امروزه نرم ترین و سخت ترین مزیت نسبی توسعه اقتصادی پایدار و هوشمند ؛ تقویت توانمندی دفاعی از تمامیت فرهنگی، اعتقادی ، سیاسی ، سرزمینی و جغرافیایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران که به زعم کارشناسان بین المللی در جمع برترین ها جهان قرار دارد و ترجمان عینی " ما می توانیم" محسوب می شود ؛ اصلی ترین مزیت نسبی برای توسعه تولید ثروت ، مدیریت و تخصیص بهینه منابع محسوب می شود.
امروزه اقتدار دفاعی و نظامی کشور در برابر همه تهدیدهای خارجی ، بازدارنده است و همزمان برای استقرار اقتصاد مقاومتی در کشور ظرفیت گسترده ای فراهم می کند.
پیشرفت های کشور در حوزه صنایع دفاعی این باور مبتنی بر "می توانیم" را در جامعه نهادینه کرده است و باز هم می توانیم این هنر را در همه عرصه ها تقویت کنیم.
صنایع دفاعی و نظامی کشور از شدیدترین تحریم ها به بالاترین پویایی رسیده است و از این الگو می توانیم به راحتی در توسعه صنایع کشاورزی و اقتصاد این عرصه بهره مند شویم.
ایجاد اقتصاد دانش بنیان در عرصه تولید ثروت عمومی خیلی راحت تر از توسعه صنعت دفاعی است و امنیت توسعه را به ارمغان می اورد.
به اعتقاد کارشناسان می توان از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصادی و صنعتی همگن و غیرهمگن مانند ساخت هواپیماها و کشتی های غیرنظامی استفاده کرد.
به هر حال ایجاد امنیت دفاعی یکی از اصلی ترین نیاز هر کشوری است و ایران اسلامی برای تحقق کامل استقلال ، خودکفایی و خوداتکایی اقتصادی باید از این مزیت استفاده کند و مهم ترین بستر اقتصاد مقاومتی را همان اقتدار دفاعی تشکیل می دهد.
توسعه صنعت دفاعی ، الگویی اثربخش برای تحقق اهداف سند چشم انداز است و ظرفیت های خوبی برای کشف استعدادهای علمی در همه عرصه ها وجود دارد و خوشبختانه دولت ها در این عرصه ها نیز حتی از اهداف سند چشم انداز فراتر رفته اند.
بی تردید اگر امروز در اقتدار دفاعی نمی بودیم حتما در عرصه های بین المللی ، قدرت دفاع از منافع خودمان نمی داشتیم.
خیلی از کشورهای دنیا به دلیل ضعف قدرت دفاعی نمی توانند منافع اقتصادی خود را به حداکثر برسانند برای اینکه در معادلات اقتصادی و برنامه ریزی های خود باید حتما منافع قدرت های بزرگ مانند امریکای سلطه گر را در نظر بگیرند که دامنه و وسعت برنامه ریزی ها را به شدت کاهش می دهد.
این وضعیت حتی میزان رقابت پذیری اقتصادی را نیز کاهش می دهد و امنیت سرمایه گذاری و اقتصادی شامل وضعیت نداشتن تهدید است و خلی از کشورها دنیا مانند ژاپن و کره جنونبی در معرض تهدید قرار دارند و به همین خاطر در چارچوب منافع غربی ها گرفتار شده اند و برغم تضاد با منافع ملی خود باید با سیاست های اقتصادی امریکا کنار بیایند.
رفتار نفتی عربستان در دو سال اخیر به خوبی نشان می دهد که ریاض بر خلاف مصالح ملی خود مجبور است به امریکا ، بله بگوید و قیمت نفت را کاهش دهد و تولید نفت این کشور دیگر صیانتی نیست و به ضرر عربستان خواهد بود چون قدرت مدیریت بر منابع نفتی خود را ندارد.
اما توسعه صنعت دفاعی ایران سبب شده است امروز مدیریت همه منابع زیرزمینی ، روزمینی و اقتصاد فضایی در اختیار فرزندان این مملکت است.
ادامه این روند به شکل گیری قطب مطمئن انرژی در ایران اسلامی کمک می کند.
این ویژگی ها باعث می شود سرمایه گذاری از محیط اقتصاد پویا با بازار مطمئن برخودار شود و ضریب توجیه فعالیت های اقتصادی افزایش می یابد.
سرمایه گذاران از اطمینان زیادی به سرنوشت اقتصادی خود بهره مند می شوند و انتظارهای سوداوری و پایداری فعالیت تولید کالا و خدمات هم تحقق می یابد.
البته در عرصه های اقتصادی و تولید ثروت های عمومی و مردمی هم تقویت مثلث طلایی ( اجرای کامل و بدون تبعیض مقررات و قوانین - نظارت موثر و کامل و همه جانبه بر سیاست های 4 بازار اقتصادی - ایجاد رقابت کامل و شفاف در رفتارها و فعالیت های تولید ثروت ) زیربنای شکل گیری امنیت اقتصادی محسوب می شود و باید هزینه راه اندازی کسب و کار و فعالیت تولیدی یا تجاری در اقتصاد ایران به یک مزیت نسبی در منطقه و حتی در جهان تبدیل شود.
اگر از ظرفیت این مثلث به طور کامل و 100 درصد استفاده شود در ان صورت امنیت سرمایه گذاری تا مرز نهایی خود تکامل پیدا می کند.
باید اجازه دهیم همه مردم وارد عرصه های تولید ثروت شوند و با ایجاد همگرایی کامل بازرگانی و اقتصادی به شکل گیری شخصیت اقتصاد ملی در ذهن همه شهروندان و بنگاهها و سازمان ها کمک کنیم.
باید هزینه تمام شده خدمات و محصولات در همه بازارهای کار ، کالا ، پول و سرمایه برای همه شهروندان داخلی و سرمایه گذاران خارجی یکسان و عادلانه باشد و با ایجاد و تقویت مزیت نسبی و مطلق هماهنگی داشته باشد در ان صورت نظام قیمت های اقتصادی و واقعی علامت دقیق و
روشنی به سرمایه گذاران خواهد داد.
در مقابل مزیت های نسبی و مطلق مانند منابع زیر زمینی ( نفت و گاز و معادن) روزمینی ( آب و خاک) نیروی انسانی و موقعیت جغرافیایی و سند چشم انداز بیست ساله از مواردی است که امنیت سرمایه گذاری کشور را تقویت می کند.
در عرصه های خارجی هم باید تلاش کنیم در زمینه هنجارها ، معیارها و شاخص های بین المللی از رتبه های بالاتری برخودار باشیم مانند ریسک اقتصادی ، فضای کسب و کار ، رقابت و آزادی اقتصادی ، تامین نیازهای بین المللی اقتصادی و رفع انحصار.
اما سرمنشاء تحولات اصلی ترین عوامل امنیت اقتصادی داشتن قدرت دفاعی بازدارنده است که ایران از ان بهره می برد.
مدل توسعه صنعت دفاعی کشور الگوی منظمی برای توسعه اقتصاد صنعتی و کشاورزی است و باید شعار "ما می توانیم" را از نسل سوم انقلاب اسلامی به نسل چهارم و نسلهای بعدی هم منتقل و حراست کنیم.
خوشبختانه توسعه صنعت دفاعی روند پایدار به خود گرفته است و مزیت های پایدار توسعه اقتصادی به ارمغان می آورد.