معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی ۱۰ درصدی مصرف گفت: پیش بینی می شود مصرف برق در زمان اوج (تابستان) به ۵۱ هزار مگاوات برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اوج مصرف برق در سال گذشته 48 هزار 600 مگاوات بوده است ،افزود: پیش بینی می شود امسال 2400 تا 2500 مگاوات در زمان اوج مصرف افزایش یابد.
وی تأکید کرد: کاهش بارش موجب می شود نیروگاههای برقآبی دسترسی کمتری به آب برای تولید برق داشته باشد و گرمای زودرس نیز تاثیر دارد ، به همین دلیل صرفه جویی 10 درصدی ضروری است.
فلاحتیان از مردم خواست در مصرف برق به ویژه در فصل گرما صرفه جویی کنند و گفت: تلاش می کنیم با این میزان صرفه جویی تابستان بدون خاموشی را سپری کنیم.
فلاحتیان افزود: در صورتی که در فصل گرما در مصرف برق صرفه جویی نشود با چالشهایی مواجه خواهیم شد.
وی در باره واردات برق در صورت نیاز و برای جبران کمبود برق گفت : ظرفیت صادرات و واردات برق بسیار محدود است و در زمینه واردات ایران از ترکمنستان 350 مگاوات و از ارمنستان 300 مگاوات برق وارد می کند و در صورتی که برای تأمین برق با چالشی مواجه شویم مجبوریم صادرات برق را کاهش دهیم بنا براین برای پایداری شبکه برق باید صرفه جویی کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در زمینه واردات برق از جمهوری آذربایجان نیز گفت: برنامه واردات از آذربایجان در حال نهایی شدن است و زیرساختهای آن انجام شده است و مذاکرات نهایی خرید برق نیز به زودی انجام می شود و در صورتیکه به توافق برسیم تابستان امسال 100 تا 400
مگاوات برق از آذربایجان وارد خواهیم کرد.
وی در مورد احتمال خاموشی در تابستان گفت: برنامه مدونی برای خاموشی برق در تابستان نداریم
اما طرحی به عنوان ذخیره عملیاتی به شرکتهای توزیع برق اعلام کردیم که همه شرکتهایی که قراردادی با شرکتهای توزیع برق منعقد کنند اگر کمتر از قرارداد در زمان اوج مصرف برق مصرف کنند و پیک بار خود را به نیمه شب منتقل کنند از تخفیف تعرفه برق استفاده خواهند کرد.
معاون وزیر نیرو افزود : کشاورزان نیز اگر در چهار ساعت اوج مصرف بار از چاه های آب خود استفاده نکنند ، 20 ساعت دیگر شبانه روز برق این کشاورزان رایگان خواهد بود.
فلاحتیان تأکید کرد: با این شیوه حدود 2 هزار مگاوات از محل مدیریت تقاضا صرفه جویی خواهد شد.
وی گفت: تعمیر اساسی کارخانه ها در زمان پیک مصرف و فرهنگسازی راه دیگر مدیریت تقاضا در زمان اوج مصرف برق است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مورد برنامه ششم توسعه نیز افزود: بر اساس این برنامه سی هزار مگاوات نیروگاه برق جدید احداث خواهد شد و راندمان نیروگاهها از 38 درصد به 41 درصد خواهد رسید و پیش بینی می شود تلفات شبکه برق نیز به کمتر از 10 درصد برسد.
وی توجه به نیروگاههای تجددپذیر را در برنامه ششم توسعه قابل توجه دانست و گفت:افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر به پنج هزار مگاوات می رسد.
فلاحتیان گفت : ساماندهی اقتصاد برق و پرداخت تفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی هر کیلووات ساعت برق در برنامه ششم مدنظر خواهد بود.