یکی از اهداف مهم وزارت بهداشت، اقدامات پیشگیرانه در حوزه دهان و دندان ،با گروه هدف بچه های زیر ۱۴ سال است تا وضعیت بهداشت دهان و دندان بچه های کشور طی یک بازه زمانی شش ساله بهبود پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز به صورت سرزده به یکی از مدارس تهران رفت و از نزدیک در روند اجرای مرحله چهارم طرح تحول سلامت یعنی ارتقاء بهداشت دهان و دندان قرار گرفت.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نیز در حاشیه این مراسم گفت: طرح تحول سلامت دهان و دندان از 23 فروردین امسال در کشور به طور رسمی شروع شده است.
دکتر سعید عسگری افزود: در این طرح اهداف متفاوتی پیش بینی شده است تا بتوانیم وضعیت سلامت دهان و دندان مردم کشور را ارتقاء ببخشیم.
وی افزود: در حال حاضر dmf بچه های 12 ساله که یکی از مهمترین شاخص های سلامت است حدود دو است، یعنی در دهان این بچه ها دو دندان پوسیده وجود دارد که یا درمان نشده و کشیده اند و یا درمان و پر کرده اند.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: این عدد در سن 12 سالگی تقریباً قابل قبول است و در کشورهای منطقه هم همین طور است و ما علاقه مندیم بتوانیم این عدد را در طول زمان کاهش دهیم.
عسگری افزود: مثلاً در پایه ششم ابتدایی (12 ساله) بیش از یک میلیون دانش آموز داریم که با عدد dmf 2 یعنی دو میلیون دندان پوسیده در دهان این بچه ها وجود دارد که به لحاظ اقتصاد سلامتی می تواند بر روی خانواده هایشان فشار آورد.
dmf را به نصف کاهش می دهیم
وی گفت: بنا داریم در طول زمان dmf را تقریباً به نصف کاهش دهیم و این اتفاق اگر در تمام پایه های دانش آموزی بیفتد یک عدد بسیار بزرگی را دربر خواهد گرفت.
عسگری با بیان اینکه بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین دغدغه های همه دولت ها بشمار می رود افزود: امید داریم در یک دوره شش ساله با تفاهمی که با آموزش و پرورش صورت گرفته است بتوانیم در سراسر کشور طرح کاهش دندان های پوسیده دانش آموزان را اجرا کنیم که در این صورت شش سال به جلو پیش خواهیم رفت.
عسگری افزود: ما در شش ماهه اول سال با توجه به اینکه فرصت بسیار کوتاهی داشتیم تا بچه ها را تحت پوشش بگیریم گروه هدفمان فقط دانش آموزان کلاس اول دبستان بود که در کل کشور توانستیم برای 85 درصد این دانش آموزان درمان وارنیش فلوراید داشته باشیم.
عسگری افزود: امید داریم در شش ماهه دوم سال بتوانیم هر شش پایه دبستان را تحت پوشش قرار دهیم و وارنیش فلوراید برایشان زده شود.
خانواده ها وضعیت بچه هایشان را اطلاع دهند
وی گفت: خانواده هایی که مشاهده کردند بچه هایشان تحت پوشش طرح تحول سلامت دهان و دندان قرار نگرفته اند حتماً به مسئولان آموزش و پرورش و وزارت بهداشت منعکس کنند چون این کاری است که در سطح ملی کاملاً باید پوشش داده شود.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت افزود: با همراهی والدین خواهیم توانست نسبت به کاهش دندان های پوسیده دانشآموزان اقدام کنیم و همچنین با استفاده از روش های بهداشتی مانند مسواک زدن، نخ دندان و دهان شور فلوراید فرهنگ عمومی را بالا ببریم.