معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا، از کشف بیش از ۲۰ میلیون قلم داروی غیرمجاز و تقلبی در عملیات پانجی آ ۸ ، در کشور خبر داد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سرهنگ حسین رمضانی در نشست خبری افزود: عملیات پانجی آ 8 در خرداد امسال به مدت یک هفته و به صورت همزمان در 115 کشور جهان با محوریت اینترپل برگزار شد .
وی هدف از اجرای این عملیات را مبارزه با فروش و عرضه داروهای غیرمجاز ، تقلبی و تبلیغات غیرقانونی در فروش داروهای بدون پروانه ساخت به صورت آنلاین دانست و گفت: این عملیات ها از سال 2008 با حضور هشت کشور آغاز شد که جمهوری اسلامی ایران نیز در سال 2011 در عملیات پانجی آ 5 پس از آغاز به کار رسمی پلیس فتا در ایران در این عملیات شرکت کرد .
رمضانی افزود: در عملیات امسال پانجی آ 8 که در خرداد برگزار شد در مجموع 81 میلیون دلار داروی قاچاق و غیراستاندارد در 115 کشورکشف شد که سهم ایران 20 میلیون قلم دارو بود.
وی اشاره ای به ارزش ریالی تعداد اقلام دارویی غیرمجاز کشف شده در ایران نکرد .
سرهنگ رمضانی گفت: طبق ماده 3 ، 5 و 18 قانون توزیع مواد دارویی تنها داروخانه ها مجاز به توزیع داروها هستند و امکان توزیع و خرید و فروش از طریق فضای مجازی وجود ندارد و در برخی کشورها نیز ممنوعیت هایی برای توزیع و خرید و فروش دارو در فضای مجازی در نظر گرفته شده است؛ بنابراین هرگونه خرید و فروش و توزیع دارو، غیرمجاز و تقلبی محسوب می شود.
وی افزود: در عملیات پانجی آ 8 در ایران چندین کارگاه تولید و توزیع داروهای غیرمجاز که در اینترنت نیز تبلیغ شده بود کشف و چندین باند سازمان یافته در تبلیغ و فروش داروهای غیرمجاز و تقلبی نیز منهدم شد.
سرهنگ رمضانی گفت: در همه کلاهبرداری های انجام گرفته سردسته باند برای رسیدن به اهداف خود از طریق تبلیغات در سایت ها و حتی شبکه های ماهواره ای به بهانه فروش داروهای گیاهی ،لاغری ، لوازم بهداشتی ، آرایشی و ورزشی، مشتریان زیادی جذب کرده بود.
وی افزود: کشف بیش از یک تن روغن نباتی تاریخ مصرف گذشته و همچنین انواع پودر ، پماد ، روغن های غیرمجاز و مکمل های ورزشی با ارز ریالی حدود 5میلیارد ریال از دیگر دستاوردهای این عملیات بود .
سرهنگ رمضانی تصریح کرد : در بازدیدهای انجام شده متهمان صراحتاً به تولید، بسته بندی و فروش داروهای مکشوفه غیرمجاز بدون مجوز وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو اقرار کردند.
وی پلیس فتای ناجا را از پلیس های موثر و موفق در انواع عملیات های پانجی آ دانست و خاطرنشان کرد خوشبختانه در عملیاتی پانجی آ 7 در سال 1393 پلیس فتای ایران از بین 113 کشور شرکت کننده رتبه هفدهم را از آن خود کرد .
هشدار پلیس فتا درباره رواج باج افزارها در فضای مجازی
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا، در خصوص گسترش باج افزارها در فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی هشدار داد.
سرهنگ رمضانی در نشست خبری گفت: مجرمان با ارسال پیامک یا رایانامه ، لینکی را به شهروندان ارسال کرده و با عناوین جذاب آنها را فریب میدهند که در صورت کلیک روی این لینک به مطلب خاصی خواهند رسید.
وی افزود: برخی هموطنان چنین اقدامی را انجام می دهند، غافل از اینکه با کلیک کردن روی این لینک، باجافزار پنهانسازی شده در آن نیز وارد سیستم تلفن همراه یا رایانه می شود که با این کار ، اطلاعات کاربر به سرقت یا از بین می رود.
