وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه در حوزه صادرات دارو خیلی کاربلد نیستیم و شرکت های داخلی رقابت نامناسبی در این عرصه دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید حسن قاضی زاده هاشمی در مراسم افتتاح خط تولید قطره اشک مصنوعی افزود: بهترین راه برای حضور فعال در عرصه صادرات دارو بازسازی و نوسازی صنایع دارویی درکشور است.
وی گفت: همسایه های دور و نزدیک کشور منتظرگسترش بازار داروی تجهیزات پزشکی ایران به خارج از مرزها هستند زیرا در حال حاضر صادارت محدودی به کشورهای همسایه و برخی کشورهای دور مانند آفریقای جنوبی و روسیه داریم که کافی نیست و بایدگسترش پیدا کند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه صادرات دارو باعث افزایش کیفیت و رقابت سالم داخلی می شود، افزود: اگر این هدف محقق شود دارو و تجهیزات پزشکی داخلی باکیفیت بالاتری در اختیار مردم کشور خودمان هم قرار می گیرد.
هاشمی با اشاره به برنامه ریزی دو سال پیش برای راه اندازی خط تولید اشک مصنوعی در شرایط تحریم گفت: دوستان پیش بینی می کردندکه به خاطر این مشکلات ، 6 ماهه تولیدات کشور متوقف می شود اما امروز شاهد هستیم که در همین شرایط تحریم شرکت هایی مثل سینا دارو توانستند اشک مصنوعی یکبار مصرف را که یک محصول جدید است وارد بازار کنند .
وی اظهار امیدواری کرد ظریف و تیم همراهش در مذاکرات هسته ای موفق شوند تا فرصت های جدیدی برای تولید کنندگان و صنعتگران فراهم شود.
صرفه ۳ میلیون دلاری با راهاندازی خط تولید اشک مصنوعی
وزیر بهداشت گفت:سالانه ۳ میلیون دلار برای واردات اشک مصنوعی هزینه می شدکه با راهاندازی این خط تولید دو سوم نیاز بازار داخلی مرتفع می شود و امیدواریم شرکتهای داخلی دیگر نیز وارد عرصه تولیدشوند تا مرحله ای که به صادرات نیز برسیم.
دکتر هاشمی ،افزود : تولیدکنندگان داخلی دارو باید به فکر صادرات و رقابت درعرصه های بین المللی باشند چراکه از این طریق هم کیفیت و هم رقابت سالم ارتقاء می یابد
وی درباره کاربرد این قطره گفت: این قطره استریل چشمی یک بار مصرف برای بیماریهای چشمی آب سیاه و دیگر بیماریهای چشمی که از آنتیبیوتیک و کورتون استفاده میکنند مصرف میشود .
وزیر بهداشت درباره داروهای چشمی اوستین که چندی قبل برای برخی بیماران چشمی ایجاد مشکل کرده بودگفت: اینجا فرصتی است تا بار دیگر از دستگاه قضا درخواست کنیم این مساله را رسیدگی کند. وی افزود: تحقیقات لازم در این باره انجام شده است ولی تلخی آن اتفاق برای بیماران پابرجاست. آن مشکل نیز به دلیل سودجویی، تخلف و تقلب رخ داد.
وی افزود: دربرخی داروها نگهدارنده میریزندتا دچارمشکلات میکروبی نشوند بنابراین نگهدارندهها باعث قرمزی چشم و پارگی میشود ولی خوشبختانه داروی چشمی که امروز به مرحله تولید رسیده هیچ تحریککنندگی ندارد و بیماران به خصوص آنهایی که کورتون و آنتیبیوتیک استفاده میکنند میتوانند از این دارو بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد : اگر این دارو فقط منحصر به این کارخانه دارویی نشود و رقابت برای آن به وجود آید، کیفیت آن نیز بیشتر ارتقا ء پیدا میکند و نه تنها نیاز داخل را تامین می کنیم بلکه میتوانیم برای کشورهای منطقه نیز صادرکنیم.
وزیر بهداشت به فعالان دارویی توصیه کرد برای بازاریابی دارو در خارج از کشور تلاش کنند که با این کارهم کیفیت داروهای ایرانی بهتر میشود و هم میتوانیم در مسیر اقتصاد مقاومتی گام برداریم و پول را از خارج به داخل سرازیر کنیم زیرا چنین داروهایی از نظر قیمت با مشابه خارجی قابل رقابت نیستند.
وی درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره تب کنگوگفت :مردم را نباید در این مورد بترسانیم چراکه سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت اطلاعات لازم را به مردم ارائه خواهند داد.
وی با بیان اینکه 6800 میلیارد تومان اعتبار پارسال به وزارت بهداشت اختصاص یافت که امسال این رقم 2 هزار میلیارد تومان کمتر شده است گفت :سعی میکنیم این مساله را با صرفهجویی جبران کنیم. البته نظارتها باید بیشتر شود تا افزایش مصرف و تقاضای القایی افزایش نیابد در این زمینه با کمک وزیر رفاه یک کمیته مشترکی تشکیل میدهیم تا از هزینههای اضافی جلوگیری کنیم.