نخستین نماینده موافق کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور گفت: دولت برای درآمد حاصل از هدفمند سازی یارانه ها 135 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه در نظر گرفته بود که با تدبیر کمیسیون تلفیق، به 66 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، سیدعلی ادیانیراد از تصویب 45 حکم و 85 ردیف مربوط به برنامه پنجم توسعه در لایحه بودجه سال 1391 در کمیسیون تلفیق خبرداد و افزود: برای مقاوم سازی مدارس خارج از کشور نیز 100 میلیارد تومان و برای هوشمندسازی مدارس هم مبالغی اختصاص یافته است.
وی توجه به تولید ملی در لایحه بودجه پیشنهادی دولت را از نقاط برجسته لایحه دانست و گفت: علاوه بر آن برای تقویت امور زیربنایی در نفت 18 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص یافت که بسیار تعیین کننده است.
ادیانی راد افزود: همچنین 23 درصد از درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که به وزارت نفت اختصاص می یابد.
نماینده مردم قائمشهر در ادامه توجه به بخش صنعت و کشاورزی را از دیگر ویژگیهای لایحه بودجه بررسی شده در کمیسیون تلفیق دانست و گفت: 10 درصد از صندوق توسعه ملی به صورت ریالی به بخش صنعت و 10 درصد نیز به بخش کشاورزی اختصاص داده شد.
وی افزود: اسناد روستایی بر اساس این بودجه می تواند به عنوان وثیقه ملی قابل تبدیل برای بانک ها به منظور پرداخت تسهیلات به کشاورزان مورد استفاده قرار گیرد.
ادیانی راد همچنین به توجه به بیکاران در لایحه بودجه 91 اشاره کرد و گفت: 20 هزار میلیارد ریال براساس این بودجه به بیکاران اختصاص یافت.
وی افزود: حمایت از کشاورزی و صنعت از طریق درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها نیز از ویژگیهای برجسته لایحه بودجه است.
نماینده اصفهان
نماینده مردم اصفهان در مجلس در موافقت با لایحه بودجه گفت: توجه به اجرای طرح های بالادستی نفت و گاز در میادین مشترک از نقاط قوت لاحه است که در بند "الف" ، "ج" و "ز" آن مشاهده می شود.
خانم اخوان افزود: 14 و نیم درصد سهم نفت از کل بودجه و 25 درصد مازاد درآمد نفت به این بخش اختصاص یافته است چون همسایه های ما از این میادین استفاده می کنند و ما از این سرمایه گذاری ها محروم هستیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: توجه به بنیه دفاعی و صنایع دفاعی از دیگر موارد مطرح در لایحه بودجه است که از مازاد درآمد نفت سه و نیم میلیارد دلار برای این بخش اختصاص یافته ضمناً در بند 11 به وزارت دفاع اجازه داده شده است که از اوراق مشارکت ریالی اقدام کند.
وی اضافه کرد: هدفمند کردن یارانه ها از دیگر موارد مطرح در لایحه بودجه است که در بند 10 با عدد و رقم یعنی 10 هزار میلیارد تومان برای تولید پیش بینی شده است همچنین برای بهداشت و درمان و بخش سلامت شش میلیارد تومان ، بیمه بیکاری که موضوع جدیدی است دو هزار میلیارد تومان و برای پرداختن به خانوارها 48 میلیارد تومان در مجموع 66 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
خانم اخوان ادامه داد: از دیگر موارد مطرح در لایحه بودجه ، واگذاری سهام شرکتهاست که در بند 8 برای مطالبات قانونی کارکنان دولت و ایثارگران تعیین تکلیف شده است برای مثال دو هزار میلیارد تومان در اجرای قانون حمایت از آزادگان و از فروش همین سهام برای مهار آب های مرزی سه هزار میلیارد تومان ، برای وزارت دفاع شش هزار میلیارد توکان ، برای وزارت نیرو پنج هزار میلیارد تومان و برای صندوق های حمایت سرمایه گذاری بخش کشاورزی چهار هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به بخش کشاورزی از دیگر موارد مطرح در لایحه بودجه است در بند 2 برای احداث اب بندها و شبکه های آبیاری و زهکشی فرعی 85 درصد سهم دولت و 15 درصد سهم کشاورز همچنین برای آبیاری تحت فشار همین میزان سهم دولت و کشاورز پیش بینی شده است.
