آمار نادرست در بخش های مختلف این روزها زیاد به چشم می خورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ گزارشگر پیک بامدادی امروز به این موضوع پرداخت و با اشاره به آمار چند روز پیش معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مصرف سالانه 420 میلیون لیتر انواع مشربات الکلی درکشور یعنی دو لیتر بیشتر از مصرف متوسط جهانی افزود : این آمار را چند روز بعد دیگر مقامات وزرات بهداشت رد کردند؛ اما این آمار عجیب به همان اندازه که عرق شرم را بر پیشانی دلسوزان نظام نشاند، رسانه های معاند را نیز از این خبر سرمست کرد.
به گزارش پیک بامدادی رسانه های معاند در حالی از این آمار به وجد آمده بودند که خود آن ها مدتی پیش طبق آمارهای جهانی رتبه ایران در مصرف مشربات الکلی را 166 و کشورهای بلاروس، مولداوی و روسیه را حائز رتبه های بالای مصرف اعلام کرده بودند.
در این گزارش همچنین به آمار 42 لیتری مصرف نوشابه در ایران در مقایسه با آمار 10 لیتری مصرف جهانی اشاره شده و آمده است که آمار سازمان تجارت جهانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، نشان می دهد ایرانی ها معادل نیمی از سرانه جهانی نوشابه می نوشند و از این لحاظ در جایگاه پنجاهم قرار می گیرند.
خبرنگار پیک بامدادی در ادامه با اشاره به آمار چهار برابری مصرف سرانه دارو در ایران نسبت به جهان به نقل از دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: این رقم درحالی اعلام شده است که دکتر دیناروند معاون غذا و داوری این وزارتخانه سرانه مصرف دارو در کشور را نسبتا خوب و قابل قبول دانسته است.
ادعای آمار چهار برابری مصرف بنزین مردم ایران در مقایسه با جهان، در حالی که طبق آمارهای بانک جهانی، ایران در بین 122 کشور با رتبه 35، یک پنجم آمریکا و یک سوم عربستان سوخت مصرف می کند و یا اعلام مصرف 1300 متر مکعبی آب در ایران در مقایسه با مصرف 580 لیتری جهانی، در حالی که قائم مقام وزیر نیرو این آمار را 236 لیتر یعنی یک چهارم مصرف کشورهای خلیج فارس و یک سوم برخی کشورهای توسعه یافته می داند، از دیگر مواردی بود که در این گزارش به آن پرداخته شد.
در این گزارش به مصرف سه برابری برق بنا بر ادعای مسئولان اشاره شده و آمده است که شورای جهانی انرژی مصرف ایرانیان را 300 کیلو وات کمتر از متوسط جهانی اعلام کرده است.
پیک بامدادی در پایان همچنین به آمارهای عجیب برخی مسئولان و نقل آن در رسانه ها درباره رسیدن جمعیت 8 و نیم میلیونی تهران به 22 میلیون نفر تا سال 1399 اشاره کرده و آورده است معلوم نیست این آمارمانند سایر آمارها از کجا و براساس چه نرخ رشدی بدست آمده است، آماری که قطعا با اثرات روانی گسترده بر مردم و ایجاد بی اعتمادی بین آن ها دامن می زند.