نخستین توربین گازی ساخت داخل که کاربرد زیادی در صنعت نفت دارد ، رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ توربین TMC-52 با ارتقا و بومی سازی توربین گازی سولار سنتار در شرکت توربین ماشین خاورمیانه که مجری و پیمانکار شرکت مناطق نفتخیز جنوب است ، نخستین نمونه توربین ملی با توان 4 هزار و 500 اسب بخار به بهره برداری رسید و آماده نصب در ایستگاه تقویت فشار گاز مارون یک شد.
نمونه ارتقا یافته و بومی سازی شده توربین گازی بیش از 10 درصد در مقایسه با توان عملیاتی توربین های خارجی رشد داشته و 30 تا 40 درصد در هزینه تمام شده نسبت به نمونه های خارجی ارزانتر است.
مجری این طرح با اشاره به اینکه توربین های گازی از تجهیزات اصلی مورد استفاده در صنعت نفت به ویژه در فرایند تولید بخش های بالادستی است ، گفت : این توربین ساخت کشور آمریکا بود و 130 توربین مشابه در صنعت نفت وجود داشت و با توجه به تحریمهای یکجانبه غرب، تصمیم گرفتیم به دنبال بومی سازی و ساخت داخل و افزایش ارتقای این نوع از توربین ها باشیم.
حسن هلالی افزود: با الگوبرداری از قطعات توربین گازی سولار سنتار و شناسایی و ارزیابی تفاوتهای هندسی، آیروترمودینامیک و عملکرد مکانیکی قطعات، شناسایی خواص شیمیایی و مکانیکی قطعات منفصله ، تهیه نقشه ها، ساخت هسته توربین گازی، ساخت قطعات و مونتاژ نهایی قطعات و با مهندسی معکوس موفق شدیم به دانش فنی لازم در ساخت توربین های گازی دست یابیم و با اعلام شرکت های نفتی قادر به تولید انبوه آن هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم در مراسم افتتاح خط تولید این توربین گازی، در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به تحریمهای ظالمانه و یکجانبه غرب علیه صنایع نفت و گاز ایران گفت: خوشبختانه دانشمندان کشورمان از این فضا بهترین استفاده را کردند و در بخشهای مختلف به دانش فنی ساخت و بهره برداری از بسیاری از این قطعات دست یافتند.
رکن الدین جوادی افزود: آنچه مهم است و نباید فراموش شود این است که بعد از پایان تحریمها
نباید به صنعت داخلی پشت کنیم و باید حداکثر توان داخل را بکار گیریم.
وی بهره برداری از توربین گازی ساخت داخل را نمونه ای از اعتماد صنعت به شرکت های دانش بنیان دانست و گفت : کاهش هزینه تمام شده و افزایش راندمان عملکرد از مزایای این توربین هاست.