جانشین فرمانده ناجا گفت : اولویت امسال ما مبارزه با قاچاق سوخت با محوریت جنوب کشور است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق اشاره کرد و گفت: اولویت امسال ما مبارزه با قاچاق سوخت است که با راه اندازی این قرارگاه قدمهای خوبی برداشته شده است.
وی ادامه داد این مبارزه و برخورد با قاچاق همه کالاها را در بر می گیرد و ممکن است در سه ماه آینده این اولویت تغییر کند و یک کالا و منطقه ای دیگر در اولویت قرار گیرد.
سردار اشتری با بیان اینکه این قرارگاه با تدابیر سردار فرماندهی ناجا راه اندازی شد که توفیقات خوبی در مبارزه داشته است ، گفت: آمارهایی ارائه شده برای اغاز کار خوب است هر چند که ممکن است رضایت بخش نباشد.
وی ادامه داد امیدواریم شش ماه آینده با استفاده از تمام ظرفیتها تأثیر مثبت زیادی را از اقدامات این قرارگاه ببینیم.
جانشین فرمانده ناجا در ادامه به اولویت قرار دادن برخورد با شبکه ها و باندها و سرشاخه های قاچاق اشاره کرد و گفت: برای ما بحث برخورد با این باندها و شبکه ها مهم است و برای برخورد با آنها نیز باید بر کسانی که این پدیده شوم را هدایت می کنند اشراف اطلاعاتی داشته باشیم اگر این اشراف باشد خیلی ظرفیتهای مقابله بالا می رود.
وی افزود: باید برای بالا بردن راندمان و اثربخشی نیز باید از این ظرفیتها خوب استفاده کنیم و توان خود را برای کار اطلاعاتی و شناسایی شبکه ها بگذاریم.
سردار اشتری گفت: در واقع اولویت ما برخورد با آن کالاهایی است که ورود آن ضربه فرهنگی و امنیتی نیز به جامعه می زند.
وی افزود: در بحث سوخت علاوه بر اینکه کار خوبی صورت می گیرد اما در کالاها آن چیزی که از نظر فرهنگی مخرب است یا از نظر امنیتی اهمیت دارد مانند اسلحه ، مشروبات الکلی و اقلام ضد فرهنگی برخورد با آنها اولویت دارد.
وی گفت: البته این اولویت ها بر اساس تهدیدات ، چالشها و آسیبهایی که هر استان برای خود دارد ، تعیین می شود و نسبت به استانها یا زمان و موضوع اولویت بندی ها هم متفاوت است.
جانشین فرمانده ناجا به برخورد با جرائم خشن اشاره کرد و گفت: نحوه انعکاس جرائم خشن مهم است بویژه که در کشورهای اروپایی جرائم خشن نسبت به نورم جمعیت بیشتر است اما طوری منعکس می شود که انگار اتفاقی نیفتاده و امنیت برقرار است.
وی افزود: وظیفه داریم در حوزه نیروی انتظامی با قاطعیت و تمام توان با هماهنگی قوه قضائیه برخورد قاطعی با قاچاقچیان داشته باشیم و آماری که در کشفیات داریم 24 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و نشان دهنده تلاش و توانمندیهای ناجاست.
سردار اشتری ادامه داد : البته باید این موضوع بررسی شود که ورودی کالا بیشتر شده و کشفیات افزایش یافته است یا اینکه تلاش نیروی انتظامی در این حوزه افزایش نشان می دهد.
سردار اشتری به استفاده از ظرفیت و توانمندی همه دستگاهها در امر مبارزه با قاچاق اشاره کرد و گفت: مبارزه با قاچاق کالا و ارز مختص یک دستگاه نیست بلکه باید از توانایی ها و ظرفیت های سایر دستگاهها نیز استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق باید به صورت ملی و با همکاری همه دستگاهها انجام گیرد ، افزود : در فرایند مقابله با قاچاق موضوع های فرهنگی و پیشگیرانه باید مورد توجه باشد و همه دستگاه ها هماهنگ با هم عمل کنند و همه دستگاها نیز سهیم باشند.
