رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حضور زنان در اجتماع پس از انقلاب اسلامی بر مبنای سلوک اعتدالی اسلامی شکل گرفت و این نقش آفرینی امروز انکار نشدنی و غیرقابل صرفنظر کردن است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و نیز تولد حضرت امام خمینی (ره) و آرزوی توفیق برای همه مادران و بانوان کشور به فضایل و مناقب حضرت زهرا(س) اشاره کرد و افزود: طبق روایات، پیامبر(ص)، دختر خود و نیز حضرت علی و حسنین (ع) را هم ردیف خود قرار داده است و اگر حضرت فاطمه (س) در ولایت و عظمت نظیر حضرت رسول(ص)،امیر مؤمنان و حسنین (ع) نبود امر هدایت و پیروی مردم از او و توسل هر بشری در مشکلات به او بی وجه بود.
وی گفت: اهمیت پیروی از حضرت فاطمه(س) در مکتب اسلام آن قدر بزرگ است که آیه مودت در شان ایشان و اولادشان است، یعنی اگر پیامبر(ص) برای رسالت اجری بخواهد آن اجر مودت با خاندان خویش است زیرا صراط مستقیم هدایت از این طریق سامان مییابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد همه مسلمانان، هموطنان و بانوان کشور که این روز فرخنده را به نام خویش برگزیده اند، بر حسب مودت با مقام ولایت حضرت فاطمه(س) در چنین جایگاهی که پیامبر(ص) مشخص کردند قرار گیرند.
لاریجانی این اقدام نظام جمهوری اسلامی و بانوان کشور را که سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) را نماد مادران و زنان کشور قرار دادند، نشانه راه استقلال فکری و فرهنگی جامعه دانست و گفت: در این زمانه که معنویت و ارزشها دچار غربت شده و به جای آزادی معنوی و صراط ولایت ، بیپروایی و بیمرامی تحت عنوان فمینیسم اساس خانواده و الگوی زیست بسامان انسانی را تحت تاثیر قرار داده ،جمهوری اسلامی ایران حضور زنان را در عرصه خانواده و اجتماع بر اساس الگوی پیشرو اسلامی بنیان نهاده است.
وی افزود: روابط خانوادگی در نظام اسلامی بر خلاف تصور فمینیست ها علقه شراکتی براساس منافع نیست بلکه بنیانی مقدس دارد که مرد و زن در راه استواری آن از بسیاری خواستهای خود می گذرند تا محیط خانواده آرام، استوار و پراحترام باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون خانواده که اخیراتصویب آن در مجلس به اتمام رسید گفت: قصد ما از تصویب چنین قانونی پشتیبانی از چنین فکری است ؛ گرچه رکن استواری خانواده در نظام اسلامی ، قانون معنوی است نه قانون مدنی و قانون مدنی باید پشتیبان ویژگیهای قانون معنوی خانواده باشد.
وی با اشاره به حضور زنان در اجتماع پس از انقلاب ، این موضوع را شکل گرفته بر مبنای سلوک اعتدالی اسلامی که ریشه در کاوشهای نظری شهید مطهری دارد، دانست و افزود: امروز حضور بانوان در دانشگاهها بیش از نصف دانشجویان و نیز حضور زنان در مراکز پژوهشی، بیمارستانها، ادارات و سایر بخشها چشمگیر است به طوری که میتوان گفت نقش زنان انکار نشدنی و غیرقابل صرفنظر کردن است.
لاریجانی گفت: این حضور نه اقتباسی از الگوی از هم گسیخته غربی و نه محرومیت و پردهنشینی ، بلکه نقش آفرینی زنان در جامعه با مقتضیات احترام برانگیز معنوی و عفیفانه است که رعایت حجاب اسلامی از مختصات کانونی این الگوست.
وی افزود: در دوران مختلف انقلاب اسلامی برخی شخصیتهای سیاسی که اهلیت فرهنگی لازم را ندارند در زمینه اهمیت حجاب گاه سخنان سهلانگارانهای زدهاند که حاکی از بی توجهی به ظرفیت کانونی این عنصر است و تحلیل شرایط اجتماعی و فرهنگی ،حرکت فرهنگی و سیاسی گستردهتری را نشان میدهد سرمایهگذاری شده است تا از طریق امکانات متنوع، این الگوی حضور عفیفانه زنان در جامعه را با شکست مواجه کنند.
وی با بیان اینکه در این زمینه توجه سیاستمداران ، قانونگذاران، روحانیان و عموم مردم ضروری است گفت: باید همگان وظیفه خود را بشناسند و بدانند راه فاطمی در برگزیدن این الگوی زیست عفیفانه بانوان است نه اقتباسهای بدلی از روشهای منسوخ و پرمشکل غربی.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم به تذکرات ناصحانه مرجع عظیمالشان حضرتآیتالله وحید خراسانی(دامتبرکاته) در مورد توزیع کتابها توجه جدی کند.