مراسم تشییع استاد حائری در کتابخانه
پیکر استاد عبدالحسین حائری رئیس اسناد کتابخانه مجلس و نسخه شناس برجسته از کتابخانه مجلس شورای اسلامی تشییع شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،در مراسم تشییع استاد حائری، آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، آقایان ابوترابی فرد و باهنر نائب رئیسان مجلس، استاد محقق داماد رئیس کتابخانه ملی، دکتر جلالی و شماری از چهره های علمی و فرهنگی حضور داشتند.
آیت الله محقق داماد گفت: مرحوم استاد عبدالحسین حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزش های علمی انجام نمی داد.
این استاد دانشگاه در مراسم وداع با پیکر استاد حائری در محل کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به خدمات بی شائبه مرحوم استاد عبدالحسین حائری به میراث مکتوب ایران افزود: اینجانب از کودکی تا به امروز شاهد بودم که استاد حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزشهای علمی انجام نمی داد.
وی با بیان اینکه مرحوم حائری با تمام وجود و با مناعت طبع عاشق کارش بود گفت: یکی از مهمترین نتایج فعالیت های استاد حائری معرفی مهمترین میراث علمی و سپردنش به ماست که این موضوع در کنار بقیه کارهای سیاست گذاری و تبیین قانون از مهمترین مولفههای منافع ملی کشور است و باید مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله محقق داماد، استاد حائری را فردی دغدغه مند دانست و ابراز امیدواری کرد که سرمایه عظیمی که ایجاد کرده است حفظ شود.
وی در ادامه به بیان خاطره ای از مرحوم حائری و نگرانی آن مرحوم برای از بین رفتن برخی آثار و نسخ تاریخی در جریان حوادث انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: حائری درآن گیر و دار همواره تلاش داشت تا با ارتباط گیری با استاد مطهری وی را از وجود این منابع ارزشمند با خبرکند تامانع از بین رفتن آن ها شود.
آیت الله محقق داماد در ادامه با بیان اینکه هر چند نوشتن آثار جدید کاری پسندیده و نیکو است تاکید کرد: اما باید بدانیم استاد حائری تاریخ مهم کشور را براساس نسخ خطی زنده کرد.این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به نسخه های خطی فراوان گفت: امتیاز یک فهرست نویس این است که کتاب ها را دقیق و آنطورکه هست معرفی می کند.
نماینده ایران در یونسکو نقش مرحوم استاد عبدالحسین حائری را در نگهبانی و پاسداری از مرزهای فرهنگی کشور مهم دانست.
احمد جلالی در مراسم تشییع پیکر استاد حائری با گرامیداشت یاد و خاطره وی به تلاش های آن دانشمند در عرصه های علم، دانش و فرهنگ کشور اشاره کرد.
وی گفت: گاهی تصور می شود که توجه به میراث مکتوب و کهن کشور و بزرگ مردی مثل استاد حائری که عمرش را صرف شناساندن نسخ خطی در کتابخانه مجلس میکند، موضوعی برای تفاخر به گذشته و یادآوری نیاکان و ریشه های خانوادگی است درحالی که این موضوع اساساً به زندگی امروز ما مربوط می شود.
جلالی با بیان اینکه احیای میراث مکتوب، مادی و معنوی یک کشور و معرفی و پاسداشت آن در امنیت استراتژیک آن تاثیر گذار است افزود: امروز نشان دادن ریشه های تمدنی و فرهنگی یک ملت حصار بزرگی برای امنیت آن ملت بوجود می آورد.
نماینده کشورمان در یونسکو به تلاش های استاد حائری اشاره کرد و گفت: وی سردار بلندقامتی است که برای پاسداشت مرزهای امنیتی ایران تلاش های زیادی کرده است.
جلالی در پایان افزود: علاوه بر صاحبان معرفت و علاقهمندان به نسخ خطی و میراث مکتوب تمام کسانی که به زندگی امروز و ایجاد ثبات در این کشور میاندیشند، به استاد حائری وامدارند.پیکر استاد مرحوم عبدالحسین حائری پس از تشییع در تهران برای خاکسپاری به قم منتقل شد.
استاد عبدالحسین حائری بامداد دیروز در 88 سالگی دارفانی را وداع گفت.
وی بیش از نیم قرن در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بوده و نزدیک به 20 سال ریاست کتابخانه مجلس را برعهده داشته است.