خانم اخوان گفت : از موارد دیگر یکپارچه سازی زمین هاست که به آن نیز توجه شده و نیز در الحاقیه 27 کمک بلاعوض برای نهاده های کشاورزی از قبیل کود و سم مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: توجه به امور زنان و خانواده در بند 15 و بیمه آنها و توجه به ایثارگران در بند 8 و 14 و نیز وام مسکن ایثارگران از دیگر موارد توجه شده در لایحه بودجه است .
نماینده مردم اصفهان گفت:در این لایحه به بخش فرهنگ نیز توجه شده و نیم درصد سقف بودجه هر دستگاه ملی و استانی برای ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) ، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و توسعه فعالیتهای قرآنی و یک درصد از سقف دستگاه های ملی و استانی برای توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و زیرساخت ها اختصاص یافته است.
خانم اخوان افزود: مورد دیگر الحاقیه 43 در اجرای قانون برنامه است که بر اساس آن 10 درصد برای امور فرهنگی از جمله کتابخانه های روستایی، گلزار شهدا و بسیج و تأمین جهیزیه برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شده است ضمناً این موارد معافیتی در مسائل عوارض و انشعاب آب و برق دارند.
وی اضافه کرد: همچنین 6 درصد برای حوزه های علمیه سراسر کشور و 4 درصد برای مرکز خدمات حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی در الحاقیه 18 در نظر گرفته شده است .
خانم اخوان ادامه داد: توجه به بیمه ها از موارد مطرح در لایحه بودجه است که یکی از آنها بیمه کشاورزی است که در الحاقیه 13 آمده است.
همچنین بیمه مردان 60 ساله و زنان 55 ساله با 10 سال پرداخت پرداخت در نظر گرفته شده است که بر این اساس می توانند بازنشسته شوند و کسانی هم که زیر 10 سال سنوات دارند با پرداخت یک جا می توانند خود را بازنشسته کنند.
وی افزود: الحاقیه 22 مربوط به صدور دفترچه های رایگان برای افرادی است که به دلیل بیماری های روانی و روحی و اعتیاد از نیروی انتظامی و قوه قضاییه به بیمارستان ها معرفی می شوند و الحاقیه 36 هم حذف جریمه های بیمه های واحدهای صنعتی ، صنفی و کشاورزی است .
خانم اخوان اضافه کرد: توجه به قوه قضاییه در الحاقیه 21 و توجه به روستاها و امور عشایری در الحاقیه 43 که 30 درصد از ماده 180 قانون برنامه پنج ساله برای امور زیربنایی روستایی اختصاص یافته است.
وی افزود: در الحاقیه 17 برای آب شرب روستاها توجه شده است.
در بند 16 نیم تا 3 درصد اعتبارات دستگاه ها برای امور پژوهش ها و توسعه ملی اختصاص یافته و توجه به کمیته امداد و بهزیستی در الحاقیه 10 و 11 مورد نظر قرار گرفته است.
خانم اخوان گفت: الحاقیه 19 درباره تعیین تکلیف حقوق و مزایای کارکنان قراردادی و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و تعیین تکلیف صندوق فولاد و جهاد است ، در بند 19 تعیین کارگزاران و پیمانکاران مخابرات روستایی و در بند 5 بانک های عامل موظف شده اند برای پرداخت تسهیلات به روستاها از اسناد عادی استفاده کنند.
در بند 24 و 32 توجه به کارکنان در الحاقیه 28 توجه به مساجد و حسینیه ها و دارالقرآن ها از پرداخت هزینه های مصرفی معافند.
