رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ادعای قطع درختان زنده و سبز جنگل های زاگرس تحت پوشش مجوز این سازمان صحت ندارد.
خداکرم جلالی درحاشیه مراسم روزجهانی مقابله با بیابان زایی درمصاحبه به خبرگزاری صدا و سیما ،با اشاره به این که مجوز قطع درختان در جنگل های منطقه زاگرس فقط برای درختان خشکیده و بیمار صادر شده است و ادعای قطع درختان سبز صحت ندارد، افزود: برای مدیریت و کنترل آفات و جلوگیری از روند خشکیدگی درختان بلوط مجوز قطع درختان خشکیده و آفت زده به صورت بسیار محدود صادر شده است و این اقدام نیز با نظارت مأموران منابع طبیعی انجام می شود.
وی گفت: قطع درختان خشکیده و آفت زده اقدامی بهداشتی و اورژانسی برای حفظ سلامت دیگر درختان است و این طرح از سال گذشته در جنگل های بلوط اجرا شده است.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیرداری تاکید کرد: طرح قطع درختان خشکیده و آفت زده و خروج آنها از منطقه جنگلی تأثیر مطلوبی بر جلوگیری از روند خشکیدگی داشته است.
اعتبار ویژه برای جلوگیری از خشکیدگی
وی همچنین از اختصاص اعتبار ویژه برای مدیریت روند پدیده خشکیدگی درجنگل های زاگرس خبر داد وگفت: امسال حدود 75 میلیارد تومان اعتبار برای احیای جنگل های زاگرس وحفاظت از این درختان اختصاص یافته که بودجه مناسبی است.
وی مهار و کنترل توفان های نمکی دردریاچه ارومیه را از مهمترین اولویت های سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری دانست و افزود: برای مدیریت این کانون در 8 هزار هکتار از اراضی نهال کاری و طرح های آبخیرداری اجرا شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: اجرای طرح های مدیریت چرای دام و احیای پوشش گیاهی در 100 هزار هکتار از مراتع حوزه دریاچه ارومیه نیز از دیگر اقدامات برای مهار توفان های نمکی است.
خسارات سنگینی توفان های نمکی دریاچه ارومیه
جلالی افزود: توفان های نمکی دریاچه ارومیه به 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و مناطق روستایی خسارات سنگینی وارد کرده است.
وی ابرازامیدواری کرد: با اختصاص بودجه مناسب و پرداخت به موقع کانون بحرانی دریاچه ارومیه تا 5 سال آینده مدیریت شود.