کاهش وابستگی اقتصاد به نفت
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: سهم درآمدهای نفتی در اقتصاد کشور آن گونه نیست که کاهش آن بتواند در ارکان اقتصاد زلزله ایجاد کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد نهاوندیان در حاشیه همایش اقتصاد ایران ، بزرگنمایی نقش نفت در اقتصاد ایران را نیز از نظر مناسبات سیاسی و مذاکرات به سود کشور ندانست و افزود: نباید به دست خودمان موقعیتمان را در مذاکرات تضعیف کنیم.
نهاوندیان در این حال گفت: متاسفانه سهم درآمدهای نفتی در بودجه دولت آنچنان که در سندهای سیاست های کلان آمده بود، کاهش پیدا نکرده است و باید به این موضوع جدی تر توجه شود.
وی توجه بیشتر به بازار داخلی و صادرات کالاها را برای مقابله با کاهش درآمدهای نفتی موثر دانست.
نهاوندیان در پاسخ به پرسشی درباره همخوانی نداشتن رشد اقتصادی اعلام شده با آمارهای بیکاری گفت: شرایط رکودی که بر کشور حاکم شد با خودش تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی یا کار نکردن با ظرفیت واقعی را به همراه داشت وقتی رونق آغاز می شود و تولید افزایش پیدا می کند اول ظرفیت های خالی تولید استفاده می شود.
وی، جهشی را که در تولید خودرو ایجاد شد نمونه عینی این موضوع دانست و گفت: در این صنعت کارخانه ها و کارگران همان تعداد کارگران و کارخانه ها بودند اما تولید افزایش یافت.
پرهیز از بزرگ نمایی اثر نفت بر اقتصاد
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: خوشبختانه روند منفی به روند مثبت تبدیل شده و تداوم رونقی که آغاز شده است به افزایش اشتغال هم منجر خواهد شد.
وی گفت : بسیاری از تحلیل گران و سازمان های داخلی و بین المللی، افق سال آینده را مثبت پیش بینی کرده اند و ما باید از بزرگ نمایی اثر نفت بر اقتصاد ایران بپرهیزیم و در حال حاضر حجم اقتصاد ایران درحدی قرار گرفته که درآمد نفتی در مجموع تولید ناخالص ملی کشور خیلی بالا نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی دیگر درباره تدابیر دولت برای مقابله با کسری بودجه گفت : بنای دولت این است که بودجه کسری نداشته باشد و امیدواریم با نشانه های رونقی که در اقتصاد پیدا شده است بتوانیم با تکیه بر افزایش تولید، بودجه را هم بصورت متوازن پیش ببریم.
نخستین همایش ملی اقتصاد ایران با حضور رئیس جمهور امروز طی دو روز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران آغاز به کار کرد.