قبل از شروع سخنان خانم اخوان عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد موافق دوم آقای کامران بود که وقت خود را به خانم اخوان(همسرش)داده است که آقای لاریجانی به شوخی گفت: باز آقای کامران کارهای تحریک آمیز انجام داد.
نماینده بوکان
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور گفت: در شرایطی که دو ماه از سال سپری شده است و در ماه آینده نمایندگان مجلس نهم فعالیت خود را آغاز می کنند، صلاح نیست که بررسی بودجه را به آنان بسپاریم و اکنون رای ندادن به کلیات بودجه یک شوخی بیشتر نیست.
محمد قسیم عثمانی افزود: بودجه نویسی در کشور ما اشکالات جدی دارد و موافقت من به معنای موافقت با روش های بودجه نویسی نیست.
نماینده مردم بوکان گفت: هر چند در اجزاء اشکالاتی می بینم اما موافق کلیات هستم البته کمیسیون تلفیق کار سنگینی انجام داد ولی قطعا خالی از اشکال نیست.
وی درادامه به ویژگیهای کلیات بودجه سال 1391 اشاره کرد و افزود: در زمان بررسی بودجه توافق کردیم که هر جا احکام ماده واحده و پیشنهاد اعضای کمیسیون تلفیق مغایر با ماده 216 آیین نامه داخلی باشد به آن اجازه طرح ندهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات گفت: هر جا احکام ماده واحده و پیشنهادهای دستگاه اجرایی و اعضای کمیسیون مغایر با برنامه پنج ساله پنجم و اصل 44 قانون اساسی و قانون مدیریت خدمات کشوری بود اجازه طرح ندادیم.
وی افزود: از قانونگذاری جدید جلوگیری کردیم و اجازه ندادیم به قوانین دائم تعرض شود.
عثمانی گفت: احکام ماده واحده و پیشنهادهای اعضای کمیسیون باید دارای ماهیت بودجه ای باشد و هر جا که این شرایط وجود نداشت از بررسی و تصویب آن جلوگیری شد.
وی افزود: از طرح مسائلی که آثار منطقه ای و نقطه ای داشت نیز در جلسات تلفیق جلوگیری شد و در مجموع تا آنجا که امکان داشت از نظرهای کارشناسان استفاده کردیم.
عثمانی با رد صحبت مخالفان کلیات لایحه بودجه که گفتند دیوان محاسبات اعلام کرده است که بودجه سال جاری قابل محاسبه و حسابرسی نیست گفت: هرگز دیوان چنین حرفی نزده است البته در مواردی نظرهای خاصی ازجانب دیوان مطرح شد که همه آنها در بررسی نهایی لحاظ شد.
وی ادامه داد: لایحه ارسال شده از دولت اشکالات متعدد و جدی داشت که کمیسیون توانست تا حد زیادی خلأها را پوشش دهد.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: زمانی که لایحه بودجه تقدیم مجلس شد هنوز سال 91 را آغاز نکرده بودیم و هنوز نام تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی برای امسال برگزیده نشده بود اما کمیسیون تلفیق بعد از سال توجه مضاعفی به بحث تولید کرد و از این فرصت استفاده شد.
وی افزود: مسلما با بودجه انقباضی نمی توان از تولید حمایت کرد لذا به این منظور بودجه را انبساطی نوشتیم البته ابزارهای لازم برای کنترل هم آورده شد.
عثمانی به رقم 135 هزار میلیارد تومانی دولت برای درآمدهای ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه ها در سال 1391 اشاره کرد و گفت: کمیسیون این رقم را به حدود 50 درصد مورد مطالبه دولت یعنی 66 هزار میلیارد تومان کاهش داد.
وی افزود: تخصیص 6000 میلیارد تومان برای حوزه سلامت از درآمدهای دولتی در قانون هدفمند کردن یارانه ها نکته درخور توجه بودجه امسال است که بخش سلامت را دچار تحول خواهد کرد.
