مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی: براساس طرح استقرار ماماها در هیئت علمی دانشگاه ها، قرار شده است این افراد در دانشگاه های بزرگ با مدرک PHD و در دانشگاه های کوچک با مدرک کارشناسی ارشد به کار گرفته شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر نجمه تهرانیان در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما افزود: طرح استقرار ماماها از 13 اردیبهشت پارسال از طرف جذب اعضای هیئت علمی ابلاغ شد در حالی که برخی دانشگاه ها مانند قزوین و البرز حتی پیش از ابلاغ این طرح نیز بسترسازی ها را فراهم و فراخوان خود را منتشر کرده بودند.
وی گفت: درسال 93 هشت دانشگاه در آخرین فراخوان شهریور تقاضا دادند و از میان 11 نفرمتقاضی چهار نفر از آنان جذب شده اند و با همکاری هایی که با معاونت آموزشی وآقای لاریجانی داشته ایم قرار است این افراد در دانشگاه های بزرگ با مدرک PHD و در دانشگاه های کوچک با مدرک کارشناسی ارشد به کار گرفته شوند.
تهرانیان با اشاره به اینکه دوره دکتری حرفه ای مامایی ایجاد شده است افزود: در پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد سعی کردیم موضوعات را به سمت بالین با تأکید بر زایمان طبیعی و ارتقای خدمات سلامت برای مادر و کودک سوق دهیم وآن را به دانشگاه ها نیز ابلاغ کردیم و امیدواریم در آینده شاهد کاربردی کردن این پایان نامه ها باشیم.
وی گفت: آمار بالای سزارین در کشور به خاطر فرهنگ سازی نامناسب آن در گذشته بوده است و در حال حاضر علاوه بر برگزاری کلاس هایی برای مادران، مشکل را به صورت ریشهای و از طریق آموزش و پرورش برای دختران پیگیری میکنیم که در این راه همکاری وزارت بهداشت و آموزش و پرورش حیاتی است.
تهرانیان با اشاره به مشکل عقد قرارداد بیمه ها با ماماها افزود: با توجه به حمایت های وزیر بهداشت در تعرفه گذاری خدمات مامایی به صورت خاص و خدمات مشترک با دیگر گروه ها مانند متخصص زنان در کتاب ارزش نسبی خدمات، امیدواریم شاهد عقد قرارداد بیمه با ماماها باشیم.
مشاور وزیر بهداشت گفت: برنامه ریزی ها برای ایجاد سیستم نظام ثبت مامایی مطابق با سایر کشورهای پیشرفته صورت گرفته است.
وی افزود: طرح پنج سال بخشودگی و قانون سختی کار ماما که 25 سال است را با جدیت پیگیری می کنیم و از دولت و مجلس انتظار بررسی این طرح و اجرایی شدن آن را داریم.
مشاور وزیر بهداشت با بیان این که اطلاعات دقیقی از توزیع ماماها و نیز شاغلین نداریم گفت: سامانه مامایی تحت عنوان بانک اطلاعات مامایی در کشور ایجاد و اطلاعات مربوط به ماماها در آن متمرکز خواهد شد.
وی از راه اندازی سایت مامایی به آدرس mama.behdasht.gov.ir نیز خبر داد و افزود: این سایت به منظور دسترسی ماماهای کشور به اطلاعات در زمینه های آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی راه اندازی شده است.
تهرانیان گفت: نزدیک به 50 برنامه آموزش مداوم در قالب برنامه های کوتاه و بلند مدت تصویب شده که هدف آن به روز رسانی اطلاعات ماماها و تقویت ابعاد بالینی است.