وزیر صنعت ، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت توسعه پایدار و اقتصاد سبز در گروه دی ۸ گفت : روابط تجاری و صنعتی این هشت کشور اسلامی اندک است و باید از همه مزیت ها و فرصت ها استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، محمدرضا نعمتزاده در اجلاس چهارمین نشست وزرای صنعت کشورهای دی8 با ابراز خرسندی از حضور این کشورها در ایران ، این نشست کشورهای عضو دی8 را فرصتی دانست که در شناخت قابلیتها و توانمندیهای کشورهای عضو مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران در چند سال اخیر که با مشکلات از جمله تحریمها مواجه بوده است ، اظهار داشت: خوشبختانه توانستیم برغم همه مشکلات و با یاری خداوند و تلاش همه مهندسان، متخصصان وسرمایه گذاران، به دستاوردهای زیادی در زمینههای مختلف از جمله پتروشیمی، ICT و الکترونیک، ماشینآلات، مواد غذایی و مصالح ساختمانی برسیم.
نعمتزاده با اشاره به توانمندی برخی کشورها مانند ترکیه و مالزی در صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو تأکید کرد: با توجه به اینکه این کشورها، صنعت خودرو خود را مبتنی بر صادرات در نظر گرفتهاند میتوان از آنها به عنوان الگویی در بخش صنعت کشورمان استفاده کرد.
نعمت زاده همچنین بااشاره به توانمندیهای ایران اظهار داشت : سرمایهگذاری بر روی خودروسازی، انرژیهای تجدید پذیر، صنایع نساجی، پروژههای نانو از فرصتهای مناسبی است برای دیگر کشورهای عضو گروه دی 8 که میتوانند در ایران سرمایه گذاری کنند.
نعمت زاده در ادامه ،همکاری با سایر سازمانها از جمله اکو را مورد اشاره قرار داد و گفت: میتوان از این طریق درباره برخی مشکلات مشترک به توانمندسازی کشورهای دی 8 در حل چالش های خود کمک کرد.
نعمت زاده همچنین توجه به اقتصاد سبز را مورد تأکید قرار داد و خاطر نشان کرد: با توجه به چالشهای جهانی محیط زیست بسیار مناسب خواهد بود که همه کشورهای عضو گروه دی 8 در جهت توسعه اقتصادی پایدار و در کنار آن اقتصاد سبز که اساس وپایه آن حفظ اصول محیط زیست است بیشتر اهتمام ورزند.
تاسیس بانک مشترک دی 8 ضروری است
وزیر صنایع ترکیه تاسیس بانک مشترک اعضای دی 8 را ضروری و مهم دانست و گفت : تمام کشورهای عضو اسلامی هستند و فرهنگ و مذهب مشترکی دارند.
فیکری ایشیک در اجلاس چهارمین نشست وزرای صنعت کشورهای دی8 گفت: این نشست موجب توسعه هرچه بیشتر همکاری فیمابین کشورهای عضو می شود و ، در نتیجه توسعه همکاریهای اقتصادی از جمله مواد غذایی حلال، سرامیک، گردشگری، شیشه خودرو بیوتکنولوژی میتواند جزء سرمایهگذاریهای مشترک بین کشورهای عضو باشد.
وی با بیان توافقنامههای گروه دی هشت از جمله توافقنامه تعرفه ترجیحی و تسهیل روابط تجاری گفت: تجارت میان کشورهای عضو که به 130 میلیارد دلار در سال 2011 رسید که نشانگر همکاریهای موفقیت آمیز این گروه بوده است.
وزیر صنایع ترکیه گفت: سهم تجارت میان این کشورها در سال 2011 حدود 4 درصد بوده و هماکنون این میزان به 8 درصد رسیده است و پیشبینی می شود در سال 2018 به 15 تا 20 درصد افزایش یابد.
فیکری ایشیک با تأکید بر بخش خصوصی در اجرایی شدن پروژهها اظهار داشت: ترکیه از کارگروهها و بخش خصوصی استفاده میکند و امیدوار است برای حمایت مالی از دی هشت و اتاق بازرگانی یک بانک بین اعضای دی هشت تأسیس شود.
گروه دی 8 در 15 ژوئن 1997 (25 خرداد 1376) به پیشنهاد نجمالدین اربکان رهبر حزب اسلامگرای رفاه و نخستوزیر وقت ترکیه با هدف تقویت همکاریهای اقتصادی کشورهای عضو و تقویت و ارتقاء جایگاه کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، متنوع کردن فرصتهای جدید در روابط تجاری، افزایش مشارکت در سطح بینالمللی، تامین استانداردهای زندگی بهتر برای مردم کشورهای عضو تشکیل شد.