نماینده بوکان گفت: با تخصیص این بودجه درمان در بیمارستانهای دولتی رایگان انجام خواهد شد که این اقدامی بدیع و نوین است.
وی افزود: برای جمع آوری نقدینگی در جامعه مصوب کردیم که دولت بتواند 25 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت بفروشد.
عثمانی به موضوع شفاف سازی رابطه مالی میان دولت و شرکت نفت اشاره کرد و گفت: امیدواریم با مصوبات کمیسیون تلفیق و تصویب آن در صحن علنی، رابطه مالی شرکت نفت با دولت دقیقتر شود.
وی کاهش اتکا به نفت را دیگر ویژگی گزارش کمیسیون تلفیق دانست و افزود: سعی کردیم که ردیف های متفرقه را به شدت کاهش دهیم.
نماینده بویراحمد و دنا
ستار هدایت خواه نماینده مردم بویراحمد و دنا به عنوان موافق به تشریح دلایل موافقت خود پرداخت.
هدایت خواه انعطاف پذیری بودجه به لحاظ در نظر گرفتن شرایط موجود کشور، تعیین شاخصهای کلان از جمله نرخ ارز و قیمت نفت و توجه به موضوع نامگذاری امسال را که مقام معظم رهبری اعلام کردهاند، از دلایل موافقت خود با کلیات لایحه بودجه دانست.
وی همچنین در بخش دیگری از نطق خود توجه به زیرساختها، کاهش نسبی اتکا به درآمدهای نفتی، توجه به حوزه سلامت و توجه به امور ایثارگران را از دلایل موافقت با لایحه بودجه سال 1391 اعلام کرد.
نماینده بابل
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی ، توجه بیشتر به حوزه علم ، فناوری و پژوهش را از مهمترین ویژگی های لایحه بودجه امسال دانست.
علی کریمی فیروزجایی گفت: توجه به حوزه علم و فناوری و پژوهش در لایحه بودجه امسال در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری یافته است.
وی محور گزارش کمیسیون تلفیق را الحاقیه 27 دانست که با توجه به نامگذاری امسال، کمیسیون تلفیق به بخش های مختلف اعم از کمیسیون کشاورزی ، صنعت ، معدن و حوزه تجارت توجه کرده است.
کریمی فیروزجایی گفت: بر این اساس کمیسیون تلفیق درچند بند فرصت پنج ساله ای به سرمایه گذاری بخش صنعت ، معدن ، تولید و کشاورزی داده است که بانک ها با استمهال ، به آنان فرصت دهند.
وی با اشاره به ایجاد فرصت برای شرکت های صنعتی کشور در لایحه بودجه 91 افزود: وزارت نفت موظف شده است سوخت مایع شرکت های صنعتی را تا زمانی که گازرسانی نشده است تأمین کند.
نماینده مردم بابل حمایت ویژه از بخش های کشاورزی را از دیگر ویژگی های لایحه بودجه دانست .
این نماینده موافق کلیات بودجه گفت: صداوسیما را مکلف کرده ایم که از محل منابع داخلی خود برای ارتقاء فرهنگ مصرف کالاهای داخلی اقدام کند.
وی افزود: مجموع این پیشنهادها و مصوباتی که در گزارش کمیسیون تلفیق است ما را به اجرای منویات مقام معظم رهبری برای تحقق اهداف سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی هدایت می کند.
کریمی فیروزجایی توجه به حوزه علم و فناوری را از ویژگی های بارز لایحه بودجه دانست و اضافه کرد: نخستین بار سر فصلی با عنوان مقاوم سازی دانشگاه های کشور ایجاد و 600 میلیارد تومان برای این کار پیشنهاد شده است.
نماینده مردم بابل گفت: در این چارچوب ارقامی نیز برای کمک به تجهیز آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاهی و کمک به دانشگاه های مناطق محروم پیشنهاد شده است.
