200 نماينده مجلس در بيانيه اي سياست هاي اخير دولت را در خصوص خريد شير و گندم از توليد کنندگان غيرکارشناسي دانستند.
به گزارش واحد مرکزي خبر ، دهقاني عضو هيئت رئيسه مجلس اين بيانيه را در پايان جلسه علني نوبت صبح به اين شرح قرائت کرد:
اقدامات و رويه بخشي از دولت خسارات جبران ناپذيري به توليد کشاورزي و امنيت غذايي کشور وارد مي کند.
چند ماهي است که ذخيره ژنتيک کشور در بخش توليد شير مورد مخاطره شديد قرار گرفته است و هزاران گاو شيري کشور به کشتارگاه ها تحويل شده اند.
جبران اين واقعه تأسف آور ميسر نيست مگر با سال ها وقت و سرمايه گذاري زياد.
افزايش شديد قيمت علوفه، دامداران را با ضرر سنگيني مواجه مي کند و با ادامه اين روال، دولت به واردات شيرخشک مجبور خواهد شد. به علاوه تعداد زيادي از واحدهاي توليد شير تعطيل و جمعيتي از بيکاران به خيل بيکاران کشور افزوده مي شوند .
تورم ناشي از گراني محصولات لبني پذيرفتني نيست لکن تعطيل کردن واحدهاي توليدي و ايجاد بيکاري به مراتب تلخ تر است.
تعيين قيمت غيرکارشناسي و غيرمنصفانه شير به ازاي هر کيلو 630 تومان در حالي تحميل مي شود که قيمت تمام شده حدود 800 تومان است.
تعيين مبلغ 395 تومان براي خريد تضميني هر کيلو گندم در حالي که قيمت تمام شده حدود 550 تومان محاسبه شده از مصاديق بارز کار غيرکارشناسي، تحميلي و خسارت آور و ضد توليد است.
سياست هاي اتخاذ شده در روزهاي اخير دقيقاً در راستاي نابودي توليد کنندگان بخش کشاورزي و توجيه واردات بي رويه و ايجاد رانت هاي فراوان اقتصادي است و نشانه آن تصويب 24 ميليارد دلار براي واردات کالاهاي اساسي است.
بر اساس قانون، قيمت خريد تضميني بايد متضمن هزينه تمام شده توليد به علاوه سودي عادلانه براي توليد کننده باشد.
دولت همچنين مکلف است همه ساله نرخ تضميني خريد را متناسب با نرخ تورم اعلام شده از سوي بانک مرکزي افزايش دهد، آيا اين تحقق همان شعار عدالت طلبي است و اين نقض فرمايش صريح قرآن کريم نيست که مي فرمايد «و لا تبخسوا الناس اشياءهم».
چرا دولت قيمت خودرو و امثال آن را کنترل نمي کند؟ لکن حداکثر فشار را به توليد کنندگان شير و گندم وارد مي کند. جاي تأسف است که در سال توليد ملي، ضد توليد ملي عمل مي شود و به جاي کمک به کاهش هزينه توليد، خود توليد هدف قرار مي گيرد.
انتظار جدي براي اقدام مؤثر و سريع دولت براي برطرف کردن اين ظلم فاحش و اعلام نتيجه به مجلس شوراي اسلامي را داريم.