وعدههای توخالی برخی مدارس غیردولتی
رقابت مدارس غیردولتی برای جذب دانش آموز موضوعی است که چند سال اخیر شدت زیادی به خود گرفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ این رقابت البته در شهری مثل تهران با بیش از هزار و 500 مدرسه غیر دولتی و در مناطق بالا شهر تهران (مناطق 1 تا 5) بسیار جدی تر به نظر میرسد.
در این رقابت برخی مدارس غیر دولتی برای جلب نظر اولیاء و جذب بیشتر دانش آموز وعده هایی را در زمان ثبت نام میدهند که در نهایت منجر به دریافت شهریه ای حتی بیشتر از شهریه مصوب آموزش و پرورش میشود، اما خانواده ها برای تحقق این وعده ها و دریافت خدمات بیشتر آموزشی و رفاهی راضی به پرداخت این هزینه ها میشوند.
مشکل زمانی آغاز میشود که سال تحصیلی به اتمام میرسد و خانواده ها با وعده های عمل نشده مدرسه روبرو و متوجه میشوند که خدمات ویژه آموزشی مدرسه کمتر انجام شده و یا اصلا محقق نشده است و شهریه اضافی که برای این خدمات پرداخته اند از کفشان رفته است.
تعدادی از اولیای دانش آموزان در مصاحبه با ما از این موضوع گلایه کرده اند و خواستار رسیدگی آموزش و پرورش به این تخلف شدهاند.
پرداخت وام 10 میلیونی شهریه، اردوهای تفریحی و آموزشی در طول سال تحصیلی و برگزاری کلاسهای ویژه تقویتی و آموزشی وعدههای عمل نکرده برخی مدارس غیر دولتی است.
دریافت شهریه اضافه تر از شهریه مصوب آموزش و پرورش و عمل نکردن به وعده ها خانوادها را نسبت به برخی مدارس غیر دولتی بی اعتماد و این مدارس را با مشکل صندلیهای خالی مواجه کرده است.
موضوعی که وزیر آموزش و پرورش نیز نسبت به آن واکنش نشان میدهد و به ما میگوید ما در مدارس غیر دولتی هم اکنون 500 هزار صندلی خالی داریم و تعداد دانش آموزان برخی از این مدارس رو به کاهش است.
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی آموزش و پرورش نیز به ما گفت: مدیران مدارس غیر دولتی موظف به انجام تعهدات خود هستند و برای رسیدگی به وعده های عمل نشده مدارس غیر دولتی تیم نظارتی قوی وارد کار شده و مدیران متخلف مدارس را احضار کرده و از آنها تعهد گرفته است که مبالغ اضافی را به اولیاء برگردانند.
در این میان برخی مدارس غیر دولتی علاوه بر عمل نکردن به وعده هایی که به اولیاء داده بودند از تعهدات خود به کارکنان و معلمان مدرسه هم سر باز زده اند.
معلمان برخی مدارس غیر دولتی در مصاحبه با ما از این موضوع گله کردند و گفتند: با اینکه مبلغ کامل شهریه را مدیر و موسس مدرسه بهمن پارسال از اولیاء دریافت کرده است، اما هنوز حقوق پنج ماه ما را پرداخت نکردهاند.
یک معلم نیز با اشاره به اینکه طبق قرارداد مدیر مدرسه غیر دولتی موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان خود است از پرداخت شدن تنها سه ماه بیمه خود توسط موسس یک مدرسه گله کرد.
مدیران مدارس متخلف پاسخی جلوی دوربین به ما ندادند، اما مدیرکل مدارس غیر دولتی آموزش و پرورش به ما گفت: طبق قرار داد مدیران این مدارس موظف به پرداخت حق و حقوق بیمه معلمان خود هستند و با مدیران متخلف طبق قانون برخورد خواهیم کرد.
تخلفات عدیده مدارس غیر دولتی به ویژه دریافت شهریه اضافی و عمل نکردن به تعهدات باعث واکنش شدید سازمان تعزیران حکومتی هم شده است.
مدیر کل حقوقی سازمان تعزیرات حکومتی به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت که سازماناش گزارشهای زیادی را از مردم برای برخورد با تخلفات و دریافت شهریه اضافی مدارس غیردولتی دریافت کرده است و این سازمان طبق قانون برخود لازم میداند که به این موضوع وارد شود.
جواهری نظارت آموزش و پرورش بر مدارس غیر دولتی را کافی نمی داند و با اعلام شماره 300009651 از مردم میخواهد که در صورت مشاهده تخلف به این شماره پیامک بفرستند.
به نظر میرسد برخی مدارس غیر دولتی برای رسیدن به منافع و سود بیشتر وعده های به اولیا میدهندکه قادر به انجام آن نیستند و فقط بهانه ای به آنها برای دریافت شهریه بیشتر میدهد؛ وعده هایی که توخالی از آب در میآید.
از این رو آموزش و پرورش باید بر عملکرد مدیران این مدارس نظارت بیشتری داشته باشد تا شاهد اینگونه تخلفات در سال تحصیلی آینده نباشیم.