معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: مجموع آب بدون درآمد کشور ۲۵ درصد محاسبه شده است که برای کاهش هر یک درصد از این حجم هدر رفت آب ، باید هزار میلیارد تومان هزینه شود.
علی اصغر قانع در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این در حالی است که شرکت های آب و فاضلاب به دلیل تفاوت قمیت تمام شده و هزینه دریافتی از مشترکین، برخی شرکتها حتی توان پرداخت حقوق کارکنان خود را نیز ندارند.
وی حجم زیادی از این هدررفت ها را به دلیل حوادث شبکه انتقال آب دانست و افزود : فقط در شهر تهران 200 هزار حادثه در شبکه آب ثبت شده که این رقم درکشور بسیار قابل توجه است.
قانع با اشاره به اینکه متولیان آب دردیگرکشورهای جهان با بهره گیری ازفناوری هوشمند سازی شبکه های انتقال آب و تجهیزات مدرن حتی مانع از فرسوده شدن و بروز حوادث می شوند ، تصریح کرد: برنامه هوشمندسازی شبکه ها در ایران نیز مشخص شده است که درصورت تامین اعتبار اجرا خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور گفت : با توجه به هدف گذاری های انجام شده درچند سال آینده روند کاهش هدررفت آب در کشور به ارقام منطقی خواهد رسید.
قانع ، نداشتن قوانین کاربردی برای مقابله با انشعابات غیر مجاز را از دیگرمشکلات این بخش دانست و افزود: شرکت آب وفاضلاب برای مقابله با این پدیده نیازمند ابزار قانونی است.