رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجلس این نوع نگاه که بخواهد شهرداریها را دولتی کند، وجود ندارد؛ گفت: بهتر است شهرداران بجای امید داشتن به بودجههای دولتی بدنبال راهکارهایی برای خلق درآمدهای جدید باشند.
- شهرداری ها به دنبال گرفتن پول از دولت نباشند
- شهرداران خلق درآمد کنند
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل ازخبرگزاری مجلس، شهرداران کلانشهرها دردیدار بارئیس مجلس مشکلات بودجه شهرداریها را در لایحه پیشنهادی بودجه سال 1394 مطرح کردند.
در این دیداررئیس مجلس خطاب به شهرداران کلانشهرهای حاضر در جلسه تأکید کرد: شما باید به جای اینکه به دنبال گرفتن پول از دولت باشید، به منظور پیشبرد کارهای عمرانی از فاینانس استفاده کنید تا در سالهای آینده اوضاع بهبود یابد.
وی افزود: باید اقدامات عملیاتی انجام دهید و از امکانهای دیگر برای خلق درآمد استفاده کنید.
لاریجانی درباره دولتی کردن شهرداریها نیز گفت: فضایی که آقای قالیباف مطرح کرد (دولتی کردن شهرداریها) ممکن است در دولت و دستگاههای اجرایی وجود داشته باشد اما در مجلس وجود ندارد اما اینکه درمجلس به شهرهای کوچک بیشتر توجه میشوددرست است چراکه دراین خصوص مطالبات بسیاری وجود دارد.
رئیس مجلس افزود: اما مباحث و نگرانیهایی که درخصوص کاهش درآمدهای شهرداری کلانشهرها مطرح شد قابل قبول است چرا که مخارج و هزینههای شهرداری کلانشهرها بسیار زیاد است.
وی تصریح کرد: مواردی که درخصوص لایحه بودجه سال 1394 مطرح شد اگر به تصویب رسیده باشد قابل تغییر نیست اما آن دسته از بندهایی که هنوز تصویب نشدهاند در کمیسیون تلفیق قابل پیگیری و اصلاح است.
قالیباف: تلاش قوای سه گانه برای دولتی کردن شهرداریها
در ابتدای این نشت قالیباف با اشاره به ضرورت اصلاح دیدگاه غلط حاکم بر قوای سهگانه درباره نهاد عمومی شهرداریها گفت: نگاه کنونی حاکم بر قوای سهگانه این است که 100 درصد شهرداریها را دولتی کنند.
شهردار تهران افزود: متأسفانه در10سال گذشته یک نوع ذهنیت غلط درباره کلانشهرها ایجاد شده که درحال از بین بردن کارآمدی شهرهاست.
قالیباف تصریح کرد: مجموعه دولت چه در گذشته و چه در حال حاضر احساسشان این است که کلانشهرها و شهرهای بزرگ، شهرهای پرپولی هستند که نمیدانند این منابع را چطور خرج کنند.
شهردار تهران با اشاره به اینکه نتیجه این نوع نگاه غلط به کلانشهرها این است که بخشی از قوانین متقن که در برنامه و بودجه تصویب شده است اجرایی نمیشود، تصریح کرد: نپرداختن عوارض شهرداری که در خزانهداری کل کشور واریز شده و همچنین درآمدهای حاصل از جرایم راهنمایی و رانندگی به شهرداریها از مشکلات پیش روی شهرداران است.
وی تأکید کرد: رویکرد دولتی کردن شهرداریها از 6 سال پیش آغاز شده است و با شتاب ادامه دارد بطوری که مجموعه دولت در قوانین و لوایحی که به مجلس ارائه میکند همین نگاه را دنبال میکند و جالب این است که این گونه پیشنهادها به تصویب مجلس هم میرسد و به نوعی میتوان گفت تحت تأثیر رویکرد دولت تغییر نگاه در مجلس ایجاد شده است.
حقوق کلانشهرها به بهانه توجه به شهرهای کوچک ضایع نشود
قالیباف با یادآوری اینکه برخی نمایندگان چون نگاه قشری و محلی دارند گاه از مسائل و مصالح ملی غافل میشوند، افزود: این نوع نگاه و ذهنیت غلط درباره کلانشهرها آسیبهای بسیاری به دنبال دارد که باید هر چه زودتر اصلاح شود.
شهردار تهران با بیان اینکه عوارضی که شهرداریها از مردم میگیرند باید برای خدماترسانی به مردم و حل مشکلاتی مثل آلودگی هوا در کلانشهرها هزینه شود، اضافه کرد: ما هم معتقدیم شهرهای کوچک مهم هستند، اما باید در نظر داشت نباید حقوق مردم کلانشهرها به بهانه توجه به شهرهای کوچک ضایع شود و در پیش گرفتن چنین نگاهی مفاسد اداری و سیاسی به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه به علت شفاف نبودن برخی قوانین، شهرداران با مشکلات متعددی مواجه میشوند، گفت: اجرایی نشدن برخی از قوانین مصوب یکی دیگر از دغدغههای شهرداران است که امیدواریم برای رسیدگی به این موضوع اقدامات لازم انجام گیرد.
قالیباف با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال 1394 حدود7000 میلیارد ریال از عوارض و ارزش افزوده کلان شهرها برای خرید ماشینآلات به شهرهای کوچک اختصاص داده شده است، افزود: اختصاص 600 میلیارد ریال از عوارض شهرداریها به سازمان محیط زیست یکی دیگر از بندهای مورد نقد شهرداران کلانشهرها است.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه قیمت تمام شده اوراق مشارکت اصلا به نفع شهرداریها نیست، تصریح کرد: در حالیکه درآمدهای هر یک از شهرداریها باید برای همان شهر هزینه شود، براساس بندهای پیشنهاد شده لایحه بودجه سال 1394 که مربوط به حوزه شهرداریهاست 3000 میلیارد تومان از سهم کلانشهرها برداشته و به دیگر شهرها پرداخت خواهد شد.
شهردارتهران در جمعبندی نهایی این نشست و دغدغههای شهرداران کلانشهرهای کشور گفت: اصلاح بندهایی از لایحه بودجه سال 1394 در کمیسیون تلفیق و اجازه حضور یک نماینده از طرف شهرداریهای سراسر کشور در جلسات این کمیسیون و همچنین در صحن علنی مجلس یکی از خواستههای شهرداریهاست.