معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: در پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس موضوعات اشتغال، حمایت از تولید، رفع مشکلات اقتصادی وکمک به معیشت مردم، بیانیه سوئیس، مسائل روز، و تحولات منطقه بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین انصاری با حضور در استودیو خبر 21 سیما نخست در خصوص موضوع اقتصادی گفت: یکی از محورهای مهم مطرح شده در جلسه مشترک دولت و مجلس مسئله اقتصاد و ساماندهی آن در سال جاری بود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه دولت از پیش برای اقتصاد تدابیر ویژه ای اتخاذ کرده است، افزود: به ویژه موضوع اشتغال برای تحصیل کردگان و جوانان جویای کار یکی از محورهای مورد تأکید رئیس جمهور، رئیس مجلس و نمایندگان بود.
انصاری گفت: مهمترین موضوع در مسئله ساماندهی اقتصاد به ویژه مسائل اشتغال، حرکت به سمت رونق اقتصادی و حمایت از تولید ملی است.
وی افزود: البته راهکاری جز تشویق و حمایت از تولید نداریم و برای انجام تولید راهی جز جذب سرمایه و سرمایه گذاری وجود ندارد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: طبعاً سرمایه گذاری های دولت در طرح های عمرانی و دستگاه های شبه دولتی محدود است از این رو تأکید شد که باید همه موانع تولید، اشتغال و سرمایه گذاری را شناسایی و موانع را برطرف کنیم.
انصاری با بیان اینکه آن بخش از مواردی که در اختیار دولت است اقدام خواهد کرد و از قبل هم اقدام کرده است افزود: لایحه خروج از رکود را در مهر ماه گذشته به مجلس تقدیم کردیم و هنوز اشکالاتی که شورای نگهبان گرفته حل نشده است که در این جلسه تأکید شد زودتر این قانون به دولت ابلاغ شود تا بتواند سرمایه های داخلی و به ویژه سرمایه گذاری های خارجی را برای ایجاد رونق در واحدهای موجود یا واحدهای جدید جذب کند.
وی گفت: برای جذب سرمایه های خارجی، تعامل سازنده با جهان و منطقه یکی از راهکارهای اصولی بود که مورد تأکید قرار گرفت.
انصاری همچنین درخصوص بیانیه سوئیس نیز افزود: در این باره نمایندگان سؤالات و دغدغه هایی داشتند که مطرح کردند.
وی گفت: البته قبلاً چون در جلسه غیرعلنی مجلس آقایان صالحی و ظریف مسائلشان را مطرح کرده بودند خوشبختانه نمایندگان ذهنیت خوبی داشتند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: آقای رئیس جمهور با تفصیل مسئله بیانیه را مطرح کرد و گفت تاکنون دولت تدبیر و امید دو گام مهم در موضوع هسته ای برداشته است.
انصاری گفت: گام نخست، توافقنامه موقت ژنو بود که هم جهانیان فهمیدند ایران به تعهداتش پایبند است و هم خوشبختانه طرف مقابل آن مسائلی که باید انجام می داد، بکار بسته است.
وی افزود: گام دوم بیانیه سوئیس بود که فعلاً یک بیانیه مطبوعاتی موقت است و تأکید شد در این مذاکرات راهکارها شناسایی و راه هموار شده است و در ماه های آینده باید مفاد این بیانیه در توافق نهایی گنجانده و به یک سند حقوقی الزام آور تبدیل شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: در جلسه مشترک مجلس و دولت آقای روحانی تأکید داشت که همه تحریمها باید بعد از انجام توافق به طور یکجا برداشته شود و در پرتو توافقی که حاصل خواهد شد طبعاً تحریم های ظالمانه برداشته می شود و گام دیگری در جهت تعامل جمهوری اسلامی ایران با جامعه جهانی برداشته خواهد شد.
نوبخت: بررسی بسترهای لازم برای سال همدلی و همزبانی میان دولت و ملت
سخنگوی دولت پس از پایان جلسه مشترک دولت و مجلس گفت: این جلسه جهت همفکری و رایزنی های مشترک میان دولت و مجلس و اعضای هیئت وزیران و نمایندگان هر از چند گاهی برگزار می شود.
دکتر نوبخت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به نام گذاری سال 94 به نام همدلی و همزبانی میان دولت و ملت از جانب رهبر معظم انقلاب گفت: لازم بود یک جلسه مشترک با نمایندگان در خصوص بررسی بسترهای نام گذاری امسال فراهم بکنیم.