وی، حمایت از دانشگاه های ایجاد شده در مناطق کمتر توسعه یافته در در سال های اخیر را از دیگر بخش های لایحه بودجه با هدف حمایت از حوزه علم و فناوری بیان کرد.
این نماینده موافق کلیات لایحه بودجه گفت: درباره آموزش و پرورش علاوه بر اعتباری که برای مقاوم سازی مدارس داشتیم امسال اعتباراتی برای هوشمندسازی مدارس و تجهیز هنرستان های کشور پیشنهاد شده است.
نماینده مردم بابل افزود: در لایحه امسال 170 میلیارد تومان برای حمایت از صندوق رفاه دانشجویان اختصاص یافته و مانند لایحه بودجه پارسال پیشنهاد شده است 50 درصد مجموعه مطالبات این صندوق در وزارتخانه های علوم و بهداشت پرداخت شود تا بتواند زمینه ادامه تحصیل قشرهای کم درآمد جامعه را فراهم کند.
وی کمک به عرصه پژوهش های بنیادین به ویژه سلول های بنیادین، حمایت از دانشگاه های پیام نور و فنی و حرفه ای کشور، اختصاص اعتبار برای معافیت ایثارگران از پرداخت شهریه و مکلف کردن دانشگاه ها به اختصاص نیم درصد اعتبارشان برای فعالیت های پژوهشی را از دیگر ویژگی های لایحه بودجه امسال برشمرد.
کریمی فیروزجایی با اشاره به موضوع گازرسانی به روستاها و شهرها افزود: پارسال اعتباری پیشنهاد کرده بودیم که بانکها در قالب تسهیلات به شرکت ملی گاز کمک کنند که این پیشنهاد در لایحه گنجانده شده است و برای بهره مندی مردم در مناطق محروم، روستاها و شهرهای کوچک از گاز طبیعی گام بزرگی خواهد بود.
وی گفت: در حوزه روستایی و کشاورزی پیشنهاد شده است که برای تسریع در ساخت آب بندها و توسعه و تکمیل شبکه آبیاری کشور باز هم 85 درصد اعتبار طرح ها به عنوان سهم دولت و با عنوان کمک بلاعوض پرداخت شود که از اقدامات خوب برای این حوزه است.
این نماینده موافق کلیات لایحه بودجه افزود: اعتباری برای حمایت از بازنشستگان پیش بینی شده است تا پرداخت بهنگام عیدی و حقوق عائله مندی و اولاد به آنان ساماندهی و بر آن نظارت جدی تر شود.
کریمی فیروزجایی توجه به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی را از دیگر بخشهای لایحه بودجه امسال دانست و افزود:برای توانمندسازی افراد زیر پوشش این سازمان های حمایتی و رسیدن آنان به درجه خودکفایی و نیز برای پذیرش افراد آسیب پذیر دیگر که در فهرست انتظار هستند اعتباراتی پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به پیشنهاد اعتبار لازم برای حمایت از حوزه فرهنگ و ورزش گفت: پیشنهاد شده است که نیم درصد بودجه مصوب دستگاههای ملی و استانی برای ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و ارتقاء فرهنگ عفاف و حجاب اختصاص یابد.
کریمی فیروزجایی افزود: در این بخش پیشنهاد شده است که30 درصد از این بودجه در روستاهای کشور هزینه شود.
این نماینده موافق کلیات لایحه بودجه گفت: برای حمایت از ورزش کشور نیز پیشنهاد شده است که یک درصد بودجه مصوب دستگاه های ملی و استانی اختصاص داده شود که 30 درصد آن برای ورزش روستایی ، 5 درصد آن برای ورزش پایگاه های مقاومت بسیج و از همه مهم تر 20 درصد برای ورزش دانش آموزی پیشنهاد شده است.
