنکه تبلیغ کرده بودند بالگردهای متعدد و امدادگر دارند و دوربین های زیادی لحظه ها را ثبت کرده بودند اما سعی در از بین بردن تصاویر ضبط شده کردند و به حاجیان کمک نکردند و اکنون باید مشخص شود که چرا به حاجیان امدادرسانی نشده و این موضوع موجب افزایش زیاد تلفات شده است.
سرافراز ادامه داد: این سوال مطرح است که چرا تکلیف جنازه ها را روشن نمی کنند، ما از رسانه اعلام می کنیم که پیکر پاک حجاج امروز و فردا می آیند، اما فعلا خبری نیست، این مسائل از نگاه حقوق بین الملل قابل پیگیری است.
رئیس سازمان صدا و سیما با تاکید بر این نکته که پاسخگویی در خصوص زائران و گردشگران به عهده کشور مقصد است گفت: رسانه های این کشور فرافکنی می کنند و به جای عذر خواهی ایرانی ها را متهم می کنند و برایشان کاریکاتور می کشند.
سرافراز افزود: تا همین امروز گفته می شد تعداد زیادی مفقود وجود دارد؛ این تعداد مفقودان به دلیل آن است که نگذاشتند شناسایی شوند ، برای این موضوعات هیچ توضیح و پاسخی ندارند.
رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت شبکه های برون مرزی گفت: کانال سیمای اردو با 24 ساعته شدن ارتباط بیشتری با مسلمانان منطقه و اردو زبانان برقرار می کند چون زبان مسلمانان شبه قاره هند است و این زبان در کنار زبان فارسی به دلیل اشتراکات زیاد از اهمیت زیادی برخوردار است.
سرافراز با اشاره به اینکه زبان فارسی پیشینه 700 ساله در شبه قاره هند دارد افزود: علاوه بر این که زبان فارسی به نقاط زیادی رفته است، اما آنچه این زبان را برجسته می کند اشعار فارسی است که سابقه طولانی دارد و بسیاری از مردم منطقه این اشعار را حفظ بودند و نسل به نسل آن را منتقل کردند.
وی با ابراز امیدواری از تاثیرات شبانه روزی شدن سیمای اردو گفت: این کانال پل ارتباطی فرهنگی برای ترویج فرهنگ اسلامی و زبان فارسی است چرا که استعمار انگلیس با ورود به شبه قاره هند سعی کرد زبان فارسی و فرهنگ اسلامی را از مردم این منطقه جدا کند و ما امیدواریم بتوانیم آن را احیا کنیم.
سرافراز تاکید کرد: ما به شبکه های فرامرزی امیدوار هستیم و در دنیای رسانه ای امروز چاره ای جز تمام وقت شدن این شبکه ها نیست.
رئیس رسانه ملی ادامه داد: این شبکه ها باید تعاملی باشند و نه یک طرفه برای مخاطب برنامه ارائه دهند، بلکه باید بخشی از این تعاملات از طریق فضای مجازی و وب ایجاد شود و مخاطبان اظهارنظر و برنامه سازی کنند و تعاملات گوناگون داشته باشند.
وی با تاکید بر ارتقاء کمی و کیفی شبکه ها گفت: تولیدات شبکه های رسانه با افزایش کمیت بالا نمی رود و باید پیش بینی کرد که ارتباط شبکه ها با ماهواره ها در آینده بیشتر شود زیرا با ماهواره های جدید ارتباط و انتقال نظرات مخاطبان بیشتر می شود.
رئیس رسانه ملی ابراز امیدواری کرد: سیمای اردو شبکه سحر پل ارتباطی فرهنگی برای ترویج زبان فارسی و فرهنگ اسلامی باشد.
سرافراز گفت: همه شبکه های برون مرزی موثر و رو به رشد هستند و امید است با 24 ساعته شدن این کانال شاهد ایجاد ارتباطی قوی و عمیق در حوزه های فرهنگی و دینی میان مسلمانان شبه قاره هند باشیم.