مذاکرات تأثیری بر حمایت از فلسطین نمی گذارد
عضو مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه علت تمدید مذاکرات چیست،گفت: مذاکرات بسیار پیچیده و سختی را پشت سر گذاشته و الآن به درصد پایانی متن رسیده ایم و در اینجا همه فشارها،سیاسی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، منصوری آرانی در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر گفت: موضوعات فنی و حقوقی کاملاً حل شده است و موضوع باقیمانده بحث سیاسی است . موضوعی است که چند سالی است درگیر آن هستیم بطوریکه در لحظات آخر و روزهای پایانی این موضوعات است که مطرح می شود و تمامی فشارها برای این است که موضوعات سیاسی حل و فصل شود.
وی افزود: ضمن اینکه من به مذاکرات خوشبین هستم باید بگویم که درصدهای پایانی بسیار سخت و تعیین کننده است ، البته الحمدلله تیم هسته ای ما تیمی متدین ، شجاع و باسوادی هستند لذا دو طرف سعی می کنند بر روی منافع ملی خود در این شرایط پافشاری کنند.
منصوری آرانی گفت: درصدهای پایانی بر روی منافع ما بسیار اثرگذار است از این رو فکر می کنم 98 درصد موضوعات حل و نگارش شده اما دو درصد پایانی سخت است.
وی افزود: با اینحال با توجه به اینکه در توافقنامه ژنو ، بندی پیش بینی شده بود که توافق یا صفر درصد است یا صد درصد از این رو فکر می کنم با دعای هموطنان توافق صد درصد اتفاق خواهد افتاد و منافع ملی ما در آن رقم خواهد خورد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه در پاسخ به این سؤال که این روزها سناتورهای آمریکایی اعم از دموکرات ها و جمهوریخواهان در حاشیه این توافق فشارهایی می آورند که بسیاری از آنها خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است به اهمیت این پرونده از نظر ملی و بین المللی اشاره کرد و گفت: حل این پرونده کاری پیچیده، مهم و تأثیرگذار حتی در عرصه بین الملل است ضمن اینکه در دو کشور ایران و آمریکا ، تأثیرات بسیاری خواهد داشت.
حجت الاسلام سبحانی نیا افزود: طبیعی است که فشارها، رقابتهای حزبی و گروهی در داخل آمریکا کمتر از کشور ما نیست حتی شاهدیم فشارها بعضاً بیشتر به دولت آمریکاست از طرف حزب رقیب دولت، جمهوریخواهان است.
وی گفت: آنها احساس می کنند چنانچه این مذاکرات به سرانجام برسد می تواند بعنوان برگ برنده ای برای حزب دموکرات باشد و قطعاً اتفاقاتی که در این رابطه از سوی سناتورهای دو حزب آمریکا می افتد همان رقابتهای درون حزبی و جریانات داخل آمریکاست.
سبحانی نیا افزود: جدای از آن در منطقه هم ما شاهد فشارهایی هستیم ؛ مصداق آن اظهاراتی است که از سوی مقامات رژیم اشغالگر قدس انجام می شود که آنها هم گرفتار شرایط سختی هستند چرا که احساس می کنند اگر توافقی صورت بگیرد نقش ایران در منطقه برجسته می شود و این برای آنها نوعی تهدید محسوب می شود.
وی گفت: اینها می بینند مذاکرات در حال رسیدن به جمع بندی است بطوری که غالب اظهاراتی که از محل مذاکرات به گوش می رسد نشان از امیدواری ای است که توافق در حال انجام است و حتی نظرسنجی ای که از خبرنگاران شده بود بیش از هفتاد درصد نظرشان این بود که توافق به مراحل پایانی خود رسیده بنابراین این ها، نگرانی ها را در آمریکا و بعضاً در منطقه ایجاد می کنند و طبیعی است که به تکاپو بیفتند و آخرین تلاش های خود را انجام دهند.
سبحانی نیا افزود: احساس می کنم عزمی که در مجموعه ، امروز وجود دارد که در سخنان موگرینی هم بود بطوریکه گفته زمان مشخص نکرده ایم و در این باره انعطاف لازم را داریم از این رو در صددند که در این مرحله به جمع بندی نهایی برسند و ما بعنوان طرف ایرانی امیدواریم تیم ایرانی همانطور که تا الان بر اساس مواضع اصولی انقلاب حرکت کرده اند ان شاء الله تا آخر هم همین موضع مستحکم را داشته باشند تا بتوانند در این مذکرات به توافقی که منافع ملی را تضمین کند برسند.
منصوری آرانی در ادامه این بحث در پاسخ به این سؤال که وزیر امور خارجه فرانسه نقش پلیس بد را ایفا می کند و اظهاراتی در زمینه خط قرمزهای ما عنوان کرده است گفت: فرانسوی ها در ژنو2 هم همین نقش را ایفا کرده اند با این حال با توجه به اینکه فرانسویها در منطقه منافعی را دنبال می کنند و البته این منافع با اقتدار جمهوری اسلامی ایران به خطر افتاده است لذا با فشار می خواهند منافع خود را تأمین کنند.
حجت الاسلام سبحانی نیا نیز در پاسخ به این سؤال که چقدر آمریکایی ها نیازمند به این توافق هستند؟ گفت: خیلی روشن است زیرا احساس می شود حزب دموکرات در دو انتخابات میاندوره ای آمریکا که برگزار شد تنزل پیدا کرد و هر دو کنگره در اختیار حزب رقیب دولت آمریکاست و البته در موضوعات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی هم دولت اوباما دستاورد چندانی که بتواند بر روی آن مانور دهد نداشته است لذا امروز یکی از کارهایی که می تواند در افکار عمومی آمریکا تأثیرگذار باشد همین موضوع هسته ای و خاورمیانه است از این رو برای آنها بسیار مهم است که به توافق برسند.
وی افزود: ما دنبال توافق خوب هستیم البته نه تنها ما نیاز به این توافق داریم بلکه نیاز آمریکاییها به توافق اگر بیشتر از ما نباشد کمتر از ما نیز نیست.
منصوری آرانی در پاسخ به اینکه برخی کشورها در روند مذاکرات فشارهایی به آمریکایی ها می آورند چقدر این فشارها تأثیرگذار است؟ گفت: آمریکا بعد از انقلاب ما راهبردی را در پیش گرفت که بی ثباتی را در کشورمان ایجاد کند اما آنچه که بعد از 37 سال اتفاق افتاده نه تنها بی ثباتی نبوده است بلکه ثبات دهنده هم بوده ایم بطوریکه حل مشکلات منطقه بدون ورود کشورمان امکانپذیر نبوده است.
در ادامه مجری برنامه با اشاره به اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه روز جهانی قدس گفته است که مسئله هسته ای ایران چه حل شود چه حل نشود بر اراده ملت ایران در حمایت از ملت مظلوم فلسطین خدشه ای وارد نمی شود آیا این نسبتی برقرار است بین بحث مذاکرات و موضوع فلسطین؟
حجت الاسلام سبحانی نیا در پاسخ گفت: خطی که امروز ما در موضع فلسطین و قدس دنبال می کنیم صرفاً سیاسی نیست بلکه اعتقادی است و حمایت از مظلوم از اعتقادات ما نشأت می گیرد و حرکت مردم ایران در روز قدس اعتقادی است و مذاکرات و نتیجه آن هیچگونه تأثیری بر حمایتی که ما از مظلوم داریم نخواهد گذاشت.