ارزش قاچاق در ایران دو برابر کل بودجه عمرانی
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ارزش ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق در سال ۹۲ خبر داد و گفت: این میزان معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان است که دو برابر کل بودجه عمرانی کشور است.
حبیب الله حقیقی در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: بدون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خروج از رکود و توسعه مسائل اقتصادی بسیار دشوار خواهد بود.
وی گفت: قاچاق در مسائل اجتماعی و عمومی کشور هم ایفای نقش می کند طوری که آثار آن در مسئله بیکاری سایه انداخته است.
حقیقی افزود: اگر هر دو میلیون و 500 هزار تومان موجب ایجاد یک شغل در جامعه شود حال این 60 هزار میلیارد تومان زمینه اشتغال زیادی را فراهم خواهد کرد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: حجم کالاهایی از طریق معابر غیررسمی که هیچ تشریفات گمرکی و قانونی بر آن مترتب نیست یک و 3 دهم میلیارد دلار است که از 10 معبر غیررسمی تحت عنوان کوله بر انجام می شود.
حقیقی با اشاره به این که 37 هزار کوله بر در مناطق مرزی کشور وجود دارد ، افزود: با این رقم می توان معادل 175 هزار شغل ایجاد کرد.
وی گفت: اگر ما مسیر صحیح و سالم این حوزه را فراهم کنیم نه تنها این 37 هزار کوله بر را تأمین خواهیم کرد بلکه می توانیم چیزی معادل 4 تا 5 برابر این کوله بران را شاغل کنیم.
حقیقی افزود: بسیاری از موارد تهاجم فرهنگی از طریق مسیرهای غیرمجاز و غیرقانونی پدیده قاچاق میسر می شود.
وی پرداختن به مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برای همه دستگاه های متولی در کشور یک ضرورت مهم دانست.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشکلات و فرآیندهای رسمی صادرات و واردات کشور را به لحاظ قوانین و تعرفه ها یکی از عوامل دامن زدن به قاچاق دانست و افزود: هزینه مسیر ورود کالا از طریق قانونی تقریباً 4 برابر ورود کالای قاچاق است که نشان می دهد کاملاً قاچاق به صرفه است.
وی تنوع قاچاق را از دیگر عوامل دامن زدن به قاچاق دانست و گفت: 15 استان مرزی با ویژگی های جغرافیایی و مسائل معیشتی متفاوت همچنین با سیستم های اقتصادی متفاوت و بعضاً بی ثبات موجب شده است دامنه قاچاق تنها محدود به کالای غیر ممنوع نباشد.
آثار قاچاق در حوزه امنیتی مشهود است
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأمین منابع مالی و حمایتی گروه های تروریستی نظیر داعش را از طریق قاچاق بیان کرد و گفت: آثار قاچاق در حوزه امنیتی مشهود است.
حقیقی افزود: ورود دارو و لوازم بهداشتی از مسیر قاچاق آثار سویی بر حوزه سلامت می گذارد که صدمات آن غیر قابل جبران است.
وی قاچاق را موجب تغییر نگاه به سبک زندگی نیز دانست و گفت: در برخی از مناطق کشور بر اساس سود باز آورده قاچاق، بچه های دبیرستانی تحصیل را رها می کنند و به قاچاق سوخت مشغول می شوند.
برخورد با معلول به جایی نمی رسد
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در برنامه پنج ساله باید در مسیر کاهش قاچاق به گونه ای پیش برویم که قاچاق کالا و ارز کنترل و مهار و به عنوان معضل اقتصادی رفع شود.
وی افزود: باید برنامه ریزی های ما بیشتر بر علت های بروز قاچاق کالا باشد در غیر اینصورت برخورد با معلول ما را به جایی نخواهد رساند.
حقیقی گفت: در این مدت بیشتر در برخوردها به معلول پرداخته ایم و علت ها را بررسی نکرده ایم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه اکنون در بحث قاچاق سوخت با حجم قابل توجهی روبرو هستیم، افزود: در حوزه های مقصدی و خروجی هر چقدر هم برخورد شود تا منشاء سوخت اصلاح نشود کار به جایی نخواهیم برد.
