رئیس ایرانی کمیسیون مشترک ایران و ترکیه: دو کشور توافق کردند افزون بر استفاده حداکثری از راه آهن موجود، خط دوم راه آهن نیز بین دو کشور اجرایی شود.
هدف گذاری 30 میلیارد دلاری تهران - آنکارا
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود واعظی پس از دیدار با نورالدین جانیکلی به خبرنگاران گفت: هم اکنون حجم روابط جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به حدود 15میلیارد دلار می رسد که با اراده دو کشور و سیاست های روسای جمهوری ایران و ترکیه رسیدن به 30 میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک ایران و ترکیه بااشاره به تلاش های دو کشور برای ایجاد مبادی مرزی در مرز مشترک گفت: تلاش داریم تا با برطرف کردن مشکلات مرزی و گمرکی میان دو کشور حجم روابط تجاری را افزایش دهیم.
واعظی همچنین گفت: دو کشور توافق کردند علاوه بر استفاده حداکثری ازراه آهن موجود خط دوم راه آهن نیز بین دو کشور عملیاتی تا به حمل و نقل مسافر و افزایش مبادلات کالایی میان دو کشور کمک شود.
وزیر اقتصاد و گمرک ترکیه نیز با اشاره به امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه آن را گام بزرگ و مهمی در زمینه توسعه تجارت میان دو کشور دانست و گفت: ممکن است این موافقتنامه در ابتدا مورد انتقاد برخی فعالان بخش های خصوصی، صنعتی و تجاری قرار گیرد اما در بلند مدت منافع دو کشور را در بر خواهد گرفت .
نورالدین جانیکلی با اشاره به اقدامات خوب انجام شده برای سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور گفت: در این خصوص قرار است تیم فنی از ترکیه برای بررسی سرمایه گذاری در ایران در آینده نزدیک به این کشور سفر کند.
وی هدف از این کار را پیوند دادن بخش های خصوصی دو کشور دانست و گفت: فاینانس شرکت های ترک در ایران و بالعکس یکی از آرزوهای ماست که تلاش داریم زمینه اجرایی آن را فراهم کنیم.
ایران فصل جدیدی از روابط خارجی را گشوده است
محمود واعظی در همایش اقتصادی ایران و ترکیه در اتاق بازرگانی ایران و جمع زیادی از فعالان بخش خصوصی دو کشور گفت: باور داریم کشوری در دنیا موفق است که ابتدا روابط خوبی با همسایگان داشته باشد.
وی با بیان اینکه دولت آقای روحانی فصل جدیدی در روابط خارجی با دیگر کشورها گشوده است ، افزود: در یکسال اخیر شاهد تحولات زیادی در روابط ایران و ترکیه هستیم و روسای جمهور دوکشور در این مدت 4 بار ملاقات داشتند و درحال تنظیم ملاقات پنجم آقای اردوغان با اقای روحانی در تهران هستیم.
واعظی گفت: زمان آن رسیده است که دو کشور به افق های بالاتر بیندیشند و تلاش می کنیم در مذاکره با هیات های مختلف مشکلات سر راه توسعه همکاری های بازرگانی و اقتصادی برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه روسای جمهور ایران و ترکیه تجارت 30 میلیارد دلار کالا و خدمات را هدف قرار داده اند ، افزود : باتوجه به اعتماد موجود میان مسئولان ارشد دو کشور ، رسیدن به این رقم دور از دسترس نیست.
واعظی گفت : مبادلات تجاری میان دو کشور 15 میلیارد دلار است که باتوجه به اراده طرفین به حمایت از بخش های خصوصی دو کشور ، فرصت مناسبی فراروی فعالان این بخش برای مشارکت جدی در افزایش مبادلات تجاری وجود دارد.
وی افزود : بازتعریف روابط بانکی و افزایش تعداد بانک ها همچنین توسعه شبکه حمل و نقل ریلی و جاده ای ، افزایش گمرکات و اجرای خط اهن دوم برای دسترسی به اهداف تعیین شده اجتناب ناپذیر است.
واعظی گفت: مرز بازرگان پاسخگوی توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری نیست و در نظر داریم مرز دیگری (رازی) را هم تعریف کنیم.
وی اشاره ای هم به امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی با ترکیه داشت و افزود: موافقتنامه منحصر به اقلام و رشته خاصی در تجارت نیست و اقلامی را که در موافقتنامه وجود ندارد ، مورد توجه قرار خواهیم داد ، قرار ما بر این است که موافقتنامه گام به گام و بر اساس نیازمندی ها ، منافع و تجارت طرفین اصلاح شود.