قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران: حدود ۶۰۰ نشست تخصصی با موضوع کتاب در این نمایشگاه برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر مسعود شهرام نیا در نشست خبری با بیان اینکه سرای اهل قلم نمایشگاه، فرصت خوبی برای گفتگو با اهالی فرهنگ و صاحبان قلم است، افزود: امسال علاوه بر سالن اصلی سرای اهل قلم، پنج سالن گفتگو در نمایشگاه داریم که در آنها نشست های مختلف با موضوع کتاب برگزاری می شود.
وی با اشاره به اینکه امسال فضای نمایشگاهی حدود 5 هزار متر مربع افزایش یافته است، گفت: در بخش کارنامه نشر نزدیک به 20 هزار کتاب که سال گذشته منتشر شده است، به شکل موضوعی عرضه می شود.
شهرام نیا افزود: در بخش بین الملل نیز تالار گفتگو و سرای اهل قلم بین الملل ایجاد شده است.
وی گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به عنوان یکی از پر مخاطب ترین و پر بازدیدکننده ترین نمایشگاه های کتاب می شناسند.
شهرام نیا با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب یکی از رویدادهای مهم فرهنگی کشور است، افزود: این نمایشگاه یک بعد اقتصادی دارد و فرصتی برای اقتصاد نشر است و بعد دیگر آن فرهنگی است که برای تعامل ناشران با مخاطبان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بن های دانشجویی خرید کتاب اضافه کرد: میزان بن ها محدود است که امسال به تناسب دانشگاه ها و استان ها توزیع شده است تا مصرف آنها برای خرید کتاب باشد.
شهرام نیا افزود: در بخش اطلاع رسانی نیز تلاش شده است از طریق پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی، سامانه تلفنی و مکان های مشخص در نمایشگاه، اطلاع رسانی درباره کتاب ها دقیق تر باشد.
وی در پاسخ به پرسشی گفت: کشور ما امسال مهمان ویژه نمایشگاه کتاب مسکو خواهد بود و به همین علت غرفه ای در بخش بازار جهانی کتاب ایجاد شده است تا پیشنهادها و آثار را برای حضور در نمایشگاه کتاب مسکو دریافت کند.
شهرام نیا افزود: سال آینده میلادی نیز در نمایشگاه کتاب پاریس به عنوان شهر میهمان حضور خواهیم داشت و در مدت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفتگوهایی با مسئولان فرانسوی و رئیس نمایشگاه کتاب پاریس خواهیم داشت.
وی در پاسخ به پرسشی درباره محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: در شرایط کنونی مصلی امام خمینی (ره) تنها جایی است که امکان برگزاری نمایشگاه کتاب را دارد.
شهرام نیا افزود: باتوجه به آماده نشدن شهر آفتاب تصمیم گرفته شد که نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شود اما این علاقه وجود دارد که نمایشگاه به مکان مناسب تری منتقل شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پاسخ به پرسشی درباره توقف توزیع بن رایگان خریدکتاب گفت: روش توزیع این بن ها پس از یک دهه نیازمند باز نگری است و باید اصلاح شود.
وی گفت: یکی از موضوعات مورد توجه بازنگری تسهیلات حمایتی است و با توجه به ایده های مختلف در این باره، تصمیم گرفته شد بن کاغذی منتشر نشود زیرا این بن ها، گاهی در خرید کتاب مصرف نمی شد.
صالحی افزود: بن ها باید الکترونیک و به نام اشخاص و با کارت ملی قابلیت خرید کتاب را داشته باشد.
وی با بیان اینکه همچنین تصمیم گرفته شد بن اهدایی نداشته باشیم و توزیع این بن ها حذف شود، گفت: با توجه به این موضوع اعتبارات بن دانشجویی را از 7 میلیارد و 200 میلیون تومان در سال گذشته، به 10 میلیارد تومان افزایش دادیم.
صالحی افزود: البته موارد استثنایی با شرایطی برای اهالی قلم و همچنین نشست های سرای اهل قلم در نظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به پرسشی گفت: ناشر در اقتصاد نشر یک حلقه قوی است و به دلایل مختلف اقتصاد ناشر با اقتصاد فروشگاهی پیوند خورده است که نمی توان آن را به یک باره قطع کرد.
صالحی افزود: متولی نمایشگاه بین المللی کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و همه کتاب هایی که از این وزارت خانه مجوز دریافت کرده است حق حضور در نمایشگاه را خواهد داشت.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
این نمایشگاه فردا با حضور رئیس جمهور افتتاح می شود اما از 16 اردیبهشت آماده بازدید عموم است.