مدیرعامل شرکت توانیر گفت: رشد مصرف برق از ابتدای سال جاری تاکنون سه درصد بوده است و رشد مصرف پیک (اوج مصرف) نیز سه درصد نسبت به پارسال افزایش نشان می دهد.
آرش کردی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مصرف گاز در نیروگاه ها نسبت به سال قبل دوازده درصد افزایش یافته که ناشی از همکاری خوب وزارت نفت است و موجب شد سوخت مایع کمتر در نیروگاه ها مصرف شود که از نظر محیط زیست و اقتصادی به صرفه است.
وی با اشاره به اینکه پیک مصرف برق در تابستان امسال با 50 هزارو 177 مگاوات در 20 تیرماه ثبت شده است، افزود: امسال اگر بخوبی از اوج مصرف تابستان عبور کردیم به دو دلیل مدیریت تولید و تقاضا بود و مشترکان نیز به درخواست صرفه جویی پاسخ مثبت دادند و صدا و سیما نیز نقش مهمی داشت.
مدیرعامل توانیر با اشاره به اینکه در صنعت برق نیز اتفاقات خوبی افتاده است ، تصریح کرد: امسال
تنگناهای تولید را رفع کردیم و ضریب خروج اضطراری نیروگاه ها را از هشت تا نه درصد به سه درصد رساندیم.
کردی ادامه داد: در زمان پیک مصرف برق در تابستان امسال خروج اضطراری نیروگاه ها دو درصد بود یعنی همه نیروگاه ها در خدمت شبکه برق رسانی قرار داشت.
وی به مصارف آب در نیروگاه های گازی اشاره کرد و گفت:از زمستان پارسال تا پایان بهار امسال برای تولید برق در مصرف آب سدها بسیار صرفه جویی کردیم و در روزهای پیک مصرف هفت تا هشت مگاوات از نیروگاه های برق آبی استفاده کردیم.
مدیرعامل توانیر به چالش های آب در سال های اخیر در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و عمومی اشاره کرد و گفت: چون بهره وری در مصرف آب پایین است وزارت نیرو تلاش می کند در مصرف آب در نیروگاه های بخار 80 درصد صرفه جویی کند.
وی تاکید کرد: این طرح در نیروگاه شهید مفتح همدان با موفقیت اجرا شد چون همدان از نقاطی است که دچار چالش آبی زیادی شده و سطح آب زیرزمینی بسیار پایین آمده است و این طرح از این نیروگاه اغاز شد.
کردی ادامه داد : نخستین بار در کشور و بدون اتکا به خارجی ها طرح تکمیل برج خنک کن این نیروگاه در دستور کار قرار گرفت و به صورت آزمایشی اجرا شد که قرار است در سفر رئیس جمهور به همدان بطور رسمی به بهره برداری برسد.
مدیرعامل توانیر افزود: البته برج خنک کن در حال حاضر از نوع تر است و به تدریج خنک کن خشک جایگزین می شود که الگوی خوبی برای صنعت برق است.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت : برای تبدیل 14 هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی با بخش خصوصی قرار داد بیع متقابل منعقد شده که حاصل آن افزایش 7هزار مگاوات نیروگاه بخار به ظرفیت برق کشور است.
آرش کردی افزود: تبدیل نیروگاه های گازی دولتی و خصوصی به سیکل ترکیبی به بخش خصوصی واگذار شده که در حال اجراست و تابستان 96 وارد مدار می شود.
وی افزود : با تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی راندمان نیروگاه از 36 به 47 درصد افزایش می یابد و در مقایسه با نیروگاه گازی که سوخت مصرف می کند ، بهره وری بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: این 7 هزار مگاوات به 34 ماه زمان نیاز دارد تا وارد مدار شود که پیش بینی می شود در زمان پیک مصرف تابستان 96 وارد مدار شود.
کردی اضافه کرد: به غیر از این 7 هزار مگاوات نیروگاه هایی مانند نیروگاه جهرم که در حال تبدیل شدن به سیکل ترکیبی است در تابستان آینده وارد مدار خواهد شد.