لزوم گسترش فضای نقد در دانشگاهها
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: آزاد اندیشی و تضارب نظر از ویژگیهای اصلی یک دانشگاه است و بدون وجود آنها مفهوم دانشگاه معنی خود را از دست می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر سید ضیاء هاشمی افزود: آیین نامه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی روند برگزاری را آسان تر کرده است و ما امیدواریم براساس آن تشکل های دانشجویی و انجمن های علمی بتوانند تحولی در این زمینه ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: منظور ما از کرسی های آزاد اندیشی، جلسات نقد و مناظره ای است که در آن افراد موافق و مخالف در خصوص موضوع و عقیده ای مشخص تبادل نظر کنند زیرا ما به شدت به تقویت فرهنگ انتقادپذیری نیاز داریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: در دانشگاه ها کمیته سه نفره متشکل از رئیس دانشگاه، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده ای از وزارت علوم بر برگزاری کرسی های آزاد اندیشی نظارت می کنند که این نظارت ها حمایتی و برای پشتیبانی از برگزارکنندگان کرسی ها انجام می شود و جنبه سلبی ندارد.
در نشست نقش انجمن های علمی علوم انسانی در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی تعدادی از نمایندگان انجمن های علمی علوم انسانی نظرات خود را برای تقویت کرسی های آزاد اندیشی و پررنگ شدن نقش انجمن های علمی در این زمینه بیان کردهاند.