وی با استناد به بند الحاقی 27 و توجه ویژه به ایثارگران افزود:شماری از رزمندگان در دوران دفاع مقدس دچار سانحه شده اند اما مدارک لازم را برای اثبات آن در اختیار ندارند که برای رفع مشکلات آنان راهکاری در نظر گرفتیم تا بتوانند با معرفی نهادهای نظامی اعم از ارتش و سپاه جانبازی آنان تأیید شود و از حقوقشان بهره مند شوند.
کریمی فیروزجایی با اشاره به سیاستگذاری در ماده 180 قانون برنامه پنجم گفت: جهت گیری این ماده خدمات رسانی به مناطق محروم و روستاها و عرضه خدماتی مانند آب ، راه و گازرسانی است که این لایحه بودجه امسال مد نظر قرار گرفته است و امیدوارم به کلیات آن رأی مثبت داده شود.
نماینده فلاورجان
موافق کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور گفت: یکی از محسنات بودجه امسال این است که کمیسیون تلفیق شعار سال را سرلوحه کار خود قرار داده، به طوری که موضوع تبلیغات کالاهای خارجی را محدود کرده و تبلیغات کالاهای داخلی را افزایش داده است.
سیدناصر موسوی لارگانی افزود: بودجه امسال نسبت به بودجه سالهای گذشته شفافتر است و پیش بینی حاصل از واگذاریهای دولت واقعیتر به نظر می رسد.
وی گفت: در موضوع بودجه، مجلس بیشتر مباحث هزینه ای را مورد توجه قرار می دهد در صورتی که موضوع مهمتر درآمدهای دولت است چون طبق برنامه پنجم باید وابستگی بودجه به نفت به صفر برسد و در همین راستا باید از سایر ردیف های درآمدی استفاده کند.
موسوی لارگانی با اشاره به توجه بودجه 91 به بخش های درآمدی از امر صادرات و گمرک گفت: نسبت درآمد مالیاتی به درآمد ناخالص ملی 7 و نیم درصد افزایش یافته است.
وی افزود: رشد سالیانه حقوق در بودجه سال جاری بسیار امیدوارکننده است البته باید کاری کنیم که گرانیها کام حقوق بگیران را تلخ نکند.
موسوی لارگانی گفت: هرچند به عنوان موافق کلیات صحبت می کنم اما امیدوارم در بررسی جزئیات مسائلی همچون هدفمندی یارانهها با دقت بررسی شود.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته 54 هزار میلیارد تومان برای بحث درآمدهای دولت از اجرای هدفمندسازی یارانه ها در نظر گرفته شد که در واقع دولت نتوانست چنین درآمدی کسب کند و امسال کمیسیون تلفیق این رقم را افزایش داده است که به نظر من باید به رقم قبل بازگردیم.
نماینده مردم صومعهسرا
نماینده موافق کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور، تأخیر در تصویب کلیات بودجه را به ضرر کشور دانست.
سیدکاظم دلخوش نماینده صومعهسرا افزود: برخی دوستان می گویند بودجه را چند ماه دیگر بررسی کنیم و به اتمام برسانیم در حالی که هم اکنون 200 نفر از نمایندگان مجلس هشتم در مجلس نهم نیستند و در صورتی که نمایندگان جدید نیز سر کار بیایند ماهها طول خواهد کشید که الفبای نمایندگی را بیاموزند بنابراین نمی توان بودجه را برای مجلس نهم گذاشت.
وی با اذعان به ایرادات در بودجه خاطرنشان کرد: برخی اشکالات در بودجه می تواند در روند اجرا حل شود.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در موضوع بررسی لایحه بودجه باید به جای دولت، کمیسیون تلفیق را مورد پرس و جو قرار دهیم گفت: بالاخره دولت لایحه را به مجلس ارسال کرده و در کمیسیون تلفیق کارهای کارشناسی طولانی روی آن صورت گرفته و قابل تقدیر است اما مخاطب ما الان کمیسیون تلفیق است.
