رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : سند مقابله با ریزگردها در خوزستان تا پایان خرداد تدوین می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،خانم دکتر ابتکار ظهر امروز در جلسه کارگروه مقابله با گردو غبار و احیای تالاب های خوزستان در اهواز افزود: در این سند نقطه نظرکارشناسان، مسئولان دستگاه های مختلف در نظر گرفته شده و نقش هر دستگاه در این خصوص مشخص شده است.
وی بااشاره به اینکه بزودی سند های استانهای دیگر که با معضل گرد و غبار درگیر هستند تدوین و در نتیجه سند کلی و جامع مقابله با ریزگردها انجام خواهد شد افزود: درتلاش هستیم در برنامه توسعه ششم موضوع ریزگردها براساس این نقطه نظرهاو سند تدوین شود .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه تالاب هورالعظیم یک تالاب مهم از نظر اقتصادی ، آبزیان ، شیلات و مساله گردشگری است اظهارداشت: دولت با تمام توان برای مقابله برای ریزگردها وارد شده است و تلاش دارد این معضل را حل کند و جلسات مختلف در ستاد و خود استان صورت گرفته است و سازمان های مختلف با هماهنگی و تلاش مجدانه در راستای حل این معضل گام بر می دارند.
خانم ابتکار گفت : امروز در بازدید از تالاب هورالعظیم شاهد سرزندگی وسرسبزی این تالاب بودیم و حتی شاهد حضور لاک پشت های فراتی بودیم که ازنمونه های در حال انقراض هستند.
وی ادامه داد : نقش سازمان هواشناسی در مدیریت گرد و خاک بسیار مهم و موثر است این سازمان می تواند در اعلام زمان وقوع این پدیده اثرگذار باشد و ماتلاش داریم تا سامانه برخط (آنلاین) این سازمان در موضوع گرد و خاک ها اجرایی شود و گزارشاتی که مسئولان مختلف از جمله سازمان جنگلداری ، هواشناسی ، وزارت های نیرو و نفت ارائه دادند نشان دهنده این است که پیشرفت کارها خوب است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه مساله حفظ تالاب ها در کنار موقعیت نفت وسفره های مشترک مهم و اساسی است گفت : نباید تالاب را خشک و در آن جاده ساخته شود و حیات تالاب هورالعظیم بسیار مهم است مدیریت تالاب و حفظ اکوسیستم آن مهم است و گرم شدن زمین برای کشور معضل و پدید ریزگردها و افزایش دما معضل دیگر است.
خانم ابتکار با اشاره به اینکه در دیدارهایی که با مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد انجام و بحث شد مقرر شد موضوع ریزگردها به عنوان یک سند جهانی مطرح شود که این بسیار مهم است افزود : در دیدار با وزیر محیط زیست کشور عراق بر همکاری و حل این معضل تاکید شد و حتی این کشور آمادگی کاشت نهال و مقابله با ریزگردها وجود دارد اما به دلیل عدم امنیت،جنگ ، خشونت ، این کار صورت نگرفته و نتیجه این جنگ تخریب محیط زیست است و کشورمان از این موضوع با معضل روبرو شده است.
وی ادامه داد: بااستفاده از تجربیات مختلف و کارهای علمی و نیز استفاده از تجریبات که در کشورهای دیگر انجام شده است و مشارکت های مردمی و دستگاه های مختلف امیدواریم معضل ریزگردها حل شود.