نتایج تحقیقات جدید وزارت دادگستری آمریکا از تبعیض نژادی گسترده در اقدامات پلیس آمریکا در شهر فرگوسن ایالت میسوری حکایت دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، رسانه های آمریکا از درز نتایج اولیه تحقیق جدید وزارت دادگستری این کشور درباره رفتار نژادپرستانه پلیس فرگوسن خبر می دهند.
قرار است این تحقیق روز چهارشنبه به طور رسمی منتشر شود.
ماجرای فرگوسن، تابستان امسال و پس از قتل مایکل براون، نوجوان هفده ساله سیاه پوست به دست دارن ویلسون، افسر سفید پوست پلیس این شهر، آغاز شد. ماجرایی که به سرعت به ناآرامی و البته سرکوب گسترده انجامید.
اکنون تحقیقات وزارت دادگستری این کشور ، آمار و ارقام قابل توجهی را از رفتار نژادپرستانه پلیس منتشر کرده است.
طبق این تحقیق که از بررسی سی و پنج هزار سند پلیس در فاصله سالهای دوهزار و دوازده تا دوهزار و چهارده به دست آمده، سیاه پوستان که شصت و هفت درصد از ساکنان فرگوسن هستند، نود و سه درصد بازداشت های پلیس را تشکیل می دهند که نود درصد آنها نیز با جریمه مواجه می شوند.
تری فرنک، از شهروندان مقیم فرگوسن گفت: گشتی پلیس همیشه در تعقیب شماست و در حال استعلام شماره خودروی شماست و شما احساس نگرانی می کنید، بدون اینکه جرمی را مرتکب شده باشید!
این گزارش رسمی درحالی منتشر می شود که ماه قبل، تام جکسون، رئیس پلیس فرگوسن هرگونه مداخله احساسات نژاد پرستانه پلیس این شهر در انجام وظایفش را رد کرده بود.
این تحقیق همچنین می گوید که هدف هشتاد و پنج درصد توقف و بازرسی های خیابانی پلیس، سیاه پوستان هستند و هشتاد و هشت درصد استفاده پلیس از زور نیز ضد همین سیاه پوستان اعمال می شود.
جاستین هنسفورد، حقوقدان دانشگاه سنت لوئیس در واکنش به انتشار اولیه این گزارش گفت: هجده هزار اداره پلیس در سراسر این کشور وجود دارند و فرگوسن فقط یکی از آنهاست. این قبیل اقدامات موقت و اندک، تغییر زیادی در حقیقت ماجرای برای سیاه پوستان آمریکا ایجاد نمی کند.
نیویورک تایمز نیز نوشت: طبق این تحقیق درآمدهای پلیس ناشی از جریمه های رانندگی شهروندان، برای موازنه در بودجه شهری استفاده شده است.
در این تحقیق وزارت دادگستری آمریکا نه تنها پلیس، بلکه کارکنان دادگاه ها نیز به رفتار تبعیض آمیز ضد سیاه پوستان متهم شده اند.
در تحقیق یادشده با اشاره به سابقه رفتارهای نژادپرستانه پلیس آمریکا آمده است که مردم این کشور و به ویژه سیاه پوستان، عمیقاً به پلیس بی اعتماد شده اند.