رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه حدود ۶ میلیون متر مکعب چوب مورد نیاز کشور است که حدود ۱۰ درصد آن از واردات تأمین می شود.
خدا کرم جلالی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: از 6 میلیون متر مکعب چوب مصرفی کشور حدود 500 هزار متر مکعب از جنگل های داخلی کشور تامین می شود. وی افزود: مابقی نیز از محل زراعت چوب و چوب های حاصل از باغات تأمین می شود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به مساحت جنگلهای کشور گفت: مساحت جنگل های کشور 14/3 میلیون هکتار است که در 5 منطقه رویشگاهی هیرکانی یا خزری در حدود 2 میلیون هکتار ، ارسباران در حدود 200 هزار هکتار ، ایران تورانی حدود 4 میلیون و 200 هزار هکتار ، زاگرس در حدود 6 میلیون و منطقه رویشگاهی خلیج فارس و عمان که حدود 2 میلیون و 100 هزار هکتار است.
جلالی افزود: در مجموعه جنگل های یاد شده کار حفاظت و بهره برداری انجام می شود به استثنای حدود 50 درصد از جنگل های شمال که در قالب طرح های جنگلداری انجام می گیرد، در سایر جنگل ها بهره برداری از محصولات فرعی آنها صورت می گیرد.
آمار سالانه آتش سوزی در جنگل ها
وی با اشاره به آمار سالانه حریق در کشور گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده میزان حریقی که سالانه در کشور گزارش می شود در حدود 15 تا 16 هزار هکتار است.
معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: قسمت اعظم آتش سوزیهای گزارش شده غیر عمدی و مربوط به عوامل انسانی و بی احتیاطی است و حدود یکی دو درصد آن عمدی بوده که به دلیل برخی اختلافاتی است که مرتع داران دارند.
به گفته جلالی بخشی از این آتش سوزی ها نیز به دلایل طبیعی مانند رعد و برق یا تخمیرهای لاشه ی برگها یا مواد عالی خاک شکل می گیرد، به وقوع می پیوندد. اما بخش قابل توجهی یعنی حدود 95 درصد به دلیل بی احتیاطی ها و رعایت نکردن نکات ایمنی است که گردشگران ، شکارچیان و به طور کلی کسانی که با عرصه طبیعت سر و کار دارند، صورت می گیرد.
وی با اشاره به برخی مشکلات در زمینه اطفای حریق در جنگلها ادامه داد: ما در بحث اطفای حریق با محدودیت هایی مواجه هستیم به ویژه در بخشی از مناطق صعب العبور و کوهستانی که نیاز به بالگرد و اطفای حریق هوایی داریم، اما با ستاد کل نیروهای مسلح قراردادی منعقد شده که با کمک سازمان مدیریت بحران کشور بتوانیم در اسرع وقت آتش هایی که در منطقه جنگلی یا مرتعی رخ می دهد اطفا کنیم.
آخرین وضع قاچاق چوب در کشور
جلالی گفت: در زمینه قاچاق چوب براساس آمارهایی که داریم در چهارماه گذشته حدود 3 هزار متر مکعب چوب را یگان حفاظت کشف و ضبط کرد که متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می شوند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری خاطرنشان کرد: برای جلو گیری از قاچاق چوب یگان حفاظت را تقویت کردیم تا در مناطق مختلف حضور یابند و در کنار آن از همکاری افراد بومی بهره می بریم.