وزیر راه و شهرسازی: در ایام تعطیل روزانه بیش از دو هزار پرواز داخلی و خارجی از طریق مرکز کنترل فضای ایران هماهنگ می شود .
عباس آخوندی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با اشاره به اینکه ابتدای پارسال پرواز عبوری در فضای ایران روزانه 480 پرواز بود افزود: اواخر سال گذشته این رقم به بیش از هزار پرواز در روز رسید .
وی با ابراز امیدواری از بهبود فضای بین المللی ایران در آینده گفت : امیدوارم ایران موقعیت راهبردی خود را پیدا کند و ما در پی سرمایه گذاری عمده برای فضای ایران هستیم .
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برای مرکز کنترل فضای ایران در سال 80 ، صد و بیست میلیون دلار سرمایه گذاری شد و از آن تاریخ سرمایه گذاری جدیدی صورت نگرفته است افزود : تصمیم گرفتیم برای تجهیز این مرکز آخرین فناوری موجود فضا و برای بقیه فرودگاه های ایران نیز سرمایه گذاری حدود 250 میلیون دلاری صورت گیرد .
آخوندی اضافه کرد : در صورتی که مرکز کنترل فضای ایران به آخرین فناوری روز دنیا مجهز شود ، ایران می تواند مرکز پرواز هوایی جهانی در منطقه شود امری که مستحق آن بودیم و این فرصت را از دست دادیم .
وی با تاکید بر اینکه باید موقعیت ترانزیت ایران را افزایش دهیم گفت: بخش عمده ای از هواپیماهایی که از فضای ایران عبور می کنند چه برای سوخت گیری و چه برای تغییر مسیر از تهران و سایر فرودگاههای بین المللی ، علاوه بر تجهیز راداری کشور به توسعه فرودگاهها نیز نیازمندیم .
وزیر راه و شهرسازی درباره توسعه فرودگاههای کشور افزود: پارسال موفق شدیم فرودگاه مهرآباد را در حد خوبی ساماندهی کنیم و به نظر می رسد مسافرانی که از این فرودگاه عبور کردند شاهد وضع مناسب تر این فرودگاه بودند ؛ اما فرودگاه امام بیش از ظرفیت خود بهره برداری شده است .
آخوندی با اشاره به اینکه ظرفیت فرودگاه امام خمینی(ره) 5 میلیون مسافر در سال است گفت: سال گذشته بیش از شش و نیم میلیون مسافر از این فرودگاه جابجا شده اند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در سال گذشته 29 درصد اضافه نشست و برخاست هواپیما در فرودگاه امام ثبت شد که رقم زیادی است .
وی افزود: اذعان دارم کسانی که از فرودگاه امام عبور می کنند از وضع آن راضی نیستند چون بیش از ظرفیت از این فرودگاه بهره برداری می شود .
وزیر راه با بیان اینکه از زمان بهره برداری این فرودگاه تاکنون سرمایه گذاری جدیدی در آن صورت نگرفته است گفت : درحالیکه ظرفیت فرودگاه امام خمینی باید به 50 میلیون مسافر برسد که با ظرفیت ده درصد این فرودگاه زیر بار رفته است .
آخوندی با اشاره به اینکه حداقل باید دو فاز جدید فرودگاه امام به بهره برداری برسد، گفت : اواخر پارسال قرارداد ترمینال 5 عملیاتی شد که امیدواریم حدود 14 تا 16 ماه آینده این ترمینال به بهره برداری برسد .
وی تاکید کرد: مقدمات سرمایه گذاری بین المللی برای ترمینال 2 با ظرفیت 20 میلیون مسافر را در سال فراهم می کنیم که امیدواریم قرارداد آن تا پایان تابستان امضا شود .
وزیر راه و شهرسازی گفت: وضع برخی فرودگاه های دیگر مانند فرودگاه اهواز نیز مناسب نیست و در چند فرودگاه مرکز استان دیگر هم باید سرمایه گذاری مناسب صورت گیرد .
ابلاغ آئین نامه حقوق مسافر
آخوندی همچنین در خبرنگاران با بیان اینکه آئین نامه حقوق مسافر در فروردین قطعی و ابلاغ خواهد شد ، افزود: در شورای عالی هواپیمایی آئین نامه ای با عنوان حقوق مسافر تهیه شده است که به شدت پیگیر آن هستیم تا آن را ابلاغ کنیم اما اداره صنعت هوانوردی در شرایط تحریم ،کار بسیار سختی است .
وی با اشاره به مشکلاتی از جمله مشکلات فنی، تهیه قطعات هواپیما و رشد تقاضا افزود: پارسال ،10 درصد رشد تقاضا داشته ایم که پاسخگویی به آن کار سختی است ؛ البته نمی خواهیم این شرایط نابسامان را تایید کنم .
آخوندی ابراز امیدواری کرد با بهتر شدن شرایط بین المللی ایران، کار نوسازی ناوگان هوایی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به فرسوده بودن ناوگان هوایی ،کشور قدرت رقابت بین المللی ندارد .
آخوندی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از مشکلات با رفع تحریم ها برطرف می شود گفت : همزمان با انجام مذاکرات هسته ای، مذاکرات لازم را با عرضه کنندگان هواپیما در سطح جهان انجام داده ایم و اگر آقای ظریف با دست پر برگردد ،گام بعدی را برمی داریم .
وی در پاسخ به این سوال که همزمان با آزاد سازی قیمت بلیت هواپیما قرار بود مسافری که بار ندارد قیمت بلیت آن کاهش یابد گفت: این مشکلات با فضای رقابتی برطرف می شود، اگر بلیت هواپیما زیاد شود رقابت بین شرکت ها ایجاد می شود .
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اگر شرکتی حقوق مسافران را تضعیف کند حتما به آن رسیدگی خواهیم کرد گفت: بخش عمده از رفاه در رقابت به دست می آید، نه در کنترل اداری .