حمایت از تولید و صادرات نرم افزار
در جلسه شورای عالی فضای مجازی، حمایت دولت از تولید و تسهیل صادرات نرم افزار و خدمات مهندسی فضای مجازی به تصویب رسید.
به گزاش پخش اخبار چند رسانه ای واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، در بیست و دومین جلسه این شورا که صبح یکشنبه و به ریاست آقای روحانی رییس جمهور تشکیل شد، فرآیند تولید و صادرات نرم افزار با توجه به مقررات و آیین نامه های اجرایی موجود مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.
بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، "دولت مکلف است در زمینه تشویق تولید نرم افزار و تسهیل صادرات نرم افزار و خدمات مهندسی فضای مجازی و همچنین رفع موانع و ارائه آموزش های مرتبط، اقدامات لازم را انجام داده و ظرف ۶ ماه گزارش اقدامات را به شورا ارائه نماید".
در این جلسه "طرح جامع توسعه فضای مجازی سالم و ایمن" مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت و تعریف و اهداف قید شده در آن مورد تصویب قرار گرفت.
همچنین مرکز ملی فضای مجازی موظف شد بر اساس تعریف و اهداف مصوب شورا، اقدامات، ضوابط و معیارهای خدمات و محتوای مربوط را طراحی و به تصویب شورا برساند و ضمن بروز رسانی آن، به طور سالانه گزارش از چگونگی پیشرفت این مصوب ارائه نماید.
توسعه صادرات نرم افزار و ایجاد فضای مجازی سالم؛ دو مصوبه شورایعالی فضای مجازی
دبیر شورایعالی فضای مجازی؛ اولین مصوبه جلسه امروز این شورا را راهکارهای توسعه صادرات نرم افزار بیان کرد و گفت: توانمندی بسیار بالایی در حوزه طراحی نرم افزار در داخل وجود دارد اما صادرات در این حوزه بسیار محدود و کمتر از یک میلیارد دلار است.
محمد حسن انتظاری پس از پایان بیست و دومین جلسه شورایعالی فضای مجازی به ریاست رییس جمهور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان این که طرح راهکارهای توسعه صادرات نرم افزار سال گذشته در جلسات متعدد بررسی و کارشناسی شد افزود: بر اساس مصوبه امروز شورایعالی فضای مجازی دولت مکلف شد موارد تشویقی و تسهیلی صادرات نرم افزار و تولید نرم افزار و صادرات خدمات فنی مهندسی حوزه فضای مجازی را به طور جامع بررسی و موانع را برطرف کند و گزارش آن را تا سال آینده به این شورا ارائه دهد.
وی همچنین توسعه صادرات نرم افزار را به نفع تراز صادراتی کشور و زمینه ساز اشتغال جوانان تحصیل کرده برشمرد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی؛ ایجاد فضای مجازی سالم، مفید و ایمن را دومین مصوبه جلسه بیست و دوم شورایعالی فضای مجازی عنوان و اضافه کرد: این طرح ایجابی مفصلی است که بر مبنای مشارکت همه مردم شکل خواهد گرفت تا محتوای متعدد برای قشرهای مختلف از جمله کودکان، نوجوانان، بانوان و صنوف مختلف در داخل تولید شود.
انتظاری گفت: در این فضا افراد به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا می کنند و با مشارکت به فعالیت خواهند پرداخت.
وی افزود: توسعه این فضا بر اساس مسئولیت محوری است و افراد خودشان حدود را رعایت می کنند و براساس هنجارها و معیارهای ایرانی اسلامی به فعالیت خواهند پرداخت.
دبیر شورایعالی فضای مجازی اضافه کرد: تعریف و اهداف فضای مجازی سالم، مفید و ایمن به تصویب شورایعالی فضای مجازی رسید و قرار شد راهبردها و برنامه عملیاتی آن طراحی و به شورایعالی ارائه شود.
انتظاری با اشاره به این که به مقوله فضای مجازی باید از دو زاویه سلبی (پایش) و ایجابی(تولید محتوا) پرداخته شود، گفت: درباره تولید محتوا در داخل کشور سیاست های منسجمی وجود ندارد و بعضی موارد که در حال توسعه است باید هدفمند شود؛ مردم آگاهی پیدا کنند، خانواده ها و افراد توانمند شوند و دولت از تولید محتوای داخلی حمایت کند.
وی افزود: هدف اصلی ایجاد فضای مجازی سالم، مفید و ایمن بر دو پایه مشارکت مردم در تولید محتوا و حمایت نظامند دولت از این گونه تولید محتواست.
دبیر شورایعالی فضای مجازی اضافه کرد: ما سعی کردیم در تدوین فضای مجازی سالم، مفید و ایمن از تجربیات کشورهای دیگر هم استفاده کنیم.