وی در ادامه با اشاره به برخی اظهارات مخالفان در افزایش وابستگی بودجه به نفت افزود: مگر رقم بودجه ای که امسال در اختیار داریم نسبت به سالهای قبل افزایش پیدا نکرده است؟
دلخوش گفت: رشد نفت در بودجه ملایم است بنابراین هزینه ها و درآمدهای دولت نیز همانند پنج یا ده سال پیش ثابت نیست که انتظار نداشته باشیم رشد نفت و رشد هزینه ها را در بودجه بالا ببینیم.
وی افزود: بالاخره در منابع بودجه محدودیتهایی وجود دارد و بر خلاف اظهار نظر نمایندگان مخالف، چندان دست دولت در این زمینه در استفاده بیشتر از منابع باز نیست زیرا منابع در بودجه محدود است.
نماینده تبریز
نماینده موافق کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور گفت: ردیف های متفرقه در بودجه 91 کاهش یافته است.
محمدحسین فرهنگی افزود: در بودجه پرداخت مطالبات پیمانکاران و بخش های غیردولتی دیده شده است علاوه بر آن توجه ویژه ای به حمایت از ایثارگران، معلولان و محرومان جامعه شده است.
وی افزایش اعتبارات عمرانی را از دیگر نقاط برجسته لایحه بودجه 91 دانست و گفت: در این بودجه همچنین به زیرساختها همچون حمل و نقل، شهرک های صنعتی، آب و راه توجه ویژه ای شده است.
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به در نظر گرفتن 66 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانه ها در کمیسیون تلفیق گفت: این میزان کمترین آثار تورمی و بیشترین آثار اصلاحی را در پی خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه ایراداتی در لایحه بودجه همچون موضوع ایجاد اشتغال وجود دارد، افزود: برخی ایرادات در جزئیات نباید ما را به رأی منفی به کلیات وادار کند زیرا اگر بودجه بیش از این به تأخیر بیفتد آثار منفی مضاعفی در پی خواهد داشت بنابراین منافع ملی ما در تصویب کلیات است.
نماینده دورود
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه ای که در کمیسیون تلفیق بررسی شد و نتیجه آن در صحن علنی بررسی می شود، از تراز خوبی برخوردار است و باعث توازن در مسائل اقتصادی می شود و در مجموع معقول، منطقی و اجرایی است.
عزتالله دهقانی در دفاع از کلیات لایحه بودجه سال 1391 کل کشور افزود: اعتبارات تحقیقاتی و علمی در بودجه امسال مناسب است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: برخی دوستان ایراد گرفتند که این بودجه به طبقات محروم توجهی ندارد اما 45 حکم حکیمانه درباره رسیدگی به طبقه سفلی و تقویت معیشت خانوادههای ضعیف نشاندهنده توجه ویژه این بودجه به قشرهای آسیبپذیراست.
وی تخصیص 6000 میلیارد تومان به بخش سلامت و 2000 میلیارد تومان به موضوع بیمه بیکاری را نشان دهنده توجه کمیسیون تلفیق و دولت به مستضعفان دانست.
دهقانی گفت: اینکه در این بودجه به حوادث غیرمترقبه و همچنین مسائلی در مورد افزایش سطح درآمدی مناطق روستایی توجه شده است نشان از معقول بودن آن دارد.
وی افزود: توجه به مسائل عمرانی، موضوع آب، احداث سدها و توجه به امر کشاورزی نشان دهنده آن است که این بودجه، بودجهای کارشناسانه است .
دهقانی گفت: بسیاری از طرحهای نیمه تمام با عدم اعتبار و طلب پیمانکاران روبهرو هستند که در این بودجه به این موضوع نیز توجه شده است.
وی افزود: در این بودجه نگاه خوبی به رفع مشکلات جوانان شده و هر چند موضوع بیکاری ناگزیر است، اما چقدر خوب بود برای بدهیهای دولت در صندوق بازنشستگی هم فکری می شد.