حل مشکلات با فناوری های نوین
وزیر جهادکشاورزی گفت: برای مقابله با مشکلات کشاورزی نظیر فرسایش، محدودیت های منابع آب و تغییر اقلیم استفاده از فناوری های نوین ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی در همایش سیاست های علم و فناوری در برنامه ششم توسعه که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: هم اکنون کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله کشور ما با مشکلاتی نظیر تغییر اقلیم، گرم شدن زمین، کاهش منابع، فرسایش جدی خاک، محدودیت های منابع آب، شورشدن آب و برداشت بیش از اندازه آبهای زیرزمینی روبرو هستند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از فناوریهای نوین برای مقابله با اینگونه مشکلات افزود: برای مقابله جدی با مشکلاتی نظیر فرسایش خاک راهی به جز استفاده از تحقیق و پژوهش نداریم.
حجتی با اشاره به برنامه ده ساله در وزارت جهاد کشاورزی برای خارج کردن تراز غذایی کشور از شرایط منفی گفت: با استفاده از فناوری های نوین به خصوص برای افزایش بهره وری در حوزه آب و خاک می توانیم پس از ده سال این تراز منفی را به صفر برسانیم.
وی تراز غذایی کنونی کشور را منهای هشت میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: به برکت فروش نفت هم اکنون این تراز منفی جبران می شود اما در آینده راهی به جز تولید با اتکا به تحقیق و پژوهش برای تامین مواد غذایی نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی یکی دیگر از کاربردهای استفاده از فناوری های نوین را استفاده از آبهای نامتعارف نظیر آب های شور دانست و گفت: استفاده از آبیاری زیر سطحی یکی از راههایی است که با استفاده فناوری های نوین می توان بخشی از مشکل کمبود آب را در کشور حل کرد.
وی همچنین به ناکارآمدی استفاده از بذرهای سنتی در کشاورزی کشورمان اشاره کرد و گفت: دیگر نمی توان غذای مردم را با استفاده از شیوه های سنتی تامین کرد مشکلی که هم اکنون تنها برای واردات بذر صیفی جات حدود 300 میلیون دلار برای کشور هزینه دارد.
حجتی بخش دام کشور را نیز نیازمند فناوریهای نوین اعلام کرد و افزود: تولید و درمان دام به فناوریهای نوین نیاز ضروری دارد و حتی می توان از طریق همین فناوری ها غذا و داروی مورد نیاز دام کشور را تامین کرد که این موضوع نیز به بسترسازی مناسب نیاز دارد.