مسئول دام سبک مرکز اصلاح نژاد دام کشور گفت : دام های سبک اصلاح نژاد شده ۲ تا ۵ / ۲ برابر نژادهای بومی ، شیر و گوشت تولید می کند.
آقای طاهری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه میزان تولید شیر گوسفند بومی سالانه 40 لیتر است ، افزود : میزان تولید شیر در نژادهای خالص وارداتی در سال 600 تا 700 لیتر است.
وی گفت : پرورش و نگهداری دام های سبک اصلاح نژاد شده مقرون به صرفه است به طوری که یک راس گوسفند آواسی در ازای مصرف دو و نیم کیلوگرم ماده خشک و علوفه یک کیلوگرم شیر تولید می کند در حالی که گوسفند نژاد بومی با مصرف حدود دو کیلوگرم علوفه حدود 400 گرم شیر می دهد.
مسئول دام سبک مرکز اصلاح نژاد دام کشور افزود : این مرکز با همکاری بخش خصوصی برای تکثیر مواد ژنی دام های سبک وارداتی ، این مواد ژنی را تولید و عرضه خواهد کرد.
ورود هزار راس دام سبک اصلاح نژاد شده
همچنین معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از ورود هزار راس دام سبک اصلاح نژاد شده به کشور به منظور تولید مواد ژنی و ایجاد دامداری صنعتی در این گروه از دام ها خبر داد.
حسن رکنی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در بازدید از این مزرعه با اشاره به اینکه دام های اصلاح شده پربازده است ، افزود : این دام ها که شامل دو نژاد شیری بز و سه نژاد گوسفند دو منظوره شیری - گوشتی است با همکاری بخش خصوصی و با نظارت مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهره وری در بخش دام سبک وارد کشور شده است.
وی تعداد این دامها را هزار راس اعلام کرد و گفت : این دام ها قابلیت پرورش و نگهداری در دامداری های بسته را دارد و با تکثیر و پرورش آنها امکان ایجاد دامداری صنعتی در بخش دام سبک فراهم خواهد شد.
افزایش بهره وری دام
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود : با توجه به کاهش منابع آب و محدودیت در میزان تولید علوفه در کشور باید برای افزایش امنیت غذایی و افزایش بهره وری از منابع موجود از نژادهایی استفاده کنیم که به ازای دریافت غذای کمتر ، شیر و گوشت بیشتری تولید کند و اقتصاد تر است.
رکنی گفت : مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی با پایه قرادادن نژاد بومی و اختلاط آن با نژادهای وارداتی و حفظ صفات خود در هر دو نژاد ، دام خوب و اقتصادی را در اختیار متقاضیان قرار خواهد داد.
پرورش دو نژاد آلپاین و سانن
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود : دو نژاد بز شیری با نامهای آلپاین و سانن از نژادهایی است که بخش خصوصی وارد کرده است و با پرورش این دو نژاد برای اولین بار در کشور کارخانه های لبنی می تواند انواع پنیر و دیگر فراورده ها را تولید و به بازارهای داخل و خارج عرضه کند.
رکنی گفت : با تکثیر و تولید مواد ژنی نژادهای بز شیری در آینده نزدیک شیر بز در کشور به شکل صنعتی تولید و عرضه خواهد شد.
وی افزود : هم اکنون بیش از 60 میلیون راس دام سبک در کشور وجود دارد که فقط 500 هزار تن شیر تولید می کند در حالیکه یک میلیون راس از نژادهای اصلاح شده توون تولید 800 هزار تن شیر را دارد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی همچنین درباره میزان تولید بره نژادهای وارداتی و اصلاح شده گوسفند گفت : نژادهای بومی در کشور قابلیت خوبی برای تولید بره ندارد و بر اساس آمارهای موجود از یک گله 100 راسی 70 راس بره متولد می شود در حالی که این عدد در نژاد های اصلاح شده بسیار قابل توجه است به طور مثال از سه راس نژاد گوسفند رومانوف 8 بره متولد می شود.
رکنی افزود : در چند ماه آینده مواد ژنی این نژادهای خالص برای متقاضیان تولید وعرضه خواهد شد.