اقدام نشریه شارلی ابدو در چاپ کاریکاتور موهن به ساحت حضرت رسول (ص) با واکنش تند سران و مردم کشورهای اسلامی روبرو شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان ، کشورهای اسلامی در کنار محکومیت این اقدام، حفظ آرامش را نیز خواستار شده اند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: در صورتی که شروع به اهانت به ارزش های همدیگر کنیم، دیگر قادر به گفتگو نخواهیم بود. ما باور داریم که باید به مقدسات احترام گذاشته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اقدام نشریه فرانسوی را تحریک کننده و باعث ادامه چرخه باطل افراط گرایی دانست.
رئیس سازمان همکاری های کشورهای اسلامی نیز اقدام نشریه شارلی ابدو در چاپ کاریکاتورهای موهن را محکوم کرده است؛ ایاد امین مدنی گفت این نوعی غفلت و بی توجهی است؛ مردم از آزادی بیان خود حمایت می کنند ولی این آزادی بیان نباید به معنی اهانت به باورهای دیگران باشد.
مردم و مقامات کشورهای اسلامی درباره انتشار کاریکاتورهای موهن هشدار دادند
انتشار کاریکاتورهای موهن در نشریه شارلی ابدو، با واکنش تند مسلمانان در سراسر دنیا و هشدار مقامات دولتی و دینی در این منطقه روبرو شده است.
دانشگاه دینی الازهر در مصر هشدار داد انتشار کاریکاتورهای موهن بیشتر در نشریه شارلی ابدو باعث گسترش نفرت می شود. این نهاد دینی در مصر اعلام کرد چنین اقدامی باعث افزایش همزیستی مسالمت آمیز بین مردم نمی شود و در واقع مانعی در اختلاط جامعه مسلمان در جوامع اروپایی و غربی می شود.
مفتی اعظم قدس نیز این اقدام را اهانت شمرده است.
این اقدام شارلی ابدو، با واکنش تند مردم خاورمیانه نیز روبرو شده است.
ترکیه دسترسی به برخی از پایگاه های اینترنتی را که اقدام به انتشار این کاریکاتور موهن کرده بودند، مسدود کرده است.
بسیاری از مسلمانان فرانسوی نیز با انتقاد از این اقدام نشریه شارلی ابدو، آن را باعث اهانت به ادیان دانسته اند.
یک شهروند فرانسوی گفت وقتی که حرمتی در کار نباشد، آزادی بیانی هم در کار نخواهد بود. این یک حمله به شمار می آید؛ وقتی آنان به خوبی می دانند که چنین کاری چه پیامدهایی دارد، کارشان به معنی حمله است. این کار به معنی تحقیر و خوار کردن افراد است. مساله این نیست که چنین کاری باعث بروز خشونت شود ولی به شخصه، چنین کاری مرا متاثر می کند.
همچنین هزاران مسلمان در ماراوی در جنوب فیلیپین با برگزاری تظاهرات، اقدام شارلی ابدو را محکوم کردند و به نشانه اعتراض، پوسترهای این نشریه را آتش زدند.
معترضان اعلام کردند آزادی بیان به معنی این نیست که کسی مجاز به اهانت به پیامبر باشد.