سرهنگ رمضانی گفت: در چنین شرایطی فرد سودجو دوباره پیامی را به کاربر ارسال کرده و این بار تهدید میکند که اگر قصد بازیابی اطلاعات خود را دارد باید مبلغی را پرداخت کند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ایا ماجرای انتقال سرورهای این نرم افزار به داخل کشور صحت دارد؟ افزود: ما مخالفت توسعه فضای سایبری نیستیم، اما پلیس از مراجعی نیست که در این حوزه وارد شود. ما از شرکتهای تلگرام، یاهو و گوگل خواستهایم که با ما در برخورد با اقدامات مجرمانه همکاری کنند.
سرهنگ رمضانی گفت: مستندات رباتهای تلگرام را جمع آوری و به نهادهای مربوطه داخلی و خارجی منتقل کرده ایم و منتظر تصمیم گیری در این خصوص هستیم ضمن اینکه پلیس در هر فضایی که امنیت شهروندان به مخاطره افتاده یا آسیبی به کاربران وارد شود ورود پیدا خواهد کرد.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا افزود: درباره انتقال سرورها و یا دیگر اقدامات در خصوص شبکههای مجازی نیز فتا مسئولیتی ندارد و نهادهای حاکمیتی و دولتی هستند که باید تصمیمگیری کنند.
وی با بیان اینکه 80 درصد جرائم فضای مجازی را کشف می کنیم، گفت: این آمار بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته است و البته پیچیدگی جرایم در کشورهای پیشرفته نیز بالاتر است.
سرهنگ رمضانی افزود: عمده جرم اینترنتی در کشور ما برداشتن غیرمجاز از حساب بانکی است که در بیشتر موارد کوتاهی کاربران و دارندگان حساب علت آن بوده است.
سرهنگ رمضانی همچنین خرید و فروش مواد مخدر در فضای سایبری را چالشی مهم در جهان دانست و تاکید کرد: پلیس فتا با پلیس مواد مخدر همکاری و ضمن رصد این فضا با متخلفان برخورد می کند.
عرضه، تبلیغ و خرید و فروش دارو در اینترنت غیرقانونیست
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا گفت: طبق قانون هرگونه عرضه، تبلیغ و خرید و فروش دارو در بستر اینترنت غیرقانونی است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
سرهنگ رمضانی در نشست خبری افزود: بر اساس استانداردها و قوانین کشورمان محل عرضه دارو ، داروخانه است و نمیتوان آن را در اینترنت یا از طرق دیگر خرید و فروش کرد.
وی گفت: به شهروندان توصیه می شود نیازهای دارویی خود را از مبادی مجاز و قانونی که بیمارستانها، داروخانه و فروشگاههای مجاز تجهیزات پزشکی هستند تهیه کنند.
وی درباره عملیات پانجی آ8 که در 115 کشور از جمله ایران به صورت همزمان برگزار شد، افزود: در کشور ما عمده تمرکز این عملیات در تهران و مشهد بود که در مجموع 90 نفر دستگیر شدند که طبق بازجوییهای انجام شده متهمان صراحتا به تولید ، بسته بندی و فروش داروهای غیرمجاز یا تاریخ گذشته و فاقد مجوز وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو اقرار کردند.
رمضانی با بیان اینکه افراد سودجو و فرصت طلب تنها به فکر تامین منابع مالی خود بوده و به هیچ عنوان نگران سلامت خریداران و مشتریان خود نیستند، گفت: پیش از این نیز عرضه داروهای غیرمجاز زیانهای جانی فراوانی برای برخی از مصرف کنندگان داشته است.
وی درباره احتمال سوء استفاده از اقلام پستی هموطنان نیز گفت: موضوع مهم برای پلیس صیانت و حفظ حریم خصوصی افراد در ارسال مرسولههای پستی است اما در این خصوص با پست جلساتی را داشته و به نتایجی نیز رسیدهایم.