ملاک برای آزادی مطبوعات، قانون است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه برای ما به منظور ایجاد محدودیت در آزادی مطبوعات ملاک است، قانون اساسی و قانون مطبوعات است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی جنتی که امروز برای پاسخ به سؤال شماری از نمایندگان مجلس مبنی بر علت ایجاد محدودیت در آزادی بیان در صحن علنی حاضر شده بود، افزود: در مقابل این سؤال که برخی میپرسند چرا آزادی مطبوعات محدود شده است شمار زیادی هم این انتقاد را وارد میکنند که چرا تا این حد به مطبوعات آزادی عمل میدهید و هر آنچه می خواهند می نویسند.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون اساسی، مطبوعات آزادی عمل دارند مگر در مواردی که رفتار و بیان آنها مخل مبانی اسلام و عفت عمومی باشد.
جنتی گفت: آنچه در بخشی از این سؤال، نمایندگان محترم مطرح کردند، به توهین به برخی نمایندگان برمیگردد که جزو مواردی است که باید رسیدگی قانونی شود.
وی افزود: درباره توهین به مقامات آنچه در قانون آورده شده کلی است و نیاز به تفسیر دارد که به همین علت سه ماه قبل برای رفع ابهام از هیئت رئیسه استفسار کردیم که مشخص کنند که منظور از مقامات چه کسانی هستند.
جنتی گفت: ما هم اکنون درباره آزادی مطبوعات مسئله زیادی نداریم و همه شاهدند که روزنامه های موافق و مخالف دولت هر چه می خواهند می نویسند و درباره مهمترین مسائل کشور از جمله بحث هستهای و مذاکرات مختلف، بهراحتی اظهار نظر و بنا به سلیقه خود بخشی از اظهارات مقامات کشور را بزرگنمایی یا حذف میکنند.
وی افزود: اینکه هم اکنون مطبوعات در کشورمان آزادی دارند خیلی جای تردید نیست و هر کسی روزنامهها را ملاحظه میکند میبیند که روزنامهها کاملاً آزادانه دیدگاههای خود را مطرح میکنند.
وزیر ارشاد گفت: بخش اصلی سؤال نمایندگان به مسئله قرارداد کرسنت مربوط می شود که در گذشته میان وزارت نفت و شرکت کرسنت امضا شده بود.
وی افزود: هم اکنون این پرونده بسیار حساس در دست بررسی است و در یک مرحله آن ایران به پرداخت 13 میلیارد و 850 میلیون دلار جریمه ملزم شده است که البته مسئله به همینجا ختم نمیشود و طرف اماراتی به دنبال دریافت خسارتهای بیشتری بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: از دو سال پیش شورای عالی امنیت ملی تصویب کرد که مقامات و مطبوعات هیچ یک حق ندارند درباره کرسنت اظهار نظر کنند و به آن بپردازند و باید اجازه دهند این پرونده روند طبیعی خود را طی کند.
رد برخورد دوگانه با مطبوعات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود برخورد دوگانه با مطبوعات را رد کرد و گفت: تعداد بالای مجوز صادر شده برای فعالیت مطبوعات در این دولت گواه ما برای اهتمام به رونق هر چه بیشتر فعالیت مطبوعات در کشور است.
جنتی افزود: در یکی دو سال اخیر حدود 2000 مجوز فعالیت مطبوعات و نشریات الکترونیک صادر کردیم در حالی که مجموع مجوزهای صادر شده در همه دوره های قبل 5000 مجوز بوده است.
وی گفت: ما برای همه افراد متقاضی از گرایشهای مختلف بر اساس معیارهای قانونی مجوز صادر کرده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: درباره حمایتهای یارانه ای از مطبوعات هم شاخصهایی تعریف کرده ایم که به طور شفاف در پایگاه اینترنتی وزارت ارشاد منتشر شده و حتی میزان یارانه ای که تک تک مطبوعات دریافت کرده اند در پایگاه اینترنتی شفاف اعلام شده است و این میزان شفافیت در پرداخت یارانه به مطبوعات در هیچ دوره ای از دولتهای جمهوری اسلامی ایران سابقه ندارد.
جنتی گفت: ممنوعیت مربوط به پرداختن مطبوعات و مقامات کشور به پرونده کرسنت هم بر مبنای مصوبه 298 شورای عالی امنیت ملی است که پس از تأیید رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده و بر این اساس برای همه رسانه ها و شخصیتها و مقامات کشور الزام آور است.
وی افزود: پرونده کرسنت پرونده پیچیده ای است که به دیوان لاهه رفته و چنانچه کمترین سهلانگاری کنیم خسارت مالی زیادی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت و شورای عالی امنیت ملی تصویب کرده است که برای دفاع حقوقی از این حق کشور رسانهها و مقامات در این باره سکوت کنند.
جنتی گفت: پرونده کرسنت تنها موضوعی است که بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، برای رسانهها و مطبوعات محدودیت وجود دارد و چنین مصوبهای در هیچ زمینه دیگری از جمله بحث هستهای وجود ندارد بنابراین هم اکنون شاهد هستیم که مطبوعات و رسانهها درباره بحث هسته ای هر آنچه می خواهند منتشر میکنند.