نخستین دوره معرفی و تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته در رشته های علوم پایه کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در مراسمی که به همت گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و با حضور مسئولان و اعضای فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، شماری از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور برگزار شد جایزه ابوریحان بیرونی به پنج پژوهشگر منتخب اهدا شد.
در نخستین دوره معرفی و تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته رشته های علوم پایه کشور منتخب فرهنگستان علوم از دکتر علیرضا زراسوندی (پژوهشگر جوان برجسته در شاخه زمین شناسی)، دکتر احسان عارفیان (پژوهشگر جوان برجسته در شاخه زیست شناسی)، دکتر یاسمن فرزان (پژوهشگر جوان برجسته در شاخه فیزیک)، دکتر محمدرضا کوشش (پژوهشگر جوان برجسته در شاخه ریاضی) و دکتر محمد مهدی نجف پور (پژوهشگر جوان برجسته در شاخه شیمی) تجلیل شد.
رئیس فرهنگستان علوم در این مراسم گفت: همه کسانی که پیر علم کشورند در جوانی دانشمندان درخشان خوش آینده بودند.
دکتر رضا داوری اردکانی افزود: مشکلی که کمتر به آن فکر می شود این است که چگونه می شود علم جوان بماند.
وی گفت: جوانی وقت شکفتگی و باروری است و با نسل های جوانِ دانشمندی که می آیند باید امیدوار بود که علم جوان بماند.
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه ابن سینا و ابوریحان در کودکی دانشمند بودند افزود: امروز هم کودکان و نوجوانان دانشمند داریم اما تفاوت این است که در آن زمان کشور ما کانون علم بود و اکنون کانون علم به جای دیگری منتقل شده است.
دکتر اردکانی ادامه داد: ما باید بکوشیم که ایران بار دیگر کانون علم شود و این شدنی است گرچه به تلاش بسیار نیاز دارد.
معاون امور حقوقی و مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این مراسم گفت: بشر پس از سال ها تجربه و مرارتی که کشید و حدود 70 سال پس از جنگ جهانی دوم به این نتیجه رسید که مسائل اقتصادی و سیاسی تضمین کننده صلح و امنیت در جهان نیست و باید به علم و دانش پناه برد.
دکتر سعدالله نصیری با بیان اینکه این موضوع منجر به تاسیس یونسکو شد افزود: ما می توانیم از طریق آگاهی بخشی، حفظ فرهنگ ها،تنوع فرهنگی و یافته های علمی، صلح و عدالت را در جهان تضمین کنیم.
وی گفت: یونسکو در این راستا کارهای ارزشمندی همچون ثبت مشاهیر انجام می دهد و ما باید در بازه ای که کشورهای منطقه میخواهند مشاهیر کشور ما را به نام خود ثبت کنند، برای ثبت مشاهیر خود تلاش جدی کنیم.
معاون امور حقوقی و مجلس وزارت علوم توجه به علم، ترویج علم و علوم پایه را در قوانین بالادستی ضروری خواند و افزود: در قوانین ما به ترویج علم زیاد توجه نشده است که این نقص محسوب می شود.
نصیری گفت: اما در علوم پایه اینگونه نیست و آنقدر که به علوم کاربردی توجه شده به علوم پایه و بنیادی نیز توجه شده است.
وی افزود: ممکن است به اقتضای زمان در برخی دوران ها تاکید بیشتری بر علوم کاربردی و کارآفرینی شود اما هیچ گاه نباید از علوم پایه غفلت کرد.