هند و پاکستان پیشتاز بازار فرش
رئیس اتاق بازرگانی برزیل و ایران اعلام کرد : به دلیل حمایت نکردن دستگاههای متولی از فرش ، ایران جایگاه قبلی خود را در بازارهای جهانی از دست داده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،صادرکننده نمونه کشور با انتقاد از مرکز ملی فرش گفت این دستگاه به یک دستگاه خنثی تبدیل شده و متاسفانه دیگر کارایی لازم را ندارد.
سید فخرالدین عامریان گفت افزود: زمانی کشورمان اولین صادر کننده فرش در جهان بشمار می رفت اما به دلیل اجرای سیاست های نادرست ، درحال حاضر کشورهای هند و پاکستان جایگاه فرش ایرانی را در بازار های جهانی از آن خود کرده اند.
وی می گوید: در حال حاضر کشور هند با صدور سالانه حدود یک میلیارد دلار مقام نخست ، پاکستان با حدود 500 میلیون دلار رتبه دوم و کشورمان نیز با حدود 300 میلیون دلار رتبه سوم جهان را در بخش صادرات فرش در اختیار دارند.
صادرکننده نمونه فرش ضمن ابراز تاسف از این وضع یادآور شد: زمانی که مردم جهان فرش ایران را به نام یک برند با ارزش می شناختند ، در بازار های بین المللی فرشی بنام هندی و پاکستانی حتی وجود خارجی هم نداشت.
عامریان افزود : دولت هند طی سالهای گذشته با برنامه ریزی گسترده و حمایت از تولید کنندگان و صادرکنندگان ، پرداخت هزینه اجاره غرفه شرکت های هندی در نمایشگاههای بین المللی ، پرداخت هزینه بلیت ، هتل و تدوین بسته های حمایتی و تشویقی مختلف موفق شد با پشت سرگذاشتن ایران ، رتبه اول صادرات فرش در بازار جهانی از آن خود کند.
وی افزود: صادرکنندگان هندی با پشتوانه قوی دولت خود و حضور گسترده در نمایشگاهها و همچنین توجه به سلیقه مشتریان موفق شدند به مرور سهم بازار خود را افزایش داده و تولیدات خود را متناسب با نیاز مشتریان به بازار ها جهانی عرضه کنند.
صادرکننده نمونه فرش با بیان اینکه سلیقه مشتریان فرش در بازار های جهانی تغییر کرده و آنان بدنبال طرح ها و رنگ های جدید هستند یادآورشد: این در حالی است که فرش های ایرانی بدون نوآوری و تغییر در طرح و رنگ همچنان با همان رنگ های لاکی و نقشه های کلاسیک قدیمی به بازار عرضه می شوند.
وی معتقد است: یکی از شروط اصلی حضور در بازار توجه به خواست مشتریان و تامین نیاز آنان است در غیر این صورت باید روز به روز شاهد از دست دادن بیشتر بازار های صادراتی باشیم.
وی تصریح کرد:متاسفانه دستگاههای متولی در این زمینه به خوبی عمل نکرده و نتوانستند تولیدات کشور را با نیاز های روز بازار همسو کنند.
عامریان می گوید: در حال حاضر تولید کنندگان ابتدا بازار سنجی و سپس اقدام به تولید فرش می کنند. در حالی که در ایران اول فرش را تولید و بعد اقدام به بازار یابی و فروش آن می کنیم. به گفته وی این موضوع باعث شده که تولید کنندگان و صادرکنندگان خارجی خواب سرمایه کمتری نیز داشته باشند.
وی در پایان اعلام کرد: در شرایطی که قیمت نفت کاهش پیدا کرده و تجربه نشان داده که اتکا به درآمده ای نفتی قابل اتکاء و اطمینان نیست ، از دستگاههای متولی انتظار داریم تا با تدوین بسته های حمایتی و تشویقی ، ضمن افزایش صادرات و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار و پرداخت جوایز صادراتی ، صادرکنندگان فرش را برای حضور قدرتمندانه در بازار های جهانی تشویق و ترغیب نمایند.