حقیقی گفت: باید فرآیند کنترل مبدا ، مسیر و مقصد را طی کنیم و ببینیم این سوخت از کجا می آید و به کجا می رود چون یک مسیر ورودی و خروجی دارد که اگر آن را کنترل کنیم هزینه برخورد در خروجی را کم خواهیم کرد در غیراینصورت این سیکل همیشه ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما باید برنامه های خود را به اقدامات پیشگیرانه سوق دهیم، افزود: در این حوزه هم در بحث مقابله به سمت مقابله با دانه درشت ها رفتیم تا در کنار پیشگیری و مقابله بتوانیم به نتیجه برسیم.
حقیقی افزود: در حوزه برخورد با قاچاق کالا و ارز، نیروی انتظامی زحمات زیادی کشیده که قابل قدردانی است اما در شرایط کنونی در مسائل اقتصادی کشور نیازمند فضای ایمن در حوزه فعالیت های اقتصادی هستیم .
ناجا طلایه داران مبارزه با قاچاق است
وی گفت: مجموعه ناجا جزء طلایه داران این مبارزه است و در واقع مبارزه در مسیر تامین امنیت اقتصادی بیشتر از مسائل دفاعی و سایر حوزه هاست چون این حوزه از پیچیدگی خاصی برخوردار است و باید یک حوزه وسیع تر از گذشته برای ناجا در بحث مبارزه باید قائل شد.
حقیقی در ادامه به گزارش عملکرد 9 ماهه اشاره کرد و گفت: در این مدت پرونده های بالای 500 میلیارد تومان ، 215 فقره است و پرونده های بین صد تا 500 میلیون تومان نیز 1569 پرونده و زیر صد میلیون تومان نیز 64 هزار پرونده است.
وی افزود : اگر بخواهیم برای پرونده های زیر صد میلیون تومان میانگین در نظر بگیریم ارزش ریالی هر کدام از پرونده های زیر صد میلیون تومان بین 10 تا 15 میلیون تومان می شود که نشان دهنده آن است که حجم مبارزه را روی موارد کوچک بسته ایم در حالی که باید به گونه ای عمل شود که بیشتر برخوردهای ما روی عناصر اصلی و دانه درشت باشد .
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت : در بحث برخورد با دانه درشت ها به تازگی در جنوب کشور ( میناب) در یک محموله 5 میلیون لیتر کشفیات داشتیم که این میزان معادل پنج هزار برخورد است.
وی افزود: همچنین ناجا در دو هفته اخیر محموله پوشاکی را در تهران کشف کرده که حاصل تجمیع کالاهایی است که از مسیر کوله بری و معابر غیررسمی بوده که شامل 20 تن پوشاک به ارزش سه میلیارد تومان است.
حقیقی افزود: امیدوارم با برنامه ریزی ، مدیریت جهادی ، عزم و اراده ملی در حوزه برخورد با قاچاق قدم های موثری برداریم.
رشد ۲۴% ارزش کشفیات قاچاق کالا
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا گفت: امسال ارزش کشفیات قاچاق رشد ۲۴ درصدی داشته است.
سردار سرتیپ فتح الله زمانیان افزود: در این مدت، 65 هزار و 820 پرونده کشف قاچاق تشکیل شد که از این تعداد 215 پرونده بالای پنج میلیارد ریالی بود و ارزش هزار و 569 پرونده نیز یک تا 5 میلیارد ریال است.
وی گفت: همچنین در این مدت، 449 باند قاچاق کالا و ارز که در حوزه های مختلف فعال بودند دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
سردار زمانیان افزود: هدف از برگزاری این همایش که هر سال برگزار می شود بررسی ضعفها و قوتهای این پلیس در سالهای گذشته و همچنین تعیین روشهای جدید در بحث مبارزه است.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا گفت : سال گذشته اقدامات خوبی داشتیم و اهداف تعیین شده محقق شد و همچنین در حوزه کنترل مجرمین سابقه دار و کنترل قاچاق سوخت اقدامات خوبی صورت گرفت.