معاون امور مهندسی وزیر نفت: دوره افتتاح نمایشی و صوری طرح ها در صنعت نفت به پایان رسیده و تا زمانی که مطمئن نشویم یک طرح، توان شروع به کار را ندارد، افتتاح نمی شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سید عماد حسینی امروز در نشست خبری افزود: طی یک سال و نیم گذشته تلاش شده نگرانی هایی را که از گذشته در صنعت نفت وجود داشت، برطرف کنیم.
معاون امور مهندسی وزیر نفت گفت: در روزهای اخیر حملات فراوانی علیه صنعت نفت شکل گرفته و توهین ها و ادعاهایی مطرح می شود که واقعیت ندارد.
حسینی افزود: مدیریت جدید وزارت نفت تلاش کرد که با اتخاذ نگاه فنی، اجرای طرح ها را اولویت بندی کند و بر این اساس توسعه میدان گازی پارس جنوبی و میادین مشترک مورد توجه قرار گرفت.
معاون امور مهندسی وزیر نفت افزود: هم اکنون جلسات هفتگی در وزارت نفت با حضور بیژن نامدار زنگنه برای بررسی آخرین وضع توسعه میادین مشترک و اولویت دار تشکیل می شود.
هیچ یک از فازهای پارس جنوبی تعطیل نشده است
حسینی با بیان اینکه در روزهای آینده شاهد افتتاح همزمان 5 فاز پارس جنوبی خواهیم بود گفت: با راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی روزانه 100 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.
معاون امور مهندسی وزیر نفت با بیان اینکه هیچ فاز پارس جنوبی تعطیل نشده است، افزود: برای سال آینده فازهای جدید پارس جنوبی اولویت بندی خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه تا پایان سال 96 توسعه بخش عمده فازهای پارس جنوبی به پایان خواهد رسید گفت: رفع شدن یا نشدن تحریم ها تاثیری در توسعه و بهره برداری از فازهای پارس جنوبی نخواهد داشت.
وی درباره توسعه میادین مشترک نفتی نیز افزود: با توسعه میادین نفت و به ویژه میادین مشترک غرب کارون تا سه سال آینده بین 700 هزار تا یک میلیون بشکه نفت خام به ظرفیت تولید کشور افزوده می شود.
حسینی گفت: در سال های گذشته در آمدهای هنگفت نفتی به جای توسعه ،صرف اجرای طرح های غیر صنعتی شد که آثار سویی را برای کشور به دنبال داشته است.
وی با تشریح گزارشی از صنعت نفت در سالهای گذشته ،افزود: تورم نیروهای غیرمتخصص بی اعتمادی و سرخوردگی کارشناسان ، تفاوت معنادار میان هزینه تمام شده طرح ها با قیمت مصوب ابتدایی ، تاخیر در اجرای طرح ها، شفاف نبودن قراردادها، طولانی شدن فهرست شرکت های ممنوع المعامله ،اجرای گسترده ترک تشریفات واگذاری طرح ها به پیمانکاران کم تجربه وبی توجهی به اجرای درست اصل 44 از جمله مشکلات و معضلات صنعت نفت بوده است.
غلبه رویکرد غیرفنی، معضل وزارت نفت
معاون امور مهندسی وزیر نفت اضافه کرد: معضل عمده دیگری که در صنعت نفت وجود داشته است، غلبه رویکرد سیاسی بر فنی بوده که باعث اجرا و کلنک زنی غیرکارشناسی برخی طرح ها شد.
حسینی گفت: کلنک زنی فازهای موسوم به 35 در پارس جنوبی از مصادیق فقدان رویکرد فنی در صنعت نفت است که انتقادات زیادی نسبت به آن مطرح شد.
وی همچنین با تشریح اقدامات انجام شده در معاونت امور مهندسی وزارت نفت، افزود: ایجاد دبیرخانه فنی و راه اندازی سامانه الکترونیکی خرید کالا از جمله مهم ترین اقدامات صورت گرفته است.
معاون امور مهندسی وزیر نفت، افزود: با راه اندازی سامانه الکترونیکی ،کالا، مناقصات یک و دو مرحله ای از طریق این سامانه برگزار می شود.
حسینی گفت: همچنین با تهیه وندور لیست واحد (فهرست) در نظر داشته ایم که وندور لیست های پراکنده در صنعت نفت را جمع آوری کرده و خطا و دخالت عامل انسانی در این بخش را به حداقل برسانیم.
وی افزود: با ابلاغ شیوه نامه حمایت از ساخت داخل نیز قیمت کالاهای داخلی و خارجی را همسنگ و شرایط شرکت در مناقصات را برای شرکت های ایرانی وخارجی یکسان کردیم.
معاون امور مهندسی وزیر نفت اضافه کرد: با ابلاغ این شیوه نامه ، قیمت کالاهای خارجی را پس از پرداخت نرخ کرایه و حمل و نقل و پرداخت عوارض ، محاسبه می کنیم تا بدین طریق توان رقابت کالاهای داخلی افزایش یابد.