۳۰ درصد شبکه انتقال آب معادل ۴۲ هزار کیلومتر در شهرها و ۵۰ هزارکیلومتر در روستاها فرسوده است که سبب هدر رفت ۷۹۴ میلیون متر مکعب آب شرب در سال می شود.
مدیر دفتر مدیریت و نظارت بر کاهش هدررفت آب،شرکت مهندسی آبفای کشور، درگفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: طول شبکه انتقال آب 140 هزار کیلومتر است،
سید علی سید زاده، گفت: با اشاره به اینکه صفر شدن هدر رفت آب در شبکه انتقال امکان پذیر نیست ، هزینه تمام شده برای مقدار آبی که درشبکه آب هدر می رود حدوده 5 هزار میلیارد تومان است که با کنترل 500 میلیون مترمکعب از این آبها می توان 4 هزار میلیارد ریال آن را برگرداند.
وی اعتبار مورد نیاز برای نوسازی شبکه های فرسوده آب شهری را 7 هزارمیلیارد تومان اعلام کرد و گفت : کل اعتباراتی که سالانه به ما اختصاص داده می شود 300 تا 500 میلیون تومان است که با این رقم امکان نوسازی سالانه 3 هزار کیلومتر را داریم.
15 سال، زمان برای نوسازی شبکه های فرسوده فعلی!
سیدزاده تصریح کرد : با این روند 15 سال طول می کشد تا شبکه های فرسوده فعلی نوسازی شوند در حالی که همزمان روند فرسوده شدن شبکه ها ادامه دارد.
سید زاده ادامه داد : هر کیلومتر اصلاح وبازسازی شبکه های فرسوده 150 تا 200 میلیون تومان هزینه دارد.
وی مشکل مهم شرکتهای آبفا برای اصلاح شبکه ها را کمبود اعتبار دانست وافزود: این میزان هدررفت آب یک منبع بسیار مناسب برای تقویت ظرفیت تامین آب مورد نیاز کشور است که اگر جلوی آن گرفته شود دیگر نیازی به انتقال آب نخواهد بود.