رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از حذف بازرسی و کنترل کالاهای ایرانی در مرز عراق خبر داد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از حذف بازرسی وکنترل کالاهای ایرانی در مرز عراق خبر داد و گفت : براساس تفاهم نامه صورت گرفته بین دو کشور و به منظور تسهیل تجارت با عراق ، بازرسی ها در مبدا انجام خواهد شد.
نیره پیروز بخت در گفت و گو با خبرنگاران رسانه ها با اشاره به سفر اخیر هیئت تجاری و اقتصادی ایران به ریاست معاون اول رییس جمهوری به عراق ، افزود: در این سفر تفاهم نامه هایی با سازمان استاندارد عراق صورت گرفت و با توجه به حجم صادرات ایران به عراق بحث تسهیل تجارت مورد توافق طرفین قرار گرفت.
وی با اشاره به وجود مقررات گمرکی و مقررات کنترل کیفیت کالاها بین دو کشور افزود: دو طرف سعی کردند با ایجاد مفاهمه بیشتر برخی مسایل و موانع فراروی صادرکنندگان ایرانی به عراق برطرف شود.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به استانداردهایی که مورد توافق دوطرف است ، تصریح کرد: در این باره قرار شد طرف عراقی قوانین استاندارد ملی ایران را بپذیرد.
پیروز بخت سپس با بیان اینکه برخی از استانداردهای ما با استانداردهای عراق تطبیق ندارد ، گفت : براساس توافق به عمل آمده قرار شد کارگروهی مشترک به منظور شناسایی کالاهایی مثل مواد لبنی ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی و لوازم خانگی شناسایی شود تا استانداردها برای این اقلام تطبیق داده شود.
وی افزود: همچنین قرار شد کالاهایی که استاندارد آنها با استانداردهای عراق مغایرت دارد را سازمان ملی استاندارد ایران بررسی کرده و در نهایت برای آنها تاییدیه استاندارد صادر شود .
به گفته رییس سازمان ملی استاندارد ایران ، قرار است هیئتی از سازمان استاندارد عراق به زودی به ایران سفر کند تا فهرست کالایی برای این دسته از استانداردها تعیین شود .
پیروزبخت تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد فهرستی شامل 100 کالا درحوزه های مواد غذایی ، لبنیات ، مصالح ساختمانی و لوزام خانگی آماده کرده تا در اختیار هیئت عراقی قرار گیرد و استانداردهای آن مورد تطبیق قرار گیرد.
اعمال دقیق قوانین استاندارد برای چای و برنج هندی
رییس سازمان ملی استاندارد در ادامه از اعمال دقیق تر قوانین استاندارد ایران برای چای و برنج هندی خبرداد و گفت : هندی ها قوانین استاندارد ایران را سخت گیرانه تر از قوانین استاندارد بین المللی می دانند.
نیره پیروز بخت با اشاره به دیدار صبح خود با معاون وزیر صنعت و بازرگانی و جمعی از اعضای انجمن چای هند افزود: در این دیدار بر رعایت ضوابط استاندارد ملی ایران برای واردات محصولات برنج ، چای و سویا تاکید شد.
وی گفت: ایجاد کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمان ملی استاندارد ایران و هند برای ارزیابی استاندارد و موضوعات مربوط به واردات برنج ، چای و سویا در دستور کار قرار گرفت.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: در رویکرد نوین ، استاندارد سازی براساس چهار محور استاندارد سازی ، اندازه شناسی ، تایید صلاحیت و ارزیابی انطباق دنبال می شود.
وی بر توسعه روابط تجاری بین ایران و هند تاکید کرد و افزود: هر گونه مبادله تجاری براساس ضوابط استاندارد می تواند بر تحکیم و رشد تجارت دوجانبه موثر باشد.
پیروز بخت با بیان اینکه سرانه مصرف برنج ، گندم و چای در جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر است، گفت: تعیین مواد مضر از جمله فلزات سنگین و مایکروتوکسین ها با توجه به میزان سرانه مصرف کمتر از حدود بین المللی درنظر گرفته می شود.
الزامات سختگیرانه استاندارد چای از کشورهای هندوستان و سریلانکا
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه مساله رطوبت نیز جزو استانداردهای چای برای واردات لحاظ می شود، گفت: هر چند در استانداردهای بین المللی این موضوع کنترل نمی شود اما الزامات استاندارد چای ایران از کشورهای هندوستان و سریلانکا سخت گیرانه تر شده است.
پیروزبخت با بیان اینکه مقامات هندی قوانین استاندارد ایران را در برخی موارد سختگیرانه تر از استانداردهای بین المللی می دانند، افزود: لازم است با ایجاد تیم کارشناسی قوانین مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد تا بتوانیم با حمایت استاندارد ، تجارت دو کشور رونق بیشتری پیدا کند.