وی با خوب و امیدبخش توصیف کردن جلسه مشترک افزود: در این جلسه درباره موضوع هسته ای و تلاش برای جمع بندی مذاکرات هسته ای به نحوی که هم ما در این مذاکرات بتوانیم استیفای حقوق ملی داشته باشیم و هم بسترهای لازم را برای توسعه کشور جهت اشتغالزایی، تولید، کاهش تورم را فراهم کنیم صورت گرفت.
وی گفت: رایزنی هایی را انجام می دهیم برای چند ماه باقیمانده برای تقریر توافق مذاکرات که می تواند هم منافع ملی را در جهت منافع حقوق هسته ای داشته باشیم و هم سریعتر بتوانیم انتظارات مردم را در جهت توسعه اقتصادی فراهم کنیم.
وزیر نفت: جلسه مشترک دولت و مجلس نوید بخش بهار خوبی است
وزیرنفت در پایان جلسه مشترک دولت و مجلس گفت: جلسه، خوب مدیریت شد، نمایندگان حساسیت های خود را مطرح کردند به ویژه آنکه رئیس مجلس فراتر از مباحث هسته ای مسائلی را در باب همکاری میان دولت و مجلس مطرح کردند.
بیژن زنگنه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه این جلسه نوید بخش بهار خوبی است افزود: رئیس جمهور هم در این نشست اطمینان های کامل بر دیدگاه ها و سیاست های دولت را در موضوع مسائل هسته ای و توجه به مسائل اقتصادی بیان کرد.
زنگنه با اشاره به نام گذاری امسال به نام همدلی و همزبانی دولت و ملت افزود: مجلس و دولت بیش از هر زمان دیگر نیاز به همدلی و همزبانی دارند و اگر می خواهیم مسائل خارجی را حل کنیم، نیاز به یک انسجام داخلی داریم.
وزیر دادگستری: در جلسه مشترک دولت و مجلس به مسائل اصلی کشور پرداختیم
وزیر دادگستری گفت: پنجمین جلسه مشترک مجلس و دولت؛ جلسه جدی و بسیار صمیمی بود که در آن به مسائل اصلی کشور پرداخته شد.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در پایان این جلسه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: همدلی و همزبانی ابتدا باید در قوای حاکمه صورت گیرد و خوشبختانه در ابتدای سال جلسه ای جدی و صمیمی داشتیم که هم رئیس مجلس و هم رئیس جمهور و نمایندگان مجلس در آن به مسائل اصلی کشور اشاره کردند.
وی گفت: امیدواریم این جلسه طلیعه خوب و موفقی برای سال همدلی و همزبانی و حل مشکلات مردم باشد.
نماینده مردم تاکستان هم در مصاحبه با خبرنگار ما به اتفاق نظر میان دولت و مجلس در بحث هسته ای اشاره کرد و گفت: در مسائل اقتصادی و نحوه حل مشکلات مردم هم نقاط مشترک زیادی بین دولت و مجلس وجود دارد و در این جلسه توافق های خوبی صورت گرفت.
رجب رحمانی افزود: در شرایط ویژه ای هستیم و دولت و مجلس باید ضمن بررسی مسائل اصلی کشور، اتحاد و انسجام خود را بیش از این افزایش دهند.
وزیر ارتباطات: در جلسه مشترک دولت و مجلس مباحثی دلسوزانه مطرح شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در پنجمین جلسه مشترک دولت و مجلس مباحث و پیشنهادهایی دلسوزانه مطرح شد و معلوم بود راجع به این پیشنهادها از قبل کار شده است.
محمود واعظی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما جلسات گذشته را مفید خواند و افزود: دولت و مجلس می خواهند باهم تعامل و از ظرفیت های هم استفاده کنند.
وی گفت: رئیس جمهوری در این جلسه همه پیشنهادهای نمایندگان را قابل قبول دانست و ما هم در دولت در خصوص سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی و سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در این جلسه سخن گفتند پیگیر خواهیم بود.
واعظی ابراز امیدواری کرد: کارهای بزرگتری بتوان برای مردم انجام داد.
وزیر آموزش و پرورش هم در مصاحبه با خبرنگار ما، این جلسه را نمایشی از همدلی و همزبانی خواند و گفت: دوستان ما چه در مجلس و چه در دولت، صحبت های خوبی داشتند که در بسیاری موارد نقطه نظرات، مشترک بود.
علی اصغر فانی افزود: این مشترکات می تواند به عنوان نقطه آغاز کار مطرح شود.
حداد عادل: موضوع هسته ای نباید منجر به دوقطبی شدن جامعه شود